Bir Baba Indie, Yerli Gruplar ile Dinleyicileri Buluşturuyor!

BBI YerliYerli Sahne

Bir Baba Indie ile yola çıkalı 7 yıl oldu. (10 yıl oldu bile) Bir yandan hayat içerisinde olgunlaşmaya çalışırken diğer yandan da çocuğumuz hâline gelen blogumuzu da büyütmeye çalıştık. Orta direk anlayışıyla günü kurtardığımız için; “ulan şöyle 10bin TL’miz olursa Tofaş alır, hafta sonları Şile’ye tatile gideriz” diyen aile babası hassasiyetiyle yazıyoruz. Bazen böyle kocaman hayaller kuruyoruz o babalar gibi ama sonra tekrar sabah oluyor ve yine aynı senaryo dönüp dolaşıyor. Yaşadığımız hayatı iyiden iyiye benimsediğimizden olsa gerek buralar gerçekten kendi hâlinde.

Hâl böyle olunca bir sürü projeler üretip sonra o projelerin günden güne tozlanmasına şahit oluyorsunuz. Bizim için bu ürettiğimiz projelerden en çok değer verdiklerimiz yerli gruplar üzerine oldu. Bu projeleri giriş mahiyetinde hayata geçirsek de, hâlâ tam olarak tatmin olmuş değiliz. Ekip olarak yerli gruplarla daha fazla temas hâlinde olmak, onlara burada daha fazla yer vermek istiyoruz; ama dedim ya burasının kendi hâlindeliğinin yarattığı bir düzensizlik söz konusu. Bundan şikâyetçi olduğumuzu da sanmıyorum. Şikâyetimiz en fazla o babalar gibi dilimizdedir.

Şimdi konuyu uzatmadan sadede gelelim. Bir Baba Indie e-posta adresi bizim okuyucular, organizatörler, ajanslar, müzik grupları başta olmak üzere herkesle bağ kurduğumuz en önemli yer. Bu e-posta hesabına günde ciddi sayılacak ölçüde posta geliyor. Ekip olarak gelen bu postaları sürekli kontrol ediyoruz. Bize gelen postalardan en çok yerli gruplardan gelen postalara seviniyoruz ve ilgiyle inceliyoruz.

Tabii gelen her postayı da maalesef cevaplayamıyor ve yazıya dökemiyoruz. Ekip olarak dinleme kısmında oldukça titiziz ve dinlediğimiz şeye gerçekten bir şey katarak yazmak istiyoruz. Zira biz yanlış da olsa kendi cümlelerimizi kurabileceğimiz gruplara bu sayfada yer vermek istiyoruz. Bu yüzden çoğu gelen postayı üzülerek cevapsız bırakıp, sayfalarımızda yer veremedik. Üstelik yazmama sebebi sadece beğenmeme de değildi; bazen vakit olmaması, bazen ise iki cümle kuramama başarısızlığıydı.

Bize değer verip, az-çok tıklanma oranımız olan sitemizde yer almak için posta gönderen yerli grupları bundan sonra cevapsız bırakmamak, evimize gelen misafire bir tabak daha koyabilmek için aklımıza bir fikir geldi. Yerli gruplara bundan sonra tek bir koşul hariç, hiçbir koşul yaratmadan burada haftalık olarak yer vereceğiz. Atılan posta zamanlamasına göre grupları belli periyotlarda yayınlayarak onları kendi okuyucularımızla buluşturacağız.

Proje nedir?

Önceden hazırlanmış bir yığın soru var. Bu sorular sizin dinleyiciye tüm şeffaflığı ile tanıtmaya yönelik sorularda oluşuyor. Bu sorular sizlerin iç dünyası, hayata ve müziğe bakış açınız, dinleyiciler, organizatörler, mekanlar ve diğer herkesle ilgili düşüncelerinizi anlatabilmenize yönelik hazırlandı. Cevapları da kendi cümleleriniz ile sizler hazırlayacaksınız. Biz sadece cevaplar için öneriler sunabiliriz. Bunun dışında bir müdahalemiz olmayacak. Klasik olarak “bu şarkıyı yaparken neden etkilendiniz” sorularını sormuyoruz. Bunları zaten sizlere çeşitli röportajlarda soracaklar.

Peki ne istiyoruz?

“Ben müzik yapmak istiyorum” diyerek geçiştirilmeyecek kadar önemli bir soru bu. Mesela “Mekanlardan, organizatörlerden ve en önemlisi dinleyicilerden bir yerli grup ne bekliyor?” “Yerli müzisyenler, diğer müzisyenlerden ne bekliyor?” vs. gibi bir çok şey var. Bu sayfalarda yer verdiğimiz gruplara bunlara ilişkin sorular sorup, bugüne kadar odalarına çekile çekile edindikleri kaygılarını dile getirmiş olacağız. Bu sofraya eğer hep birlikte oturuyorsak (müzisyen, dinleyici, müzik yazarı, organizatör vs.), hep birlikte doyarak kalkacağız. Biz büyük bir aileysek, sofradan kimsenin aç kalkmasına gönlümüz razı olmayacak.

Yayın takvimi nasıl olacak?

Soruları cevapladıktan sonra info@birbabaindie.com‘a soruları yanıtladığınıza dair e-posta göndermeniz gerekiyor. Çünkü Google Form’da cevaplar bittiğinde bize bir bildirim vs. gelmiyor. Yazıda kullanabileceğimiz fotoğraf ve videolarınızla birlikte bizi haberdar ettikten sonra yayın akışımıza uygun olarak yazının paylaşımını yapıyoruz.

Indie dışında farklı tarzda müzik yapanlar da başvurabilir mi?

Biz, janr olarak indie ağırlıklı müzik paylaşımları yapıyor olabiliriz ama bizim indie anlayışımız tüm sınırlarımızı zorlarcasına “bağımsız” olma anlayışına daha yakındır. Buradaki bağımsızlık anlayışını da daha geniş anlamda kendini, yaptığı müziği, hayata ve insanlara bakış açısını dile getirebilen herkesi kapsayacak şekilde tanımlıyoruz. Dolayısıyla hiçbir kaygı olmadan buradan grubunuzu paylaşabilirsiniz.

Peki! Soruları alabilir miyiz?

Sorular için sizinle Google Drive üzerinden hazırladığımız bir formu paylaşacağız. Üstte bahsettiğimiz sebeplerden dolayı formu doldurduktan sonra bize e-posta göndermeyi ıskalamayın. Göndereceğiniz postanın başına “BBI Yerli Grup / Grup_İsmi” yazmanızı, diğer postaların arasında kaynamaması için önemle rica ediyoruz.

Sorular: goo.gl/forms/dNFzri9xbmbBeZuI2

Öyleyse biz sofraya oturduk. Kapı açık. İçeri buyurun!

“İletişimin samimi ve dürüst tınılarıyla donanmış her müzik kendi varlığını, insanların yaşanmış ve olgun ruhlarında anlamlandırır. Nitelik, müziğin ruhudur.” (Hakan Orman) 

Hakan Abi’nin sözünden yola çıkarak şunu ekleyelim: Yaptığınız müziğin samimiyetine inanıyorsanız hırs, haz ve rekabet duygularınızdan arınınız. Ulaşmaya çalıştığınız dinleyici kalbinizdedir. Dokunun!

Ayrıca bakınız:

BBI Yerli projesine bugüne kadar katılan gruplar/müzisyenlere buradan göz atabilirsiniz.

Tags: , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Glass’ın İptal Olan 22 Mayıs Nublu Konserine Yönelik Açıklama
On Your Horizon’dan yeni EP: “Turbulent”

Yazar

Bize Katıl!