Açık Radyo’da #bbisezonfinali

HaberPodcast

Bu sefer kendimiz ile ilgili bir haber vermek ve birkaç kelâm etmek istedik.

Blogu kurduğumuzdan yana birden fazla büyük hayalimiz vardı. Bunlardan biri de Açık Radyo‘da yayın yapmaktı. Buna hazır mıyız gerçekten diye geçen senelerin ardından en sonunda hazır olduğumuza karar verip başvurumuzu gerçekleştirdik. Olacaktı, olmayacaktı; bu sezon olmadı, sonraki sezona kaldı derken kendimizi mikrofonun başında bulduk.

Bir Baba Indie‘nin tarihi dönüm noktaları blogun kurulmasından çok seneler öncesine dayanıyor. Orası ayrı mesele tabi ki ama 02/05/2014 tarihi gerçekten büyük bir dönüm noktasıdır. Cihad’ın ilk anonsa “Merhabalar” diyerek başlamasından bu yana sizlerle olduk. İstikrarlı bir şekilde bir iki program hariç her programı büyük çabalarla, büyük bir özenle hazırladık.

Daha önce sık sık belirttik. Yazdıklarımız sese dönüşürken çok büyük değişimlere uğramadık. Kendimize hiç kural koymadık ama gerçekten samimiyeti aktarabilmenin yollarını aradık. Umarız 26 haftalık yayın hayatımız boyunca bu samimiyeti sizlere aktarabilmişizdir.

Yazının haber kısmına geçersek, 26.Hafta programıyla Açık Radyo‘daki yayın hayatımız sona eriyor, en azından ara veriyor. Sebepleri bizimle alakalı olmamakla birlikte, bu demek değil ki gerçekten bir son! Bir Baba Indie olarak farklı ortamlarda, size daha çok yakınlaşarak görünür olacağız. Radyonun samimiyetini, güzelliğini elbette inkâr etmiyoruz. Radyo ile ilgili de bazı gelişmeler olacak. Müzik çalmadan, konuşmadan durmayacağız.

Açık Radyo‘da bu dönemki son programda Bir Baba Indie‘nin dünü, bugünü ve yarını hakkında konuşacağız. Yeni projelerimizden, bize bundan sonra nasıl ulaşabileceğinizden bahsedeceğiz. Yeni projelerimizle ilgili sürprizleri de yayın esnasında açıklayacağız.

Bir Baba Indie‘nin son Açık Radyo programını çok büyük bir hevesle dinlemenizi, “bir  kez daha” bize kulak vermenizi istiyoruz. Bugün itibariyle Twitter’dan #bbisezonfinali hashtag’i ile Bir Baba Indie ile ilgili düşüncelerinizi paylaşmanız da bizim için oldukça önemli. Yayın esnasında da mesajlarınıza bolca yer vereceğiz.

Bize karşı gösterdiğiniz hassasiyet ve ilgi için, var olduğumuzdan bu yana dokunmak istediğimiz sizlere gerçekten minnettarız.

Bir Baba Indie

Açık Radyo‘daki programa yönelik, yayın boyunca kulağını çınlattığımız Ertem Şener Stayla birkaç veri / istatistik / bilgi:

– Programı hazırlayanlar ve sunanlar: Cihad Satıroğlu, Anıl Sayan

– Konuk Olarak Katılanlar: Erkan Saka, No Land, Mehmet Sinan Güvenç

– Konsept Programlar: Yerli I (7.Hafta), Yerli II (14. hafta)Cover (19. Hafta), No Land Özel Programı (20. Hafta), Konser Mekanları ve Yeni Sezon Etkinlikleri (21. Hafta),  Yol Şarkıları (23. Hafta)

– Radyo Görselleri: Gizem Satıroğlu (gizemstrgl)

– Jenerik Müziği: Wye Oak – Civilian

Toplam çalınan şarkı sayısı: 200

Toplam çalınan grup sayısı: 194

Toplam çalınan yabancı grup sayısı: 179

Toplam çalınan yerli grup sayısı: 15

En çok çalınan gruplar: Marble Sounds, Midlake, Trespassers William, Widowspeak, Unkle Bob (2 Kere)

An itibaiyle Bir Baba Indie üzerinden radyo yayın tekrarı dinleyen toplam kişi sayısı: 7009 kişi

Canlı yayın esnasında internet radyosu üzerinden tahmini/ortalama dinlenme sayısı: 1900 kişi

Haftalık ortalama dinlenme sayımız: 280 kişi

Program yapılan toplam süre: 1375 dakika

En çok dinlenen program: 5.Hafta Yayını

TÜM AÇIK RADYO PROGRAMLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Tags: , ,

İlginizi Çekebilir

BİR BABA INDIE MIX | “Ekim 2014”
VİDEO | Interpol – “My Desire”

Yazar

BBI Yerli: Rana Türkyılmaz & Kırık Pena

Bize Katıl!