BBI YERLİ #27 | “KAAN ŞEN”

BBI Yerli

Adınız (Projenizin veya sizin) ?

Kaan Şen

Grubunuz doğum tarihi ve doğum yeri?

01/01/2009 – Tekirdağ / Çorlu

Grubunuzun tarzı?

İçimden gelen her şey…

Grup üyeleri kimlerden oluşuyor ve görevleri nelerdir?

Şu an solo çalışmaktayım fakat konserlerde bana yardımcı olan çok sevgili dostlarım var. Saksafon, akustik gitar ve bas gitar olmak üzere.

Grup üyelerinin bireysel veya başka projeleri var mı?

Kendimi bildim bileli müzik yapıyorum. Kendi şarkılarımı yazıyorum. Üniversitede 5 sene boyunca değişik mekanlarda canlı müzik yaptım. Şu an bestelerimi farklı sosyal medya platformlarından paylaşmaktayım. En yakın konserim 26.03.2016 tarihinde gerçekleşecek olan Bişarkımvar etkinliği. Dört gözle bekliyorum açıkçası.

Grup bugüne kadar nerelerde konserler verdi? Bu mekanlara 5 üzerinden kaç puan verirsiniz?

Kıbrıs’ta ve Tekirdağ’da farklı mekanlarda konserlerim oldu.
KKTC – A Bar / 4.0
KKTC – Lavish Club / 4.0
KKTC – Beer Time Pub / 4.5
Çorlu – Leman Kültür Cafe / 4.5

Grubun sahne aldığı mekanlarda teknik olarak eksik bulduğu şeyler nelerdi?

Genelde ses sisteminden kaynaklanan sıkıntılar yaşıyorum. Maalesef her mekan gereken özeni gösteremiyor sanatçılara.

Grubun sahne aldığı mekanlarda mental olarak eksik bulduğu şeyler nelerdi?

Şu ana kadar gerçekten çok iyi insanlarla karşılaştım. Hiçbiri eksik olmasın bana çok şeyler kattılar. Negatif bir olay yaşadığımı hatırlamıyorum açıkçası.

Bugüne kadar büyük bir festivalde sahne aldınız mı? Aldıysanız festivallere ilişkin olumlu/olumsuz eleştirileriniz?

Lisedeki grubumuzla o zamanlar Direc-t ile aynı sahnede yer almıştık. Çok farklı bir deneyimdi bizim için. Baştan sona heyecan kokan bir konserdi. Bize kattıkları çoktur. Tabii ki fotoğraf çektirememiştik grup üyeleriyle kuyruk sebebiyle. Tek olumsuzluğu bu olaydır.

Bu festivale katılımınız için hangi yollardan geçtiniz? Hangi zorluklara göğüs gerdiniz? Yoksa her şey bir şans mıydı?

O zamanlar Çorlu’da çok fazla grup yoktu. Bizde okulumuzun bir grubu olmanın avantajını kullanıp direkt sahne almıştık. Bir zorlukla karşılaşmadık açıkçası.

Konserinize gelen dinleyiciler genellikle kimlerden oluşuyor? Kitlenizin müziğinize kattığı bir şey var mı?

Canlı müzik yaptığım senelerde ben de üniversite öğrencisi olduğum için genelde kitlem öğrencilerdi. Tabiki her hafta yanımda olan arkadaşlarım vardı. Ama 5 sene boyunca hiç boş bir mekana çaldığımı hatırlamıyorum. Güzel zamanlardı, bir arkadaşımın dediğine göre çaldığım mekanda çok ilişki bitmiş ve başlamış. E bende nabza göre şerbet vermesini iyi biliyordum tabi laf aramızda. 🙂
Her tanıdığım insanla bazen mutluluk koktu şarkılarım bazen hüzün bazen acı bazense keder. Şarkılarımda izleri vardır hayatımdaki herkesin.

Grubunuzun en yakın bulduğunuz sahne hangisi? Neden?

Şu an gerçekleştirmek istediğim hedefler koydum kendime. Müzik hep hayatımdaydı evet. Fakat hissetiklerimi bir tane daha insan hissederse ben o zaman mutlu olmuş oluyorum. Dünyanın öbür ucundaki bir insan sizin şarkınızla uzaklara dalabiliyor. Beni mutlu edende bu. Müziğimi büyük kitlelere yaymak için bir Sofar sahnesi hayalim var. Yaptıkları işi çok takdir ediyorum. Umarım bir gün orada olabilirim.

Grubunuzu sahneye taşımak için uğraşlarınızdan ve hangi aşamada olduğundan bahseder misiniz?

Şu an değişik sosyal medya platformlarından kendi bestelerimi ve yaptığım cover parçaları paylaşıyorum. İnsanlardan güzel geri dönüşler alıyorum ve müzikten hiç vazgeçmeyeceğim.

Grubunuzun hedef kitlesi var mıdır?

Hisseden, sevmeyi bilen,müzikle yaşayan her insan diyebilirim.

Grubunuza yönelik kehanette bulunabilir misiniz? Sahne almaya başladıktan sonra nerelere geleceğini tahmin ediyorsunuz?

Bir insan bile benim hissetiklerimi hissetse, müziği yaşasa bu benim için kafi. Tabiki ben gidebildiğim yere kadar gitmek isterim. Ne kadar çok insanla aynı şeyleri hissedersek, ben o kadar çok mutlu olurum.

Grubunuz bir beste grubuysa ve mekanlar ya da organizatörler sizden cover çalmanızı isterse ne tepki verirsiniz?

Kendi bestelerimin yeri ayrı olsada tabi ki cover çalmayı da seviyorum. Müziğin bir parçası olduğuna inanıyorum. Piyasada da gerçekten çok güzel cover yapan insanlar mevcut.

Grubun kaç adet bestesi var? Bu bestelerin kaç tanesi yarın konser olsa çalınabilir düzeyde?

10 tane bestem var hepsi yarın çalınabilecek düzeyde.

Grubun müziği ve sözleri tasarımsal olarak neyi ifade ediyor?

Bazen kendimi garip bir şekilde üzüntülü modlara sokuyorum. Ya da küçük şeyler beni hüzünlendirebiliyor. Kendimi insanların yerine koyup, onları anlamaya çalışıp çıkartıyorum sözlerimi. Kendi yaşanmışlıklarımın yanında, insanların yaşayamadıklarını da düşünüyorum. Veya yaşanmış olsa çok daha güzel olacak şeyleri hayal edip yazıyorum bazen şarkılarımı.

Grubun Cover çalmaya bakış açısı nedir? Cover hakkında çalıyorsa olsun ya da olmasın bakış açısı nedir?

Cover şarkılarla aram iyi açıkçası. Ben değişik tınıların, tarzların her zaman destekçisi oldum ve olmaya devam edeceğim. Bence bu da değişik bir yaratıcılıktır. Bazen her gün kullandığımız yolu değiştirmek isteriz. Bu bence büyük bir cesaret ve dayatma düzenin dışa vurmasıdır.

Grubun kaydettiği single, ep veya albüm var mı? Varsa bu kayıt aşamalarında yaşadıklarından kısaca bahsedebilir misiniz?

Şu an soundcloud platformundan paylaşmış olduğum bestelerim ve cover çalışmalarım mevcut. Gitarı elime aldığımda benim için dünya duruyor çünkü birden modumu değiştirebiliyorum. Kayıt düğmesine bastığım an şarkıyı bitirene kadar hiç durmam. Büyüsüne o kadar kapılırım ki senkronizasyon hatası yapmışsam bile bunu en sonunda farkederim. Kaydı durdurup bu olmadı ya baştan alayım gibi huylarım olmadı hiç.

Grubun prova ve kayıt stüdyolarında genel olarak karşılaştığı olumsuz şeyler nelerdir? Prova ve kayıt stüdyolarından beklentileri nelerdir?

Kayıtlarımı evimde kendi imkanlarım ile alıyorum. Açıkçası benim için hayli zorlu oluyor çünkü aynı zamanda uluslararası bir firmada satış mühendisi olarak çalışıyorum ve hayatımın yarısı asyada geçiyor. Evde olduğum zamanlar kendimi direk kayıt alırken buluyorum. Bazen saatin nasıl geçtiğini anlamıyor insan. Kayıt işi iyi bilgi isteyen zor bir iş aslında bunun okulunu okuyan insanlar mevcut. Keşke maddi açıdan çok tuzlu olmayan, müzikle yaşayan insanlara yardımcı olacak stüdyolar kurulsa. Seminerler verilse, destek olunsa.

Grubunuzla daha önce müzik yarışmalarına katıldınız mı? Genel hatlarıyla müzik yarışmalarına bakış açınız nedir?

Lisede bir müzik yarışmasına katılmıştım. O zamanki grup arkadaşlarımla söz ve müziği bana ait olan bir parça çalmıştık. 1. olamadık belki ama 3. olmuştuk. O anda birşeyleri gerçekleştirebileceğimi anlamıştım. Benim için yeri ayrıdır. Böyle organizasyonlarında çoğalması gerektiğini düşünüyorum. Yalnız pek çok insan harcanıyor bu uğurda. Nice güzel insanın hayallerinin yıkıldığını görüyorum. Ne yaparsanız yapın, bir insanın hayallerini yıkmayın derim ben !

Grubun (sırasıyla Dinleyici – Mekanlar – Organizatörler – Müzisyenler – Diğer) kişi/kişilerden beklentileri nelerdir?

Dinleyicelerden tek beklentim gözlerini kapamaları ve hissetmeye çalışmaları. Çünkü insanoğlu ayrı yerlerde de olsa farklı şeyler hissedebilmeli, acı paylaşılmalı ya da sevinç birlikte çoğaltılmalı.

Mekanlar ve organizatörler cesaretli müzisyenlere daha çok şans vermeli diye düşünüyorum. Kendine güvenmek büyük bir erdem ve bence bu desteklenmeli.

Tecrübeli müzisyenler ise bu işin duayenleri benim gözümde. Görmüş geçirmiş insanlar çoğu. Nice aşklar yaşamış, ölümler görmüş, sevmiş,sevilmiş belki nefret etmiş insanlar. Bunca tecrübe ve yaşanmışlık… Sezen Aksu’yla rakı masasına oturup hayatını dinlemek isterdim açıkçası…Keşke genç müzisyenlere daha çok destek olabilseler.

Grubun müzik blogları ve yazarları üzerindeki izlenimleri nelerdir? Müzik blogları ve yazarlarına olumlu/olumsuz eleştirileri nelerdir?

Müzik blogları iyiki varlar. Mutlaka çoğalmalılar çünkü biz paylaştıkça ve duyuldukça varız açıkçası. Biz müzisyenlere böyle bir şans verdiği için Bir Baba Indie ekibine de teşekkürlerimi sunmak isterim.

Grubunuzun olumsuz bulduğunuz yanları nelerdir? Bu olumsuzlukları içeriden/dışarıdan ise çözüm önerileriniz nelerdir?

Özeleştiri yapmam gerekirse,olumsuz bulduğum tek yanım hareketli sözler ve melodiler çıkartamamam. Kendimi bir türlü o ruh haline sokamıyorum. Gerçi son günlerde yaşadığımız şeyler ve içinde bulunduğumuz durum dolayısıyla bu pekte mümkün gözükmüyor…

Grubunuzun olumlu bulduğunu yanları nelerdir? Grubunuzun müzik dünyasındaki yeri ilerleyen yıllarda ne olmalı?

Ne hissediyorsam onu yazıyorum, insanları hissetmeye çalışıyorum. Bazen kendimi sevgilisini kaybetmiş bir aşık, bazense hayatının tamamını bir evde geçirmiş bir çaresiz olarak buluyorum. Bazen karlar yağdırıyorum ve üşüyorum, bazense aldatılmış bir adamı oynuyorum. Dediğim gibi müzik bence başkalarını da hissedebilmek biraz. Çünkü dışarda bilmediğimiz, hissedemediğimiz ya da hissetmek istemediğimiz o kadar çok duygu var ki…

Grubunuzla konser, albüm veya herhangi bir şey ile ilgili kiminle, nasıl bağlantıya geçilmeli?

Bana e-mail adresim aracılığı ile ulaşabilirsiniz. kaansen35@gmail.com

Grubunuzun sosyal medya hesapları ve e-posta hesabı nedir?

Bana aşağıdaki platformlardan ulaşabilirsiniz:
soundcloud.com/kaansens
facebook.com/SKaanSen
instagram.com/_kaansen_

Son olarak hangi sorunun size sorulmasını isterdiniz?

Gerçekten olmak istediğin kişi misin?
Bu soruyu hayatımın her anında ve aşamasında soracağım sanırım. Kolumda dövmeside mevcut olan bir soru. Ne yazık ki basmakalıp değerler ve garip sistemlerle hayat bizi istemediğimiz kişiler olmaya itebiliyor. Belki hayat standartları, belki de gelecek korkusu. Ne olursanız olun, sevdiğiniz şeyleri yapmaya, sevmeye, sevilmeye ve hissetmeye devam edin. Bu hayat sandığımızdan kısa aslında. Bence istemediğimiz şeyleri yapacak kadar çok vaktimiz yok.

Tags: , ,

İlginizi Çekebilir

Müjde! BalconyTV Ankara Yayın Hayatına Başlıyor
Allen Ginsberg’in “First Blues” Albümü 33 Yıl Sonra Yeniden: “The Last Word On First Blues”

Yazar

Bize Katıl!