Bu İsyanın Ruhu Var: “Ozbi”

Yıl 2013, bu ülkede güzel şeyler olacağına dair umudumun tavan yaptığı bir yaz… Hangimiz ülkeyi kurtaracakmış gibi hissetmedi ki kendini? Hangimiz eve gelip fotoğrafları açıp açıp duygulanmadı?

O zamanları değerli kılan, neler yaşadığımızı hatırlatan, Gezi Parkı‘na atfedilmiş şarkılar yapıldı dinlemekten sıkılmadığımız. Tam o dönemlerde çıkardığı “Asi” parçası ve ona çektiği klip ile tanıdım Ozbi‘yi. Ondan sonra düzenli olarak açıp açıp duygulandım durdum. Ama neden bilmiyorum, senelerce başka ne işler yapıyormuş diye bakmadım. Nankörlük işte.

Bir gün Youtube’da sağda çıkanlardan başladım Ozbi’nin yeni işlerini dinlemeye. Groovypedia Studio Sessions‘daki “Zaman Aktı” performansına denk geldiğimde tüylerimi diken diken etti bu adam. Asi’de gördüğüm o edebiyatını geliştirmiş, ezgili söylemeye başlamış, olgunlaşmış… Mix Festival’de de kendisine denk geldiğimizden bahsetmiştim. Performansı çok iyiydi, daha sonrasında kesinlikle bir konserine gideceğimizi söylemiştim.

Ben kendisinin yakın zamanlarda bir konseri var mı acaba diye ararken o konserlerini benim evime getirdi. Rakılı Live serisiyle dertlendirdi beni. Gülce Duru‘yla başladığı projesini devam ettiriyor, iyi de ediyor ama akşam akşam çocuğumu vurmuşlar gibi oldum. Karnıma bir ağrı saplanıyor sanki. “Aysel” parçasına takıldım, dönüyorum. Samimi bir ses tonu, samimi bir gülüşü var Onur Dursun‘un. Hal böyleyken içinize işliyor her bir nota, her bir söz.

Gülce Duru’yla birlikte anlatmak istediklerini o kadar güzel, o kadar naif geçiriyorlar ki bana; yaşadıkların hayatın içerisine girip, ben de onlardan biri oluyorum sanki. Bir tarafta Gülce Duru’nun sesi kulaklarınızda hoş bir tat bırakırken, öte yandan Ozbi’nin “Anadolu Çocuğu” havaları sizi içinize döndürüp o acıyı hissetmenizi sağlıyor.

Rakılı Live serisine canlı çekim dışında ufak ufak klipler de serpiştirmişler. Tiyatroculuk, oyunculuk gibi işlerden her ne kadar anlamasam da iyi işin seyirciye bir şekilde geçtiğine inanıyorum. Oyuncu Elif Parlak şarkının hissiyatını bana öyle bir yansıtıyor ki sigarayı bırakalı 3 ay olmuşken bir paket sigara alıp tekrardan başlayasım geliyor. İçine çekişinde yaşadığı acıyı aynen ben de yaşıyorum gece gece.

Rakılı ve bol müzikli bir hafta geçirmeniz dileğiyle…

Tags: , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Reggae’nin Kült İsmi Alpha Blondy Bu Akşam Babylon Bomonti Sahnesinde!
Baalbek Laneti: “The Wanton Bishops – Nowhere Everywhere”

Yazar

Bize Katıl!