ALBÜM | Beirut – “No No No”

İnceleme

Zack London önderliğinde 2006’da kurulan çok sevdiğimiz Beirut, 11 Eylül 2015 tarihinde beşinci stüdyo albümleri olan “No No No” ile karşımıza çıktı.

Beirut aslında bizi o akustik, içimize işleyen melodileriyle kazanmıştı. “A Sunday Smile”, “Elephant Gun” gibi şarkılarıyla bize yakın hissettirdiklerini farkettik. Fakat bu albüm hoşumuza giden o akustik tınılardan biraz uzaklarda.

Albümde ilk olarak akustik melodilerden elektronik efektlere geçiş fark ediliyor. Fakat bunun olumlu ve olumsuz tarafları var. Olumlu olarak bakarsak, indie müzik tarzını benimseyen çoğu kişi ve grup, artık elektronik altyapıyı şarkıların bünyesine aşılıyor. Bu tabii ki dinleyici kitlesini arttırıyor. Beirut’un da bu geçişi yapması bekleniyordu, bunu göz ardı etmemeliyiz. Olumsuz yanı ise, kemik dinleyici kitlelerinin aradığı tattan uzaklaşmış oldular. Akustik tabanlı müzikte çok başarılı olmuşken böyle bir dönüşe gitmek, aynı zamanda risk almak demek oluyor.

Tracklist:

01. Gibraltar

02. No No No

03. At Once

04. August Holland

05. As Needed

06. Perth

07. Pacheco

08.Fener

09. So Allowed

Gibraltar: Açılışta gayet güzel bir şekilde ağırlıyor bizi. Zack London eşlik ediyor naif sesiyle ve resmen tamtam ritimleriyle albüme giriş yapıyoruz.

No No No: Albüme ismini veren şarkı, yukarıda bahsettiğim elektroniğe geçişe iyi bir örnek. Eğlenceli ama içerisinde tam bir derinlik bulamıyorsunuz. Fakat yine de fena olmamış diyebilirim.

August Holland: Introsundan başlayarak kendine çeken şarkılardan birisi kesinlikle. Sakin sakin ilerlerken piyano sesi ile davul ritmine kaptırıyorsunuz ve bu dinlerken hoşunuza gidiyor. Albümün tavsiye edebileceğim şarkılarından birisi olduğuna dair şüphem yok.

Albümde Öne Çıkanlar:

No No No

August Holland

At Once

 

Tags: , , ,

İlginizi Çekebilir

Bir Baba Indie Mix | “Ekim 2015”
BBI YERLİ #10 | “Synthonation”

Yazar

Bize Katıl!