Glass’ın İptal Olan 22 Mayıs Nublu Konserine Yönelik Açıklama

Haber

Severek takip ettiğimiz Glass‘ın 22 Mayıs’ta gerçekleşmesi planlanan ve iptal olan Nublu konserinin detaylarını an itibariyle öğrenmiş bulunuyoruz. Yazılanları üzülerek okuduk ve ortadaki durumu hiç hoş karşılamadık.

Aşağıda Glass‘ın paylaştığı yazının linkini ayrıca paylaşacağız ama özet geçmek gerekirse; Nublu konseri öncesi soundcheck için mekana bırakılan eşyaların çalınmasıyla ilgili yaklaşık 3 haftadır devam eden bir süreç var. Bu sürecin sonucunda Glass‘ın tüm çabaları ve uğraşına rağmen mağdur edildiğini okuduk. Bu konunun hassasiyetini geçmiş dönemde sık sık yazarak dile getirmeye çalıştık. Glass‘ın başına gelenlerin geçmişte ve bugün de sık sık tekrarlandığını düşünüyoruz. Yansıyanlar kadar bilgimiz olan bu konuda, pek ses etmeseler ya da duyuramasalar bile birçok müzisyenin mekan veya organizatör kaynaklı sorunlar yaşadığını biliyoruz.

Bu topraklarda müzik ile uğraşan insanların dinleyiciyle yaptıkları müziği paylaşabilmeleri için neredeyse hiçbir beklenti içinde olmadan konser verdikleri herkes tarafından biliniyorken, bu insanlar üzerinden para kazanıp, bir de onlara haksızlık yapılması hoş değil.

Söz konusu yazıda Nublu’nun elektrik tesisatındaki yaşanan sorun nedeniyle Nublu’nun sesçisini elektrik çarptığı yazıyor. Neyse ki, çok ciddi bir şey olmamış ama aksi bir durumda, sesçinin sağlığına doğrudan etki edecek bir durum doğsaydı ne yapılacaktı? Organizatör’ün kendi çıkarları doğrultusunda, üzerinden para kazanacağı müzisyen ve mekan arasında “güçlü” olandan yana tavır koymasını nasıl değerlendirelim? Kaybolan bir bilgisayara sadece bilgisayar gözüyle bakıp, içindeki tüm bilgilerin görmezden gelinmesine ne diyelim? Mesela, mekanın içi para dolu kasası çalınsaydı yerine yeni kasa aldıklarında çalınan paralar da içinde mi olacaktı? Konuya ilişkin gerçekten sorulacak çok soru var.

Burada doğrudan Nublu’ya yönelik eleştiri getirmek işin kolay kısmı ama ben Türkiye’deki mekan sahiplerinin müzisyene bakış açısının biradan farklı olduğunu düşünmüyorum. Biraz daha fazla bira satabilmek için promosyon malzemesi yapılan konserlere ve bunların farkında olmasına rağmen, sadece müzik yapabilmek adına sessiz kalan müzisyenlerin varlığını bu olay ile tekrar hatırlatalım.

En sonunda “lanet olsun bilgisayarına” dedirtecek kıvama getirdiğiniz Glass‘a da geçmiş olsun dileyelim.

Sen müzik yap biz buradayız! Dinlemeye devam edeceğiz.

Glass’ın 22 Mayıs Nublu konseri neden iptal oldu?

Tags: , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Foals’tan yeni albüm, yeni single: “What Went Down”
Bir Baba Indie, Yerli Gruplar ile Dinleyicileri Buluşturuyor!

Yazar

Bize Katıl!