YENİ ALBÜM | OZAN MUSLUOĞLU – “MY BEST FRIENDS ARE VOCALISTS”

İncelemeYerli Sahne

15 – 16 yaşlarımda caz dinlemiyordum itiraf etmek gerekirse. Müzik dinleyicisi olmaya ilk başladığınız ve hevesli olduğunuz zamanlar (özellikle küçük yaşlarda) müzik dinlemeye genellikle vokalleri duyarak başlarsınız, sözlere yoğunlaşırsınız… Sonrasında eğer biraz daha istekliyseniz enstrümanları duymaya başlarsınız. Öyle alelade duymaktan söz etmiyorum tabii. Hangi enstrümanın nerede ne yapması gerektiğini takip ettiğimiz duyumdan söz ediyorum.

O yaşlarda Athena dinlerken, arkada bas gitarın ne işlevde olduğunu anlamamı sağlayan bir bas gitarist vardı. Daha sonra da duyduğum bas gitarı, kontrbası canlandırarak hayatıma sokan çok sayıda caz sanatçısını tanıyıp dinlememe ve ilk satın aldığım caz albümü olan Coincidence‘i edinmeme vesile olacak kişi, Ozan Musluoğlu canlandırıyordu bas gitarı.

Bu hafta caz sanatçısı, besteci, basçı Ozan Musluoğlu’nun 4. albümü My Best Friends Are Vocalists yayınlandı.
Unutulmaz kontrbasçı Ray Brown‘un “Some Of My Best Friends Are…” serisinin güzelliğiyle oluşturduğu My Best Friends Are Pianists‘in devamı diyebileceğimiz bu albümde Ozan Musluoğlu, çok değerli vokalistler ve müzisyenlerle arkadaşlık yaparak bize çok büyük bir iyilik yapıyor. Albümde, Sibel Köse, Ayşe Gencer, İlham Gencer, İpek Dinç, Gökhan Özoğuz, Ceylan Ertem, Sanem Kalfa, George Dumitriu, Ece Göksu, Dolunay Obruk, Fatih Erkoç, Bora Uzer, Şevval Sam, Sarp Maden, Neşet Ruacan, Önder Focan, Kamil Özler, Dave Allen, İmer Demirer, Elvan Aracı, Can Çankaya, Şenova Ülker, Bulut Gülen, Engin Recepoğulları, Uraz Kıvaner ve Ferit Odman‘ı bir arada dinleme mutluluğuna erişiyoruz.

Ayrıca albümdeki 4 eser de Ozan Musluoğlu’nun imzasını taşıyor.

Böyle bir albümle de sadece şarkı söylemenin değil, bir bütün olarak müziği dinlemenin paha biçilemez bir şey olduğunu bir kez daha anlıyoruz.

Şarkıları önce aşağıdan, sonra eve dönerken satın aldığınız albüm ile bütün akşam dinleyebilirsiniz.

Ozan Musluoğlu – “My Best Friends Are Vocalists” Albüm Teaser:

Bir gün “Ozan Abi“nin en iyi arkadaşlarından olabilmek dileğiyle…

Sevgiler.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Bir Baba Indie Mix | “Şubat 2015″
ALBÜM | Dan Mangan + Blacksmith – “Club Meds”

Yazar

Bize Katıl!