BBI YERLİ #13 | “MilkyWave”

BBI Yerli


Grubunuzun Adı?
MilkyWave

Grubunuz doğum tarihi ve doğum yeri?
09 Ağustos 2015 – Eskişehir

Grubunuzun tarzı?
Post Rock, Indie, Live Electronica, Ambient

Grup üyeleri kimlerden oluşuyor ve görevleri nelerdir?

  • Fatih Erdem Yonar: Vocal, Electric Guitar
  • Cüneyt Çakal: Electric Guitar, Synthesizer, Piano, Back Vocals
  • Emre Şimşekli: Bass Guitar, Back Vocals
  • Mehmet Akçay: Drums, Electronic Samples

Grup bugüne kadar nelerde konserler verdi? Bu mekanlara 5 üzerinden kaç puan verir?
Peyote Eskişehir – 4.5

Grubun sahne aldığı mekanlarda teknik olarak eksik bulduğu şeyler nelerdi?
Teknik aksaklıklarla çok karşılaşmadık ama yeterli alan ve ışık sisteminden biraz muzdaribiz.

Grubun sahne aldığı mekanlarda mental olarak eksik bulduğu şeyler nelerdi?
Çok tanıdık bir sound olmadığı için istediğimiz soundu anlattıktan sonra tam olarak karşılığını alamıyoruz. Bu durumu engellemek için olabildiğince kendimiz kontrol edip, istediğimiz soundu ayarlamaya çalışıyoruz. Bu proje öncesindeki deneyimlerimizden de mekan işletmecilerinin/organizatörlerin müzikten önce işin maddi kısmıyla ilgileniyor olması birbirimize karşı farklı beklentiler oluşturuyor.

Grubun kaç adet bestesi var? Bu bestelerin kaç tanesi yarın konser olsa çalınabilir düzeyde?
9 adet bestemiz bulunmakta.

Grubun müziği ve sözleri tasarımsal olarak neyi ifade ediyor?
Çok hızlı bir şekilde değişen yaşam düzeni ve sanat anlayışı olan bir zamanda yaşıyoruz. Bu sebeple samimi olup, kendimizi ve aynı zamanda günümüz insanını da analiz ederek doğru cümleler seçmeye çalışıyoruz.

Üzerine çalıştığımız enstrümantal kısım ise, modern müzik anlayışını yakalamayı hedefliyor. Bu şekilde günümüz insanını daha iyi ifade edeceğini düşünüyoruz. Çünkü yaşamın değişiminin insanı, insanın değişiminin onunla beraber bütün anlayışları ve sanatları değiştireceğini biliyoruz.

Grubun Cover çalmaya bakış açısı nedir? Cover hakkında çalıyorsa olsun ya da olmasın bakış açısı nedir?
Cover çalmıyoruz fakat bir grubun kendi soundu ile orjinal bir şekilde hazırlayabildiği bir çalışma ortaya çıkarsa çalınmasını uygun görüyoruz.

Grubun kaydettiği single, ep veya albüm var mı? Varsa bu kayıt aşamalarında yaşadıklarından kısaca bahsedebilir misiniz?
Şuan albüm üzerinde çalışıyoruz ve olabildiğince dinleyicilerimizle bir şeyler paylaşıyoruz. Kayıtlar süresince grupça şarkılar üzerine yoğunlaşıp içimize sinene kadar uğraşıyoruz. Evdeki kayıt ortamında parçaları farklı farklı kaydedip son halini oluşturuyoruz. Halen daha devam etmekte bu süreç.

Grubunuzla daha önce müzik yarışmalarına katıldınız mı? Genel hatlarıyla müzik yarışmalarına bakış açınız nedir?
MilkyWave projesi ile henüz katılmadık. Sadece deneyim ve vereceği imkanı değerlendirmek üzere katılabileceğimizi düşünüyoruz. Yarışmadaki ‘başarı’ veya ‘başarısızlıkların’ grup üzerinde umut bağlayıcı veya yıkıcı bir sonucunun olmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Grubun prova ve kayıt stüdyolarında genel olarak karşılaştığı olumsuz şeyler nelerdir? Prova ve kayıt stüdyolarından beklentileri nelerdir?
Öncelikle kendi kurulmamız zaten uzun sürüyor. Bu kısım aslında grubumuz için en basit olanı çünkü farklı tarzda ekipmanlar kullanıyoruz. Bu yüzden kurulduktan sonra soundu ayarlayabilmek bizim için zor oluyor. Çalarken almamız gereken tansiyon çok önemli ve doğru tansiyona ulaşabilmek için doğru bir duyumun gerçekleşmesi gerekiyor.

Genellikle prova stüdyoları temel düzeyde (Davul, Gitar, Vokal) optimize edildiği için her stüdyoda çalışma imkanımız olmuyor. Bu yüzden kendimiz için uygun olan prova stüdyosunu bulduktan sonra sağlıklı çalışabilmeye başladık. Somut bir örnek olarak mikser kanallarının bizim için yeterli olmaması ve provaya taşıyamayacağımız ekipmanların (piyano, sehpa, ses kartı vs.) bulunmamasını söyleyebiliriz.

Grubun (sırasıyla Dinleyici – Mekanlar – Organizatörler – Müzisyenler – Diğer) kişi/kişilerden beklentileri nelerdir?

  • Dinleyicilerden, müziğin sadece popüler bir eğlence aracı olmadığını sürekli hatırlamalarını bekleriz. Kalite arayan bir dinleyici kitlesinin olması kaliteli müziğin oluşumunu sağlayacaktır.
  • Mekanlardan ve organizatörlerden sadece çalıştıkları müzisyenlerle saygı çerçevesinde iletişim kurmalarını bekleriz. Bu yeterli olacaktır.
  • Müzisyenliği bugün iki ayrı dala ayrılmış şekilde görebiliriz. Eğlence sektöründeki müzisyenleri ele alacak olursak, talebi karşılamaları yeterlidir. Fakat üreten müzisyenlere gelecek olursak, en önce egosal problemlerinden kurtulmalarını bekleyebiliriz. Bunun yapılacak işlerin kalitesini artıracağı aşikardır. Bunun dışında kendilerine ve müziklerine güveniyorlarsa bu yolda sabırla devam etmelerini, zorluklara göğüs germelerini bekleriz.

Grubun müzik blogları ve yazarları üzerindeki izlenimleri nelerdir? Müzik blogları ve yazarlarına olumlu/olumsuz eleştirileri nelerdir?
Günümüzde dinleyicilerin her türlü müziğe erişim kanalları ciddi şekilde artmış vaziyette. Aynı durum müzisyenler için de geçerli. Pek çok farklı ortamda müziklerini paylaşma ve dağıtma imkanları var. Bu durum, her ne kadar avantaj gibi gözükse de dinleyicilerle müzisyenlerin buluşmasını zorlaştıran bir faktör haline geliyor. İşte tam burada müzik blogları devreye giriyor. Türkiye’de de özellikle Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi ister genel ister daha spesifik müzik türlerini içerik olarak benimsemiş olsun, kaliteli içerik üretebilen, müzisyenlerle hitap ettikleri kitleleri bir araya getiren müzik blog ekosisteminin oluşması ve bu kültürün gelişmesi gerektiğine inanıyoruz.

Grubunuzun olumsuz bulduğunuz yanları nelerdir? Bu olumsuzlukları içeriden/dışarıdan ise çözüm önerileriniz nelerdir?
Net bir sound kurmakta zorlanmamız bizi yavaşlatıyor. Bu konunun netleştirilmemiş olması yapılan çalışmalarda uzun süren kararsızlıkları beraberinde getiriyor. Bunun çözümü öncelikle kişisel ayrıntılı bir araştırmaya girilmesi ve bu konunun grup içerisinde karara bağlanması gerekiyor gibi görünüyor.

Grubunuzun olumlu bulduğunu yanları nelerdir? Grubunuzun müzik dünyasındaki yeri ilerleyen yıllarda ne olmalı?
Grup öncelikle sıradanlaşmış enstrüman kullanımlarının dışına çıkmayı arzuluyor. Bunun önemli örnekleri; bas gitarın synth sesler kullanarak elektronik müziğe uygun bir hale gelebilmesi. Davulun kendi oluşturduğumuz sesleri triger, sampler vs. sayesinde kullanabilmesi. Elektronik kayıtları canlı performanslarımızda sergileyebiliyor olmamız grubun önemli bir özelliğidir.

Grubunuzla konser, albüm veya herhangi bir şey ile ilgili kiminle, nasıl bağlantıya geçilmeli?
Cihan Baran – milkywaveofficial@gmail.com

Grubunuzun sosyal medya hesapları ve e-posta hesabı nedir?

Son olarak hangi sorunun size sorulmasını isterdiniz?
Hangi müzisyenlerden/müziklerden etkilendiğimizi ve ilham kaynaklarımızı sorabilirdiniz 😉

– – –

Müzik grubunuzla Bir Baba Indie – Yerli projesine katılmak için linkteki yazıyı okumanız yeterli. 

https://www.birbabaindie.com/?p=7491

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Bir Baba Indie resmi Spotify hesabı açıldı!
ARŞİV | Düş Macunu – Peyote Konser Kayıtları

Yazar

Bize Katıl!