Sofar Sounds İstanbul’un 1. yaşını kutladık!

OradaydıkYerli Sahne

23 Aralık akşamı Sofar Sounds İstanbul‘un 1. yaşını kutlamak için Zuhal Müzik Uniq‘teydik.

“Dünyanın her yerinde müzikseverleri bir araya getiren” mottosuyla ilerleyen Sofar Sounds, İstanbul ayağıyla birlikte bizlere bir sene boyunca, müzik, samimiyet ve sevgi üçlüsü arasındaki bağın ne denli kuvvetli olduğunu gösterdi. Her ay farklı bir evin salonunda, farklı bağımsız müzisyen & grupları ağırlayarak kulaklarımızın ulaşmak istediği yeni güzellikler kazandırdı bizlere. Müzisyenler ile müzikseverler arasındaki gönül bağını samimi bir şekilde ve samimi bir ortamda gerçekleştirerek adeta köprü görevini üstlenmiş olan Sofar Sounds İstanbul ile pek çoğumuzun artık yeni bağımlılıkları var diyebiliriz.

Uniq İstanbul içerisinde yer alan Zuhal Müzik‘in ev sahipliğini yaptığı bu 1. yaş partisiyle birlikte, bu zamana kadar #sofarist‘te çalmış grup ve müzisyenlerin bir kısmını bir arada dinleme fırsatını da yakalamış olmak, kutlamanın en tatlı yanlarından biriydi.

Yaş günü açılışını Aydınlık Bizimdir ve Dünya Büküldü ile Biz yaptı. Ardından alçakgönüllüğüyle resmen gönül bağı kurduğumuz Nilipek, Kınalıada ve Biz‘den Ozan Tekin‘in piyanoya dokunuşuyla eşlik ettiği Gömülür‘ü çaldı bizlere. Adamlar, Bi Öyle Bi Böyle ve Kapısı Kapalı‘yı çalarak güzel enerjilerini biz bağdaş kurup oturan dinleyenlerine aktardılar bi’ güzel. Sonrasında, Sadece‘yi dinlediğimden bu yana kulağımda resmen bağımlılık yapan sesin sahibi Kalben, ilk şarkısını bu yaş gününde ilk kez çaldığını belirtti ve arkasından “Ben seni evcilleştirmek için sevmedim ki” gibi cümleyle “Vay be!” dedirten şarkısını da kendisinden kısa bir erkeğe yazdığını dipnot olarak belirtti. Nihil Piraye‘nin Niye‘sini dinlemeyi özlediğimi idrak ettiğim anın sonrasında başımı kaldırdığımda Miss Crowley‘den Mert Bereket‘in piyanonun başına geçerek bizleri mest etmeye hazır olduğuna tanık oldum. Ardından, ülkemizde yaptıkları müzikle çok önemli bi’ yerde olan Sapan‘dan da Clouds ve Yağmur‘u dinledik. Seha Can‘dan Sen ve Peşinden Ben‘i dinledikten sonra kapanışta The Away Days‘in kapoyla yaşadığı sorunla oluşan kahkahalar sonrasında akşamı noktaladık.

Sofar Sounds İstanbul adına fazla anlamlı olan bu yaş günü, biz dinleyenler içinse müziğe doyduğumuz, güzel bir akşam olarak akıllarda kalmış oldu. Beton olmasına rağmen, Sofar mantığından kopmadan bağdaş kurup oturan dinleyici kitlesiyle varlık bulan Sofar Sounds İstanbul iyi ki var dedik!

#mavilovessofar hashtag’inden anlayacağımız gibi Mavi‘nin sponsorluğunda ilerlemeye devam edecek olan Sofar İstanbul‘dan yeni yaşında kendisinden beklentilerimiz de büyük olacak gibi gözüküyor.

Daha nice güzel yaşlara Sofar Sounds İstanbul!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Ses Duvarı | kargART
Gaye Su Akyol’dan yeni klip: “Biliyorum”

Yazar

BBI Yerli: Rana Türkyılmaz & Kırık Pena

Bize Katıl!