ORADAYDIK | Hakan Vreskala – Noxus Ankara Konseri (21 Şubat 2016)

OradaydıkYerli Sahne

Hakan Vreskala, 21 Şubat Pazar akşamı Noxus’ta gerçekleştirdiği akustik konseriyle haftaya sendromsuz başlamamızı sağladı. Bu tarz bir akustik konser performansını daha önce yapmadığını, bu şekilde seslerin teker teker ulaştığını hissettiğini söyleyen Vreskala’ya konser boyunca Luxus, Komik Günler ve daha pek çok gruptan bildiğimiz Mikail Şimşek trombonuyla eşlik etti. (Vreskala’nın konser boyunca tekrar ettiği gibi “Mikail yetenekli, Mikail’in kıvırcık saçları var.”)

HVreskala_2

Konser başlarken herhangi bir setlist hazırlamadıklarını söyleyen Vreskala, konser açılışını “Her Köyde Bir Deli Var” şarkısıyla yaptı. Sonrasında “Duyuyor Musun”, “Bize Her Şey Yasak”, “Kürdi Nizanım”, “İstanbul”, “Padişahım Çok Yaşa” gibi yakından bildiğimiz şarkılarını çaldı.

Kendisi her ne kadar İzmir’de “şehirli tarzda” büyümüş biri olarak bir halk müziği kültürünün olmadığını dile getirse de bu durum “Niye Çattın Kaşlarını” ile bizi kedere, gama boğmasına “Dar Hejiroke”yle incir ağacımız, gam götürenimiz olmasına bir engel teşkil etmedi. Dinleyicinin “Dar Hejiroke” dışında ayrıca “Arka Mahalle”, “Haydar Haydar”, “Omuzdan Tutun Beni”, “Kum Gibi” şarkılarının da yeniden yorumlarını dinleme şansı oldu.

Konsere dair unutulmayacak anlardan biri Büyük Birader’den Bora Biçer ve Ulaş Tercan’ın da sahneye çıktığı, uyum ve sükunet içerisinde hareket eden dinleyiciyi yine aynı uyum içinde dağıtan “Dağılın Lan” performansı oldu.

Hakan Vreskala; Şivan Perwer’den beslenmiş, Norrda’yla gönlümüze taht kurmuş kendisine has bir adam. Bu özgüllüğü elbette ki başta yeteneğinden, sonra derdini dökmeye çalıştığı noktadan geliyor. “Battıkça Battık”ı çalarken en tatlı haliyle “Göksellerin, Teoman’ların değil bizim hikayemiz! Tarkan’ın değil!” deyip dinleyicilerin kahkahaları arasında bu hikayeyi bize anlatmasından geliyor.

Bu akustik halin size de dokunması dileğiyle efendim…

Not: Harika fotoğrafları için Recep YILMAZ‘a teşekkürler.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

“Dünya”nın en sıkıcı ve uzun Gaye Su Akyol yazısı
KADINLAR VE ŞARKILAR | 90’lı Yıllarda Ortaya Çıkan Rock “Prensesleri” (3. BÖLÜM)

Yazar

Bize Katıl!