ALBÜM | Nilipek – “Sabah”

İncelemeYerli Sahne

Nilipek, çoğumuzun Sofar etkinlikleriyle tanıdığı bir isim. Yumuşak sesiyle, duygularını bizimle müzik yardımıyla paylaşması, tüm dinleyenlerini etkilemişti. Sofar’ın tanımına en iyi uyan kişiliklerden birisiydi. Hiç bilmediğimiz güzel sesler toplanıyordu Sofar’da. Nilipek’te, Sofar’ın beğenilen seslerindendi ve artık onun bir albümü var. “Sabah”.

nilipek

Albümün lansman konseri 1 Kasım Çarşamba Babylon Bomonti‘de yapılmıştı. Orada bulunamadım ama o saatlerde Spotify’dan şarkılarını dinleyerek yoklamada “yarım artı” almış oldum sanırım. Uzun süredir albüm inceleyemedim ama Nilipek’in albümüyle başlıyorum.

Tracklist:

1.   Sağanak Yağmurlu Şarkı
2.   Senden Uzakta
3.   Kınalıada
4.   Sabah
5.   Durak
6.   Bilmem
7.   Hamur İşleri (Sakin Cover)
8.   Gömülür
9.   Şapka
10. Yeşil Çimler

Albüm için söyleyebileceğim ilk kelime: Huzur. İlk şarkıdan itibaren son şarkıya kadar albümün genel atmosferi sakin sakin giden şarkılar ve sizi mutlu edecek ritimlerden kurulu. Güzel bir haftasonu sabahına yakışan şarkılar var.
Dinledikçe dinleyesim geldi, albümü baştan sonra sardım durdum.

Genel olarak indie-akustik temalı kadın sesiyle huzura kavuşan şarkılar bulunuyor. Bazen sadece akustik odaklı bir
albüm görüntüsüne bürünen “Sabah”, yeri geldiğinde ksilofon gibi enstrümanların bir araya getirdiği
çok seslilik ile armoniyi sağlıyor. Nilipek’in sesinin tınısı şarkılara çok yakışmış. Sakin sakin bir şeyler anlatıyor sanki bizlere. Tüm albüm boyunca bu his devam ediyor, sizde anlatılanları dinliyorsunuz. Bu yaklaşım benim çok hoşuma gitti.

Sağanak Yağmurlu Şarkı: Albümün ilk şarkısı olarak karşımıza çıkıyor. Sesiz sesiz başlıyor, huzur doluyor içime dinlerken. Akustik odaklı müzikal altyapısı var şarkının. Nilipek’in sesi de işin içine girince hoş bir şarkı ortaya çıkmış.
Kınalıada: Albümün hareketli şarkılarından birisi. Öne çıkıyor herşeyiyle. Hafif psychedelic tınılarla ritim
zenginleştirilmiş. Mızıka şarkıya çok yakışmış, albümün genel ruhunu açığa çıkarmış. Dinlenmesi gereken şarkılardan birisi.
Sabah: Kınalıada gibi psychedelic esintilerden nasibini almış bir şarkı Sabah. Fakat biraz daha düşük tempoda ilerliyor. Nilipek, sesiyle şarkı içindeki enstrümanların uyumunu pekiştirmiş. Kendine çeken bir yanı var diğer tüm şarkılardaki gibi.

Sabah, soft-indie pop akımına yakın bir çalışma. Nilipek, şarkılara duyguyu çok iyi bir biçimde aktarmış. Başarılı bir çalışma olmuş. Güne huzurlu bir başlangıç yapmak isterseniz, tavsiye edebileceğim albümlerden birisi.

Albümde Öne Çıkanlar:

Kınalıada

Gömülür

Sabah

Tags: , , ,

İlginizi Çekebilir

YENİ VİDEO | Alpha Minus ft. Erle Mylius – My Least Favorite Life
Ve Marble Sounds Ocak’ta Salon sahnesinde!

Yazar

Bize Katıl!