BBI YERLİ #24 | “Atari Kasedi”

BBI Yerli

Grubunuzun Adı?
Atari Kasedi

Grubunuz doğum tarihi ve doğum yeri?
1 Kasım 2012 / Konya

Grubunuzun tarzı?
Günlük hayatın, terbiyesiz melodileri.

Grup üyeleri kimlerden oluşuyor ve görevleri nelerdir?

  • Mustafa İlhan Ulukapı – Bass Gitar
  • Eren Anıl Ayyıldız – Gitar/Vokal
  • Taylan Yıldırıcı – Bateri
  • Fatih İmrenk – Gitar

Grubunuzun en yakın bulduğunuz sahne hangisi? Neden?
Üniversite Şenlikleri. Çünkü; şarkılar üniversite evinde, üniversite problemleriyle, üniversite öğrencileri tarafından yapıldı. Bizi de en iyi anlayacak topluluk yine üniversite öğrencileridir.

Grubunuzu sahneye taşımak için uğraşlarınızdan ve hangi aşamada olduğundan bahseder misiniz?
Konya’da bulunan bir kaç kafe ile anlaşma sağladık, akustik gecelere çıkmaya yakınız. Ayrıca Selçuk Üniversitesi, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı ile de, bahar şenlikleri için temaslara başladık.

Grubunuzun hedef kitlesi var mıdır?
Üniversiteliler ve hep üniversiteli kalanlar.

Grubunuza yönelik kehanette bulunabilir misiniz? Sahne almaya başladıktan sonra nerelere geleceğini tahmin ediyorsunuz?
Seviliriz biz ya. Samimiyiz bi kere, şarkılarımız farklı, tebessüm ediyor insanlar dinlerken.

Grubunuz bir beste grubuysa ve mekanlar ya da organizatörler sizden cover çalmanızı isterse ne tepki verirsiniz?
Şimdi o biraz da covera bağlı. Eğer “ulan çalmazsak bunu ayıp olacak” diyorsak içimizden seve seve çalarız. Mesela Barış Manço‘nun ölüm yıl dönümüdür, böyle bir istek geri çevrilir mi hiç? Başka türlü alakasız, gereksiz bir şarkı ise nazikçe geri çeviririz efenim, o kadar hazırlanıp gelmişiz oraya, fırsat verin de çalıştığımızı ortaya koyalım.

Grubunuzun sahne programı hazır ise sonraki aşamada mekanlara ulaşmak için hangi yolları izlediniz? Bu uğraşlarınız başarıya ulaştı mı?
Genelde insanlara şarkılarımızı dinletiyoruz ya da tanıdık mekanlara gidiyoruz. Bu uğraşlarımız da başarıya ulaşacak gibi gözüküyor.

Grubun kaç adet bestesi var? Bu bestelerin kaç tanesi yarın konser olsa çalınabilir düzeyde?
17 adet var, hepsini de çalabiliriz.

Grubun müziği ve sözleri tasarımsal olarak neyi ifade ediyor?
Genelde öğrenciliği ifade ediyor. Ancak şarkılarımızın bir kısmı da var ki; onlar başımıza gelen minik olaylardan hemen sonra yazıldılar. Örnek vermek gerekirse; “0,7 ucunuz var mı?” adlı şarkımız ilk kategoriye girerken, “Karşıya geçerken gördüğüm kız sen misin?” adlı şarkımız ikinci kategoriye girmektedir.

Grubun Cover çalmaya bakış açısı nedir? Cover hakkında çalıyorsa olsun ya da olmasın bakış açısı nedir?
Tanınmak için cover çalmak bize göre değil, biz “aaa ben onları dinledimm blabla şarkısı onların değil mi yaa?” diye tanınmak istiyoruz.

Grubun kaydettiği single, ep veya albüm var mı? Varsa bu kayıt aşamalarında yaşadıklarından kısaca bahsedebilir misiniz?
Grup olarak kayıtlarımız mevcut, bu kayıtları maddi yetersizliklerden ötürü kendi evimizde yapıyoruz. Hatta en son yaparken mikrofonumuz bozuldu da biraz zorlanıyoruz şu sıralar. Kayıt alırken öncelikle telefonumuzun mikrofonuyla gitar vokal kaydı alırız ki, aklımızdaki melodiyi unutmayalım. Ardından bu melodiye bir bateri yazarız ve üzerine kanaldan gitar ve vokal kaydı alırız. En sonunda da güzel bir bass yazarak kaydın ince ayarlarını yaparız ve kaydı sonlandırırız. Albümümüze koyduğumuz ad ise; “Prensesi Kurtaracağız”

Grubun prova ve kayıt stüdyolarında genel olarak karşılaştığı olumsuz şeyler nelerdir? Prova ve kayıt stüdyolarından beklentileri nelerdir?
Havalandırma genelinde yetersiz oluyor ve eğer fazla iş yapmayan ve yapmaya da çalışan bir stüdyoya gidiyorsanız asla kaliteli veya bakımlı enstrüman bulamıyorsunuz.

Grubun (sırasıyla Dinleyici – Mekanlar – Organizatörler – Müzisyenler – Diğer) kişi/kişilerden beklentileri nelerdir?
Dinleyicilerden, bizi dinlemeleri dışında pek bir beklentimiz yok. Mekanlar ve organizatörlerden ise bağımsız gruplara şans vermelerini istiyoruz. Müzisyenler de aynı şekilde bu grupların elinden tutmalı, çünkü müzikte rekabet diye bişey yok. Yani biz ünlü olduk desek, başka bir müzisyenin ekmeğine engel olduğumuz anlamına gelmez. En azından alt grupluk şansı verilebilir. Ya da büyük konserlerde alternatif sahneler kurularak bağımsız gruplara desteklenebilir.

Grubunuzla daha önce müzik yarışmalarına katıldınız mı? Genel hatlarıyla müzik yarışmalarına bakış açınız nedir?
Katılmadık. Ama katılmayı düşündüğümüz bir kaç tane var. Bence olması gereken şeyler, ses duyurmak açısından yardımı dokunan organizasyonlar.

Grubun müzik blogları ve yazarları üzerindeki izlenimleri nelerdir? Müzik blogları ve yazarlarına olumlu/olumsuz eleştirileri nelerdir?
Genelde en büyük yardımı bu yolla elde edebiliyoruz aslında.Hele bir de İstanbul, Ankara veya İzmir dışından bir grupsanız en çok ihtiyaç duyulan şey yardım oluyor zaten.

Grubunuzun olumsuz bulduğunuz yanları nelerdir? Bu olumsuzlukları içeriden/dışarıdan ise çözüm önerileriniz nelerdir?
Şarkılarımızın bir kısmında, şarkılarda pek alışık olmadığımız sözcükler kullandık. Aslında bu bizim açımızdan olumsuz değil, biz seviyoruz şarkılarımızın bu özelliğini ama bazen ” böyle şarkı mı olur” tepkisini alıyoruz.

Grubunuzun olumlu bulduğunu yanları nelerdir? Grubunuzun müzik dünyasındaki yeri ilerleyen yıllarda ne olmalı?
Şarkılarımızın bir kısmının sözleri sıradışı ve bir kısmının da sözleri gerçekten bişeyler hissedilerek yazıldı. Şarkılarımızın büyük bir çoğunluğunda da bass gitarı çok melodik kullandık, yani şarkıyı bir defa dinleyince aklınıza önce bass gitarı geliyor. Bu yüzden şarkılarımız belli bir kısım tarafından seviliyor.

Grubunuzla konser, albüm veya herhangi bir şey ile ilgili kiminle, nasıl bağlantıya geçilmeli?
Grup elemanları – atarikasedimuzik@gmail.com

Grubunuzun sosyal medya hesapları ve e-posta hesabı nedir?

  • E posta: atarikasedimuzik@gmail.com
  • Facebook: facebook.com/atarikasedimuzik
  • Twitter: twitter.com/atarikasedim
  • Soundcloud: soundcloud.com/atarikasedi

Son olarak hangi sorunun size sorulmasını isterdiniz?
Tamam her şarkı çocuğunuz gibi ama, ayırdığınız fakat kayırmadığınız bir şarkınız var mı? / Var efenim, Karşıya geçerken gördüğüm kız sen misin? adlı şarkımız.

– – –

Müzik grubunuzla Bir Baba Indie – Yerli projesine katılmak için linkteki yazıyı okumanız yeterli. 

https://www.birbabaindie.com/?p=7491

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

In Hoodies’ten Müjdeli Haber: “A Lunar Manoeuvre” geliyor!
ALBÜM | Redd – “Mükemmel Boşluk”

Yazar

Bize Katıl!