Nilipek. Albüm Lansman Konseri (11 Kasım 2015)

OradaydıkYerli Sahne

Geçtiğimiz Çarşamba günü Babylon Bomonti‘de Nilipek.‘in albüm lansamanına katıldık. Bu vesileyle ilk defa Babylon Bomonti‘ye gelme fırsatı bulduğumu ve fazlasıyla beğendiğimi söylemeliyim.

Konser önceside Spotify‘dan bolca albümü dinledik. O yüzden şarkılara çoğunlukla eşlik eder haldeydik. Konser boyunca Nilipek.’in heyecanı ve mutluluğu bolca bizlere de geçti. İyi ki de geçti. Umarım bundan sonraki her konseri de böyle geçer. Dinleyiciye tepeden bakan müzisyenler çoğunlukla egolarına yenilip farkında olmadan seyircilerle arasına duvar örerler. Nilipek.’in dün sahnedeki o hâli olduğu gibiydi; kendi gibi… Bu yüzden biz dinleyenlerde aslında çoğu zaman sahnede gibiydik. Özel hayatta Nilipek.’le tanışıklığım yok ama yansıttığı duygu herkes için sımsıkı ve dostçaydı.

Konserde albümdeki tüm şarkıları çaldılar. Albüm dışında bıraktıkları şarkılara da arada yer verdiler. Bu şarkılardan “Defne” oldukça etkileyiciydi.

Konserde Nilipek.’e bazı şarkılarda albümde de katkı sağlayan Selim Saraçoğlu, Ali Somay ve Efe Demiral eşlik etti. Sahneye çıkmayan ama albüme katkı sağlayan bir sürü isim saydı Nilipek.. Bir kişiyi dâhi unuturun kaygısıyla birçok kez özür diledi ve teşekkür etti.

Nilipek.’e eşlik eden ve sound’u zengileştirmekten kaçınmayan harika bir orkestra vardı sahnede. Ozan Tekin‘in bu albüme katkısı sanırım inkâr edilemez. Art arda izlediğim konserlerin hepsinde oldukça etkileyici bir performans sergiledi. Klavyesinin başında durmaksızın çalışan ve üreten bir makina gibi adeta. Bir parantez de davulda kusursuz ve güzel performans sergileyen Berkay Küçükbaşlar‘a açmak lazım. Geçen sene Can Güngör konserinde, oldukça zor ve dikkat gerektiren partisyonları çalarken izlediğimde epey ilgimi çekmişti kendisi. Dün gece izlediğimdeyse daha rahatlamış haldeydi. Bu da davuluyla onu bütünleştirmeye yetti. Özellikle albümde Can Güngör’ün çaldığı “Yeşil Çimler”in son kısmındaki performansı görülmeye değerdi. Gitarlardaki Can Aydınoğlu‘da grubun görünmez kahramanı ve lokomotifiydi. Basları çalan Tufan Büyukgüngör ile ilgili düşüncelerimi daha öncede belirtmiştim. Türkiye’deki önemli bas gitaristlerden biri ve daha sık gündeme  geleceğini düşünüyorum.

Özetle orkestrasıyla bütünleşen ve çok güzel enerji yayan Nilipek. sesindeki büyüleyici huzuruyla çok hoş ve güzeldi. Kendisine ve şarkılarını en anlatan zaman aralığının bahar ayları olduğunu düşünüyorum. Keşke Mayıs ayında çıksaydı albüm dedim içimden.

Kapanışta verdiği mesaj da çok önemli ve çok derindi.

Nilipek.’in de dediği gibi; Yerli  müzisyenlere destek verilmeli ve sahip çıkılmalı. Nilipek’in bu albümün fikrinden, dün geceye kadar neler yaşadığını tahmin ediyorum. O yüzden bu mesajı önemle tekrar hatırlatarak yazıyı noktalayalım ve Nilipek.’e gittiği yolda başarılar dileyelim.

Tags: , , , ,

İlginizi Çekebilir

ALBÜM | Grimes – “Art Angels”
Nilipek.’ten ilk albüm: “Sabah”

Yazar

BBI Yerli: Rana Türkyılmaz & Kırık Pena

Bize Katıl!