BBI Yerli #211 | Sena Şahin

BBI Yerli
BBI Yerli köşesinin 211. konuğu, “bilir misin?” parçasıyla geniş kitlelere ulaşan Sena Şahin oldu.

Projenizin adı nedir?

Sena Şahin

Hangi şehirde yaşıyorsunuz?

İstanbul

Projenizde yer alan müzisyenler ve diğer katkı sağlayanlar kimler?

Prodüktör – Denizkan Boz / İbrahim Tellaloğlu
Yapım – New Wave

Müziğinizin tarzı nedir?

Dancehall, Pop, R&B, Soul

Projenize benzer müzik grupları/müzisyenler?

Bruno Mars, Ariana Grande, Dua Lipa

Bugüne kadar nerelerde sahne aldınız?

IF Beşiktaş

Yayınlanmış albüm, kısa çalar veya teklileriniz var mı?

Sonu Var mı? (2021)
Kendine İyi Bak (2021)
Baştan Başla ft. Tepki (2021)
Pusula (2021)
Bana Yalanlar Söyle (2021)
Bu Gece (2022)
Bilir Misin? (2022)

Projenizde yer alan eserler “tasarım” olarak neyi ifade ediyor?

Şarkılarımda canlı enstrümanların kullanılması benim için çok önemli ve vokal melodilerime cevap veren gitarlar, kemanlar aranje etmeyi çok seviyoruz. Bence bu gibi detaylar hem sound’u güçlendiriyor hem de parçada nostaljik ve daha yüksek kalitede bir duyum sağlıyor.

Yayınlanmış veya yayınlamaya hazır kayıtlarınızı nerelerde gerçekleştirdiniz?

İstanbul’da New Wave ile çalışıyorum, kendi stüdyomuzda ve aynı zamanda Denizkan Boz’un stüdyosunda kayıtlarımızı gerçekleştiriyoruz. Son iki şarkımdan önceki kayıtlarımı o dönemdeki label’larımın stüdyolarında gerçekleştirdim.

Kayıt öncesi ve kayıt deneyimlerinizden bahseder misiniz?

Kayıt öncesi spesifik olarak yaptığım bir rutinim yok, sevdiğim müzisyenlerle pozitif bir ortamda olmaktan hoşlanıyorum. Genelde kalabalık stüdyoları seviyorum, o zaman ortaya kolektif bir iş çıkıyor, herkes fikirlerini söylüyor, farklı back vokaller kaydedebiliyor, farklı vokal melodileri deneyebiliyoruz parçanın üstünde. Bu da şarkıyı bir üst seviyeye getiriyor ve daha çok içime sinmesini sağlıyor.

Mix ve Mastering için kimlerle çalışıyorsunuz?

Almanya’dan GKG Mastering ile ve Türkiye’den Tarık Ceran ile çalışıyoruz. Aldığımız sonuçlar bizi çok mutlu ediyor.

Provalarınız için kendinize ait bir çalışma ortamınız var mı? Çalışmalarınızı ne kadar sıklıkla sürdürüyorsunuz?

Her gün stüdyoda vakit geçirmeye özen gösteriyorum. New Wave’deki diğer sanatçı arkadaşlarım ile çok güzel bir çalışma ortamımız var, stüdyoda o gün işim olmasa bile diğer sanatçıların işlerine dahil olup orada bulunmak benim de müziğime çok katkıda bulunuyor. Müzik yapmanın günü veya saati yok belki ama yine de mesaili bir iş gibi bakmak çalışma isteğimi daha da artırıyor, ciddiye almamı sağlıyor.

Kısa ve uzun vadeli hedefleriniz nelerdir?

Yeni nesil pop yapmaktan büyük keyif alıyorum, Türkiyede bu sound’ları henüz pek duymuyoruz, açıkçası yaptığım müziğe tam bir sıfat yüklemek de istemiyorum, sadece onu geniş kitlelere tanıtmak ve sevmeleri en büyük isteğim.

Sırasıyla, dinleyici – mekanlar – organizatörler – müzisyenler, müzik basını ve diğer kişi/kişilerden beklentileriniz nelerdir?

Bence genel olarak popüler olanı değil, güzel ve iyi olanı dinlemek konusunda biraz eksiğimiz var. Bu genel olarak dünyada böyle, bir müzisyen kendi müziğini anlatmak için önce “mainstream” işler yapıp duyulmak, sonra özüne dönmek zorunda kalıyor. Keşke hep kendi istediğimiz müziği yaparak kitlemizi bulabilsek tabii ama bu kitlemizle oluşturduğumuz bir dinamik ve zamanla oturuyor.

Müzik dışında aktif olarak devam ettirdiğiniz mesleğiniz var mı? Devam eden rutin hayatınız ve müzik hayatınız arasındaki dengeyi kısaca anlatabilir misiniz?

Sosyoloji bölümünden mezun oluyorum, bundan önce de İtalya’da Sanat Tarihi okumuştum. Bir şeyler okuyup kendimi geliştirmeyi seviyorum, müzik yapmak vaktimin hepsini almıyor, ekstra bir meşguliyet gün sonunda beni müzik yapacağım zamanı bekleme heyecanına sürüklüyor ve iyi geliyor.

Projenize ait sosyal medya hesapları nelerdir?

Instagram

Dinleyiciler, mekanlar veya organizatörler size nerelerden ulaşabilir ve kiminle iletişime geçebilir?

Instagram

Tags: , ,

İlginizi Çekebilir

Melis Danişmend altı senenin ardından yeni şarkısını yayınladı
Bi Android’in yeni teklisi “WOW” yayında

Yazar

Bize Katıl!