ALBÜM | Hindi Zahra – “Homeland”

Sanatçı İncelemeleri

Hindi-Zahra-Cover-Homeland

Tam olarak 2009 yılında müzik dünyasına kendi adını taşıdığı EP’si ile adım atan Hindi Zahra, kendisinin 2. stüdyo albümü olan “Homeland”i geçtiğimiz 10 Nisan‘da yayınladı.

Fas’ta doğan Zahra, tüm ailesiyle aynı binada büyüyor. Babaannesinden yöreye has Berberi müziğinin, annesinden ise Hint ve Mısır müziğinin temellerini alırken aynı zamanda alt kattaki kuzeniyle Led Zeppelin, Bob Marley dinleyip şu an yaptığı müziğini şekillendirmeye başladı. 12 yaşındayken ailesiyle birlikte Fransa’ya taşındı ve eğitim hayatına orada devam etti. 17 yaşında ise Fête de la Musique müzik festivaline katılan Hindi Zahra böylece müziğe adım attı..

Homeland‘in öncelikle, çok farklı müzikal olguların birleştiği bir albüm olduğundan bahsedilebilir. Hint, Fransız ve İngiliz müzik ekolleri harmanlanmış. Şarkıdan şarkıya geçerken farklı müzikal tatlara ulaşmamızı sağlayıp, bunu müziğin ve sözlerin duruluğunu yitirmeden yapabilmiş ki, gerçekten bu çok önemli bir meziyet.

Tracklist:

01. To The Forces
02. Silence
03. Any Story
04. Un jour
05. Can We Dance
06. La Luna
07. The Blues
08. Broken One
09. Dream
10. Cabo Verde
11. The Moon Is Full

To The Forces: Albümün başlangıcını Hint ezgileriyle bezenmiş bir şarkıyla yapıyoruz. Müzikal anlamda eğlenceli bir çalışma olan bu şarkı doğu kültürlerinde bulunan çalgılar ile zenginleştirilmiş. Bence albümün adından söz ettirecek çalışmalarının başında geliyor “To The Forces”.

Any Story: Aşina olduğumuz indie ritimlerini bulunduruyor fakat bu kendisini beğenmediğim anlamına gelmiyor. Hindi Zahra, sesiyle büyülüyor ve bize sadece dinleyip tebrik etmek kalıyor.

Un Jour: Albümde hem Fransızca hem de İngilizce şarkılar bulunuyor ve birisi de “Un Jour”. Akustik alt yapılı, hafiften sizi Akdeniz kıyı şeridi turuna çıkarabilecek bir çalışma. Albümde dinlemeden geçmeyin diyebileceğim şarkılardan biri.

Broken Ones: Albümün slow çalışmalarından birisi “Broken Ones”. Zahra bu şarkıda da sesiyle beni kendisine iyice bağladı. Bu şarkıyı da bir yere not edin bence.

Hindi Zahra bu albümle gerçekten çok iyi bir iş çıkarmış. Albüm içindeki kültür geçişleri ve Hint ezgileri beni bir hayli etkiledi. Ayrıca bu albüm kesinlikle, Zahra’nın sesini dinlediğim en iyi kadın vokaller arasında ilk 5’e koymamı sağladı.

Albümde Öne Çıkanlar:

To The Forces

Un Jour

Broken Ones

Tags: , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

YENİ | Tame Impala – “Disciples”
One Love Festival’da Sahne Alacak Tüm İsimler Belli Oldu!

Yazar

Bize Katıl!