BalconyTV İstanbul – Mart 2016 Performansları

Sanatçı İncelemeleriYerli Sahne

BalconyTV İstanbul‘un aylık performanslarını paylaşmaya devam ediyoruz. Mart ayında da, her Cuma yeni bir ismi ağırlamaya devam eden projeye bu ay konuk olan isimler Büyük BiraderRuşen AlkanYarımada ve Ucuz Şarap oldu.

 

* * *

Büyük Birader | Derin Kuyular

Bora Biçer, Gerçek Dorman ve Ulaş Tercan üçlüsüyle Mart ayının ilk konuğu olan Büyük Birader, kalbimizde ayrı yeri olan Ankara’lı bir gruptur. İç Anadolu’dan ülkenin geneline doğru sesi yükselterek büyümeye devam ediyorlar. İnsana ve yaşama dair içselleştirdikleri meselelerle protest bir tavrı ortaya koyan grubun, Yol ismini verdikleri albümü ise 2015 yılının sonlarında, dijital platformlar ve müzik marketlerde yerini aldı.

Detaylı bilgi ve oylama için: http://www.balconytv.com/videos/buyuk-birader-derin-kuyular

* * *

Ruşen Alkar | RÊ VENABE

Projenin en özel konuklarından biri olan Ruşen Alkar‘ın performansı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne denk gelen haftada yayına alındı. Şarkıya değer katar durum ise, şarkının “kadın hakları” ile ilgili sözlere sahip olması. Sözlerin tamamı kürtçe olan şarkının performansında Ruşen Alkar‘a, Mehmet Polat ve İsmail Kızıl eşlik ediyor. 2015 yılında yayınladığı Sebr/Sabır albümü ise Kalan Müzik etiketiyle raflarda yerini aldı.

Detaylı bilgi ve oylama için: http://www.balconytv.com/videos/rusen-alkar-re-venabe

* * *

Yarımada | Beklemez

Benim ve ekipten Eren’in de üyesi olduğu Yarımada ile, BalconyTV İstanbul’a “Beklemez” ismini verdiğimiz şarkının akustik versiyonuyla konuk olduk. 2011 yılından bu yana progresif rock ana başlığı altında konserler vermeye, bir yandan da kayıtlar almaya ve yayınlamaya devam ediyoruz.

Detaylı bilgi ve oylama için: http://www.balconytv.com/videos/yarimada-beklemez

* * *

Ucuz Şarap | Yarım Kalmış Film Gibi

İstanbul manzarasını arkasına alıp neşeli melodilere “Yarım Kalmış Film Gibi” şarkılarıyla projeye konuk olan grup, Hasan Ozan Geçegel, Burak Arda Özgül, Ali Açık ve Tümerkan Aldanmaz kadrosuyla müzik hayatına devam ediyor.Grubun Aralık ayında Soundcloud adreslerinde yayınladıkları 7 farklı şarkıya da göz atmanızı öneririz.

Detaylı bilgi ve oylama için: http://www.balconytv.com/videos/ucuz-sarap-yarim-kalmis-film-gibi

Tags: , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

BBI YERLİ #26 | “KODO”
ALBÜM | Skunk Anansie – “Anarchytecture”

Yazar

BBI Yerli: Rana Türkyılmaz & Kırık Pena

Bize Katıl!