Zafer Sernikli: “Büyük Hareketlerden Uzak ve Akıcı Setlerden Keyif Alıyorum”

EtkinliklerRöportajYerli Sahne

A Corner in the World x bomontiada ALT kapsamında kasım ayı boyunca salı akşamları Bir Baba Indie işbirliğiyle gerçekleşecek interaktif müzik etkinliklerinin ikincisi Dolu Kadehi Ters Tut ile Fotoğraflı Dinleti + Zafer Sernikli DJ Set olacak. 14 Kasım akşamı DKTT’nin band olarak akustik bir performans sergileyeceği konserin hemen ardından lounge alanında kabin Zafer Sernikli’ye emanet olacak! Mispis ve Nihil Piraye gibi projelerden tanıdığımız Zafer’in son bir senedir devam etmekte olan DJ setleriyle tanışmanızı istiyoruz. Etkinlik öncesinde Zafer Sernikli sorularımızı yanıtladı.

Seni önceden Mispis’ten tanıyorduk, şimdilerde ise Nihil Piraye’nin klavyelerinde görüyoruz. Nihil Piraye’den önceki müzikal çalışmalarından biraz bahseder misin?

Müzikle etkileşimim küçük yaşlarda tuşlu çalgılarla başladı. Piyano dersleri aldım, sonrasında gitar çalmaya başladım. Ortaokul ve lise yıllarında halen Nihil Piraye’de birlikte çaldığımız Berk ve Alp ile birlikte müzik yapmaya başladık. Üniversite eğitimi için İstanbul’a geldikten sonra da önce Mispis, sonrasında Nihil Piraye’yi kurduk. Nihil Piraye’de halen klavye ve elektroniklerden sorumluyum.

Nihil Piraye’nin geçen sene yayınlamaya başladığı “Değildir” serisi henüz tamamlanmadı. Serinin son parçası hakkında kulağımıza çalınan ilginç haberler var, parçayı ne zaman duyacağız?

Değildir serisi için söz verdiğimiz takvimin biraz gerisinde kaldık açıkçası. İki parçayı klipsiz yayınlamış olmak da içimde bir ukde olarak kaldı. Seriye adını veren son parça için de bir ay kadar bekleyeceğiz ama buna değeceğini düşündüğüm bir kapanış olacak. Sürprizi kaçırmak istemiyorum, ancak çok değerli iki müzisyen dostumuz ile birlikte, Nihil Piraye’den alışık olunanın dışında bir etkileşimle, serinin içindeki soru işaretlerini bazılarımız için giderecek, bazılarımızın kafasında ise daha büyük soru işaretleri oluşturacak bir parça yaptık. Aralık başında bir video klip ile birlikte yayınlamayı planlıyoruz.

Geçen seneden beri Peyote, Zor, Wana gibi çeşitli mekanlarda techno ağırlıklı DJ setlerine rastladık. Dj’lik çalışmaların nasıl başladı ve şimdilerde hangi yöne doğru gidiyor?

Elektronik müzik icrasına her zaman ilgim vardı aslında, DJ’liğe de bu ilgi sonucunda yöneldim. Tech House ve Techno ağırlıklı çalıyorum, bir yandan daha dar bir tarzda ve teknikte uzmanlaşmaya çalışırken bir yandan da yeni tarzlar çalmayı öğreniyorum. Daha önce Kadıköy Zor’da back to back çaldığımız Can (Erhan) ile de canlı ve hibrit performanslar üzerine prova aşamasında bir projemiz var.

Zafer Sernikli

Küçük yaşlardan beri piyano ve gitar çalıyorsun. Enstrümanistlik deneyimlerinin DJ’lik deneyimin üzerinde ne gibi etkileri oluyor?

Bence DJ’lik üç temel yetkinlik gerektiriyor. Birincisi ve önemlisi müzikal literatüre hakimiyet. İkincisi sosyal etkileşim, yani çalınan ortamı okuyabilme ve o ortama uygun hikayeyi yazabilme. Bu iki yetkinliği dinledikçe ve çaldıkça edinebiliyorsunuz. Gerekli üçüncü yetkinlik ise teknik hakimiyet. Şu ana kadar elime aldığım en zor enstrümanın deckler ve mikser olduğunu söylersem abartmış olmam sanırım. Enstrüman tecrübem bu konuda yardımcı oluyor.

Kasım ayı boyunca her salı Bir Baba Indie kürasyonuyla Bomontiada x alt’ta gerçekleşecek etkinliklerin ikincisi olan Dolu Kadehi Ters Tut konserinin ardından 14 Kasım Salı akşamı lounge alanında kabin sana emanet olacak. Bu etkinlik için hazırlayacağın sette hangi seslere yer vermeyi planlıyorsun?

Kafamda Nu Disco ve Funk ağırlıklı bir set var şimdilik ama son dakika sürprizlerim olabilir.

Son zamanlarda izlediğin ve seni etkileyen bir dj setten bahsedebilir misin?

Kişisel olarak büyük hareketlerden uzak ve akıcı setlerden daha çok keyif alıyorum. Online izlediğim setlerden son haftalarda etkilendiğim, Polo & Pan’in Cercle performansı. Ağırlıklı olarak kendi parçalarından oluşan zarif ve keyifli bir set. Canlı olaraksa önceki hafta Roxy’de izlediğim Dubfire’ı söyleyebilirim.

14 Kasım Dolu Kadehi Ters Tut ile Fotoğraflı Dinleti + Zafer Sernikli DJ Set Facebook etkinlik sayfası için buradan, biletler için şuradan buyrun.

A Corner in the World x bomontiada ALT kapsamında kasım ayı boyunca salı akşamları Bir Baba Indie işbirliğiyle gerçekleşecek diğer müzik etkinliklerine göz gezdirmeyi de ihmal etmeyin: https://www.birbabaindie.com/?p=16492

Tags: , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Yok Öyle Kararlı Şeyler ile Resimli Dinleti’den Geriye Kalanlar
Can Dedeoğlu’ndan İkinci Dört: “Mis Gibi Bir Yolculuk”

Yazar

Bize Katıl!