BBI Yerli #203 | Egemen Özel

BBI Yerli

Projenizin adı nedir?

Egemen Özel 

Projenizin başlangıç tarihi nedir?

07.03.2021

Hangi şehirde yaşıyorsunuz?

İstanbul

Projenizde yer alan müzisyenler ve diğer katkı sağlayanlar kimler?

Söz&Müzik: Egemen Özel
Düzenleme: Cem Şahin
Mix&Mastering: Cem Şahin

Projenizde yer alan müzisyenlerin geçmişte veya devam eden başka projeleri var mı?

Cem Şahin Hocam Fatma Turgut, Koray Candemir gibi müzisyenlerle aktif olarak çalışmaktadır.

Grubunuzun tarzı nedir?

Pop, Rock

Projenize benzer müzik grupları/müzisyenler?

Çıkardığım ilk parçam por rock tarzında aslında. Fakat Türkiye’den Mor ve Ötesi ve Duman gruplarını söyleyebilirim.

Bugüne kadar nerelerde sahne aldınız?

Taksim-Bova Sahnesi ve DoubleTree by Hilton Hotel İstanbul – Avcılar konser salonu.

Sahne aldığınız mekanlarda “mental” veya “teknik” olarak eksik veya doğru bulduğunuz şeyler nelerdi?

Bova Sahnesinin eksik noktası olarak çok küçük bir alan olduğunu söyleyebilirim. Bu yüzden çok fazla insan sizi izleyemiyor. Artıları olarak ise monitörlerin sesi gayet iyi ve şirin bir mekandı.
Hilton Oteli’nin eksilerine gelirsem yaklaşık olarak 200-300 kişilik bir alanları var. Sanırım çok etkinlik düzenlemedikleri için monitörlere ve sese çok önem göstermiyorlar. Bu yüzden eksik noktasının bu olduğunu düşünüyorum. Artı olarak söylemek istediğim nokta ise, büyük bir sahneleri var ve ses sorununu düzelttikleri takdirde çok güzel konserler ve etkinlikler yapılabilir.

Organizasyonlara ilişkin eksik veya doğru bulduğunuz şeyler nelerdir?

Her iki bulunduğum etkinlik içinde etkinliklerin doğru sahnede ve giriş ücreti için makul fiyatlar sunduklarını söyleyebilirim. Bu şekilde insan sayısının fazla olması bizi de çok olumlu etkiliyor ve yaptığımız işten zevk alıyoruz. Ayrıca mekanlarda gelir elde edebiliyor tabii ki.

Daha önce festivallerde yer aldınız mı? Bu deneyimlerinizi kısaca anlatır mısınız?

Çok ilginçtir henüz sadece 1 festivale katıldım. Bu sayıyı oldukça az buluyorum bir müzisyen olarak. Sanırım iş yoğunluğundan dolayı pek gidemedim ya da o an bir arkadaş ortamı bulamadım. Gittiğim konser de okulumuzun düzenlediği yaz festivaliydi. Mor ve Ötesi’ni dinlemek için gitmiştim. Ama farklı müzik tarzlarına sahip müzisyenlerin ve grupların konserlerine hep gitmeye çalıştım. Kendi kültürüme ait müzikleri oldukça fazla seviyorum. Bunun en önemli sebeplerinden biri de sanırım ailemin ve çok samimi 1-2 arkadaşımın Türk Halk Müziği dinlemesi ve benim böyle bir ortamda büyümem. Örnek olarak, Ahmet Aslan’dan Mor ve Ötesi Konserine ve Duman’dan Kardeş Türküler’in konserine gitmişliğim var. Ama kendim her gün 2-3 saat arası blues, hard rock ve metal dinliyorum. Bu kültürleri çok seviyorum.

Yayınlanmış “albüm”, “kısa çalar”, “tekli”leriniz var mı?

7 Mart 2021 de bir tekli çıkardım. Yaklaşık olarak 6 ay çalıştım üzerinde. Cem Şahin Hocamın çok büyük katkısı oldu bu şarkı da. Ayrıca hep söylediğim her zamanda söyleyeceğim Onur Güler Abim, Hocam var. Onur Hoca’nın da bu şarkıda etkisi çok büyük. Bana müziği öğreten, beni geliştiren insan. Hep söylüyorum yerli müzikal idol olarak görüyorum onu ve görmeliyim de. Çünkü, Onur Hoca’da Youtube Türkiye’nin en büyük gitar kanalının sahibi. Çok başarılı birisi. Kısacası şarkı yapım sürecinde bu iki önemli müzisyenin, çok samimi 1-2 arkadaşımın ve ailemin çok büyük katkısı var. İleride de bir albüm yapma fikrim var. Şarkı yazarken veya bir şeyler üretmeye çalışırken çok sakin kafa ve sakin bir ruh halimin olmasını önemsiyorum. Çünkü hepimizin bir yoğunluğu var ve hayalleri hedefleri var. Umarım hep söylediğim gibi ileride hayallerimi gerçeğe dönüştürebilirim.

Projenizde yer alan eserler “tasarım” olarak neyi ifade ediyor?

Ben her zaman gitarı çok önemsiyorum. Bir grubum olmadığı için en iyi bildiğim enstrüman gitar. İnsanlara gitar ile müziğimi sevdirmeye çalışıyorum. Ama tabii ki her enstrümanın yeri ayrı.

Yayınlanmış veya yayınlamaya hazır kayıtlarınızı nerelerde gerçekleştirdiniz?

Yaklaşık 1 yıl önce evde kendime stüdyo yaptım (ses kartlar, referans monitörleri) gibi. Zaten gitarlarım evde var. Ben kayıdımı aldıktan sonra Cem Hoca’ya attım. O da düzenleyip şarkıyı bana geri yolladı. Malum pandemi olmasaydı Cem Hoca’nın stüdyosunda yapacaktık şarkıyı.

Miks ve mastering için kimlerle çalışıyorsunuz?

Mix-Mastering işini de Cem Hoca yaptı. Benim de kendimi o konuda geliştirmem lazım.

Provalarınız için kendinize ait bir çalışma ortamınız var mı? Çalışmalarınızı ne kadar sıklıkla sürdürüyorsunuz?

Kendi odama stüdyo kurdum. Sıklıkla orada yapıyorum çalışmalarımı. Fakat aklımda ilerisi için birkaç stüdyo projesi var.

Kısa ve uzun vadeli hedefleriniz nelerdir?

Uzun vadede prodüktör olmayı ve kendime ait bir stüdyo kurmayı düşünüyorum. Aynı zaman da kendime ait bir müzik kursu da açma planım var. Ek olarak, elimde birkaç tane daha şarkım var. Fakat henüz yoğunluğumdan dolayı bir türlü onlara odaklanamadım. Sanırım zamanla olgunlaşacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca, yaptığım şarkıları da insanlarla paylaşarak başarılı olma gibi bir planım da var.

Sırasıyla, dinleyici – mekanlar – organizatörler – müzisyenler, müzik basını ve diğer kişi/kişilerden beklentileriniz nelerdir?

Dinleyiciler: Konserlerde çok önemli rol oynuyorlar. Müzisyenleri sürekli destekleyip yaptığı projeleri paylaşmaları çok önemli bizler için.

Mekanlar: Pandemi Dönemi’nde bir şey söylemek zor tabii. Fakat onların da bize mekan/sahne vermeleri ve bu şekilde destek olmaları çok önemli.

Organizatörler: Festivaller burada çok önemli rol oynuyor tabii. Gençlerin müzik için bir arada buluştuğu çok önemli yerler. Müzisyenlere bu festivallerde yer vermeleri ve onları tanıtmaları çok önemli.

Müzisyenler: Daha henüz 22 yaşında olduğum için benden küçük müzisyenlere ya da müzisyen olmak isteyen insanlara bir iki bir şey söyleyebilirim. Sürekli üretsinler ben öyle yapmaya çalışıyorum ve piyasayı takip etmek çok önemli diye düşünüyorum. Sadece sevdiği müzik tarzlarını değil bütün tarzları takip etmek çok önemli diye düşünüyorum.

Müzik dışında aktif olarak devam ettirdiğiniz mesleğiniz var mı? Devam eden rutin hayatınız ve müzik hayatınız arasındaki dengeyi kısaca anlatabilir misiniz?

Özel bir firma da satış danışmanlığı yapıyorum. Fakat yine pandemi den dolayı oraya da gidemiyorum. Dışarıdan müzik ile ilgili birkaç şeyler yapıyorum. Müzik ile hayatımdaki denge çok farklı. Sanki kimseye anlatamadığım şeyleri notalara dökmeye çalışıyorum gibi hissediyorum. Kısacası notalara anlatmaya çalışıyorum derdimi. Bu bir his olabilir veya bir duygu. Rutin hayatımla müzik arasındaki denge böyle diyebilirim.

Projenize ait sosyal medya hesapları nelerdir?

Instagram: egemenozell
Youtube: Egemen Özel
Apple Music / Spotify: Egemen Özel

Dinleyiciler, mekanlar veya organizatörler size nerelerden ulaşabilir ve kiminle iletişime geçebilir?

Direkt benimle iletişime geçebilirler. Sürekli takip ediyorum maillerimi.

E-Posta: egemenozel24@gmail.com

Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Müziğimi yayınladıktan sonra insanlardan çok güzel tepkiler aldım. Kendi Youtube kanalımı oluşturdum ve oradan paylaştım müziğimi. İzlenme sayısı da gayet iyi gidiyor şu anda. Ayrıca, David Gilmour’un müziği çok hoşuma gidiyor. Sanki dinlerken bu dünyadan çok farklı bir duyguya kapılıyormuş gibi hissediyorum ve o da bu dünyadan bir sanatçı değilmiş gibi hissediyorum. Çok önemli işler yapıyor. Ayrıca tekrardan yerli idolüm Onur Hoca’ya teşekkür etmek istiyorum. O olmasaydı bu projenin böyle olması çok zordu.

Tags: , ,

İlginizi Çekebilir

Yann Tiersen’in yeni albümden ilk tekli “Ker al Loch” yayında
St. Vincent’ın yeni teklisi ve video klibi yayında

Yazar

Bize Katıl!