One Love Festival 13 – 2. Gün / 15.06.2014

OradaydıkYerli Sahne

One Love Festival’in bu sene benim için en beklenen/merak edilen performansı ikinci gün İstanbul Sahnesi‘nde çıkacak olan idi. Henüz No Mythologies to Follow isimli bir tane albümü yayınlanmış olan İsveçli şarkıcının canlı performansları genellikle olumlu eleştiriler alıyor. Yüksek enerjili ve seyircilerle bol bol iletişime girdiği performansları olduğunu okumuştum.

Ama talihsizlik işte, ilk şarkısını konser alanına koşarken dışardan dinledim. Konser alanına girdiğimde MØ umarım henüz ikinci şarkısını söylüyordu. Nerdeyse tamamı çok keyifli geçen konserin bence hatırlanmaya değer anları Waste of Time, Don’t Wanna Dance, Pilgrim, XXX 88 ve Spice Girls coverı Say You’ll Be There oldu. Benim özellikle favorilerim çok sevdiğim Waste of Time ve Spice Girls hayranı olarak büyüyen biri olarak sesimi son damlasına kadar kullandığım Say You’ll Be There oldu. Tabi böyle olmasında benim kişisel beğenilerimin etkisi inkar edilemez ama bu saydıklarım çoğunlukla enerjisiyle öne çıkan şarkıları da oldukları için canlı performansları da çok enerjikti ve dinleyici için keyifli olmuştur diye düşünüyorum.

10500556_10152501641658874_8422105644516638632_n

Sahne kıyafetini çok atlayıp zıpladığını göz önüne alarak sportif seçen MØ saçındaki at kuyruğunu da konser boyunca savurdu. Kendisinin de bir Spice Girls hayranı olduğunu bilerek ben “çocukluğunda Mel C olmak istiyormuş sanırım” diye düşündüm. MØ konser boyunca gerçekten bir saniye yerinde durmadı, sahneye yattı, hopladı, zıpladı, kendini seyircilerinin yanına attı, onlara sarıldı, ellerini tuttu, hatta aynen okumuş olduğum gibi crowd-surfing yapmayı da ihmal etmedi. Hava kararmadan önceki son konserin seyircileri hem sayı olarak fazla, hem de oldukça keyifliydi. Herkes dans ediyordu ve ortam hem kocaman ve rengarenk One Love balonları (ki sahneye gelen bir tanesi MØ’dan tekmeyi yedi) hem de sabun baloncuklar sağolsun çok keyifli görünüyordu.

10377991_10152501641593874_943302719053740492_n

Canlı performansı gerçekten de çok enerjik ve neşeli olan MØ dinleyicisinden memnun kalmış görünüyordu konser bitiminde. İstanbul’daki ilk konserinden mutlu olduğunu da söyledi zaten. Seyirciye gelince ben dans etmeyen kimseyi görmedim gerçekten.Eğlenceli ve kalabalık bir gruptu ve eminim ki bu enerjik performansla MØ Türkiye’den yeni bir kaç dinleyici de muhakkak edinmiştir.

İdil Damla Bingöl

13.’sü gerçekleşen One Love Festival’in artık şehrin temel müzik etkinliklerinden biri olduğu aşikar. Kısmen büyük bütçeli bir organizasyon olması sebebiyle de festivalde sahne alacak isimler her daim merak konusu. Ama benim için geçtiğimiz yıllara nazaran bu yıl biraz daha sönük bir liste vardı. Bonobo ve özellikle Moderat olmasaydı, biletler satışa ilk çıktığı gün gidip alır mıydım bilmiyorum.

Ülkemizde daha önce iki kez sahne almasına rağmen ilk kez izledim Bonobo’yu. Şunu belirtmeliyim,  Bonobo’nun müziğini özel kılan en önemli faktör sakin melodilerle elektronik öğeleri çok iyi harmanlıyor olması. Yan flütten gitara, kullandığı enstrümanlarla yarattığı tarz otomatik olarak zihinde kendi arka fonunu yaratıyor. Zaten bu yüzden konser boyunca  kitlenin dikkatini  ve canlılığını sürekli üzerinde tutmayı başardı. Genel olarak Black Sands ağırlıklı bir setlist dinledik. Yeni albümünden çaldığı parçalara Szjendere Fox’un naif vokali eşlik etti.

Ayrıca elektronik temelli müziklerde enstrüman performanslarının bulunması benim için önemli bir kıstas. Sadece set üzerinden ilerleyen konserler, yapılan müziği içselleştirmemde ciddi bir engel oluşturuyor. Simon Green’in ekibi, Bonobo’nun performansının başarısında önemli bir yere sahipti bu açıdan.

Festivalin kapanışını yapan Berlin elektro müziğinin son yıllardaki önemli ismi Moderat, yüksek metronomuyla geceyi en üst seviyeye taşıdı. Özellikle minimal tekno müziğin içinde barındırdığı yumuşak trans halini kusursuz görsellerle destekleyerek benim için unutulmaz bir performans sergilediklerini söyleyebilirim. Rasty NailsSea MonkeysA New Error kitleyi en çok coşturan parçalardı. Bunun yanında Milk için ayrıca parantez açmak gerek. Sabit beatler üzerine giderek artan synthler ve efektlerle yaklaşık dokuz dakika boyunca hipnotik bir performans izledik.

Orkun Gökçeoğlu

Tags: , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Moda Sahnesi Yaz Dönümü Konserleri – 2. Gün | Can Güngör – Yasemin Mori
One Love Festival 13 – 1. Gün / 14.06.2014

Yazar

Bize Katıl!