Midlake / Neil Young & Crazy Horse Konseri (15.07.2014)

Oradaydık
Büyük Ev Ablukada, Midlake ve ardından Neil Young & Crazy Horse, 15 Temmuz 2014 gecesi KüçükÇiftlik Park sahnesindeydiler.

Açıkçası etkinliğin haberini duyduğumda heyecanlanmama sebep olan isim Neil Young’dan ziyade Midlake oldu. 2010 yılında Salon IKSV‘de iki gün boyunca çalmalarına rağmen gidememiş olmamın verdiği o genel hüzün, heyecanlanmamın asıl sebebiydi belki de.

Midlake benim için sıradan bir grup değil, hep söylüyorum. Bu yeryüzüne 2010 yılında The Courage of Others gibi bir albüm sundukları için grubu gözümde normalleştirmenin imkanından da bahsedemiyorum haliye. Öyle bir gruptur ki Midlake, içinde bulunulan mevsimi bir anda değiştirip kışı yaşatabilir. Yaz gibi içinde canlılığı, renkleri, enerjiyi barındıran bir mevsim, Midlake’in notalara basmasıyla tuzla buz olabilir. Tüm bunlara dayanarak, Midlake’i dinlerken her daim kış mevsimini yaşadağımı söyleyebilirim. Beni bulunduğum şartların içinden çıkarıp, kendi atmosferine sokabilen nadir gruplardan olduğu için de her zaman farklılığını koruyacak gözümde.

15 Temmuz gününe gelecek olursak, o gün Midlake’i büyük bir alan içerisinde dinlemek beni tatmin etti mi, açıkcası emin değilim. Açık havada beklediğim etkiyi yarattıklarını pek söyleyemeyeceğim. Sahneden indikleri an “Kışın da gelmeleri şart!” tepkisi verdim. Fakat buna rağmen sahneden inmelerini hiç ister bir tavrım yoktu, olamazdı da. Gözüm bir ara sahneden ziyade gökyüzündeydi. Tınılarla gökyüzünün görselliğini birleştirerek yaşadım hazzın doruğunu.2014-07-16 04.29.21 1

Tim Smith‘in gruptan ayrılması sebebiyle grupta yaşanan birtakım olaylardan dolayı (konuyu merak edenleri şöyle alalım) The Courage of Nature mükemmeliyetinden mahrum kaldık. Fakat yeni vokale karşı duyduğum sempatiyle durumu dengelemeye çalıştım.

 

Konserde yer alan şarkıların arasında Young Bride, Provider, We Gathered In Spring, Antiphon, It’s Going Down, Vale, Roscoe, Head Home‘dan bahsedebiliriz. Gönül bekledi tabii ki bir Acts of Man bir Winter Dies dinleyip, arşa değmeyi. Ama neyseydi artık… Roscoe ile göğe uzandık biz de.

 

Gün ışığı yok olduktan sonra da Neil Young  & Crazy Horse KüçükÇiftlik Park sahnesindeki yerini aldı.

2014-07-17 12.55.43 1

Kimi şarkılarına ilk defa tanık olmanın mutluluğunu yaşarken, kimi şarkılarıyla o anı zihnimde ölümsüzleştirdim. Şaşkındım ve garip bir mutluluğun içerisindeydim çünkü iki saat boyunca sahnedeki adamların notalara aralıksız basmalarına tanık oldum. Müthiş bir emeğe tanık oldum. Ve bir kez daha saygı duydum.

2014-07-17 01.19.55 1

Midlake’in ardından, Neil Young’dan da bir Bob Dylan şarkısı (Blowin’ In The Wind) duymak oradaki herkesin içine ufak bir kelebek kondurdu bana kalırsa.

Ayrıca normalde yağmuru, bulunduğu kapalı ortamdan izlemeyi seven biri olarak ilk defa su damlalarını üzerimde hissederek bir canlı performansa tanık olmanın romantikliğine eriştim. Cümlelere vuruyor olmak o anı basitleştiriyor gibi gözükse de, içimin tebessüm ettiği bir anı kaydettim o gece bu adamlar sayesinde.

İyi ki.

Tags: , , , , ,

İlginizi Çekebilir

VİDEO | Yeah Yeah Yeahs’den Karen O. solo albüm yayınlıyor!
BİR BABA INDIE #13 (25.07.2014 @ Açık Radyo)

Yazar

BBI Yerli: Rana Türkyılmaz & Kırık Pena

Bize Katıl!