Ses Duvarı | kargART

EtkinliklerHaberYerli Sahne

Kadıköy’de yürürken ilginizi, önemli etkinliklerden biri olarak çekiyor SES DUVARI. Etkinlik Karga‘nın olunca, gitmek kaçınılmaz gözüküyor ve biraz daha bilgi almak için meraklanıyorsunuz.

Ses Duvarı, Tayfun Polat’a ait bir fikir. Seslerin, yüzleşmelerimizde ön ayak olacağı iddiasıyla düşüncelere salıyor bizleri.
Karga tarafından etkinliğe davet edilen sanatçılara gönderilen notlar, kargART salonunun bizi neyle karşılayacağı ile ilgili fikir verebilir. Kargamecmua’da paylaşılan notlar şu şekilde:

• Duvar. Kendi etrafımıza ördüğümüz duvarlar. Yüzleşmemizi engelliyorlar. Duvarla yüzleşirken duyacağımız sesler…
• Ses. Sürekli bir imaj ve ses bombardımanı altındayız. Ama sesle yalnız kalsak…
• Kamusal sanat, sanat aktivizmi ya da eleştirel sanat pratiklerimiz, içerdiği disiplinler arası tavrı, farklı materyaller ve kavramları bir arada kullanmayı seçseler ve özellikle son yıllarda (hele Gezi’den sonra) üretilen sanat eserlerinde sanatçılar hemen her malzemeyi kullanıyor olsa da; ses, tek başına, en az kullanılanı, kirleneni, düşünüleni sanat üretiminde.
• Ses Duvarı, öznesine sesi almayı bu nedenle seçti. Ve sergileme üzerine kafa yorarken, yüzleşmeyi duvar metaforuyla biraraya getirmeyi, duvarla yüzleşirken sesler duymayı tahayyül etti.

Soundscape, alan kaydı, ses kolajı, miks, psychoacoustics, ses tasarımı…

KargART’ın duvarlarını ses ile örecek isimler;
Bahadır Dilbaz, Can Kazaz, Cevdet Erek, Deniz Koloğlu, Eray Düzgünsoy, Gökhan Deneç, İlksen Mavituna, Kerim Safa, Murat MRT Seçkin, Orcan Ömeral, Oğuz Öner / Nilüfer Ormanlı, Ömer Sarıgedik, Rammy Roo, Sarp Keskiner, Serdar Kökçeoğlu, Şevket Akıncı, Tuna Pase ve Umut Çağlar.

ses-duvarı-karga

Karga, bu sezondan itibaren kargART’da temel konu başlıkları altında yapacağı etkinliklere “izlek” adını veriyor. Bu sezon devam edecek izlek konusu; yüzleşme. Yüzleşme izleğinin amacı ise uzun zamandır inanılan tüm klişeler ile hesaplaşma.
Etkinlik 29 Aralık – 8 Ocak tarihleri arasında kargART’da olacaktır.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Demonation Festival No: 5
Sofar Sounds İstanbul’un 1. yaşını kutladık!

Yazar

Bize Katıl!