ORADAYDIK | Xiu Xiu Plays The Music Of Twin Peaks – Salon IKSV Konseri (6 Nisan 2016)

Oradaydık

David Lynch hakkında yorum yapmaktan kaçınıyorum. Kendisinin izlediğim ilk ve son filmi “Lost Highway”, üzerimde pek iyi izlenim yaratmamış olmasına rağmen, çabuk bir yargıya ulaşmak da yanlış olur diye düşünüp başka bir filmini izlemeyi bekliyorum. Başka filmi ne zaman izlerim bilinmez, ama Lynch serisi Twin Peaks‘in Angelo Badalamenti tarafından bestelenmiş müziklerinin Xiu Xiu yorumunu IKSV Salon‘da dinledikten sonra, Twin Peaks’i tez elden izleyecek gibiyim. Eğer bir oturuşta on bölüm dizi izleyen biri olsaydım, konserden önce diziyi izlerdim; ancak gelin görün ki bir saat konsantrasyon bile bana zor ve her ne kadar Xiu Xiu’nun müziğine aşina olsam da, ne çalınacağından habersiz gittim konsere.

Ve gerek müziği gerekse performansı oldukça etkileyici buldum. Bol distortionlı gitar, içinde oldukça fazla gürültü elementi bulunduran samplelar, keyboard, çoğunlukla ön planda bulunan bateri ve vibrafondan oluşan sesler konser boyunca seyircileri oluşturtukları ortamın içinden bir an olsun çıkarmadı. Jamie Stewart, Angela Seo ve  Shayna Dunkelman‘dan oluşan Xiu Xiu, tekinsiz olduğunu varsaydığım dizinin ruh halini dramatik çalış tarzlarıyla ve teatral elementlerle oldukça iyi aktardılar ve aslen Avustralya Modern Sanatlar Müzesi’nin “David Lynch: Between Two Worlds” sergisi için üstlendikleri görevi oldukça iyi bir şekilde yerine getirdiklerini gösterdiler.

Xiu Xiu’nun coverladığı Twin Peaks soundtracki, “Plays The Music Of Twin Peaks” adıyla albüm olarak 16 Nisan‘da yayınlanacak. Albüme kulak vermenizi öneririm. Dizinin kendisine ise şimdilik kefil değilim.

Editoryal Bonus:

Xiu Xiu’nun bu parçası da kesinlikle MR sesinden ilham alınarak yapılmış!

Tags: , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

KISA KISA Haberler
KONSER | 18. İstanbul Rock Festivali / 20-21-22 Nisan

Yazar

Bize Katıl!