Ağlatıp, gittiler! | Midlake İstanbul Konseri

Oradaydık
Ve bugün itibarıyla Salon İKSV’den hüzün dolu müziklerin sahibi, saçlı, sakallı, yedi tane Texaslı adam geldi, geçti…

22-23 Kasım tarihlerinde Salon İKSV‘de sahne alan Midlake, bizlere hiç acımadı, arkasında gözleri yaşlı bir sürü insan bırakıp gitti.

22 Kasım konserine gelecek olursak:

Öncelikle yedi tane saçlı, sakallı adam, tam da dendiği gibi 22:00’de sahnedeki yerini almıştı. Kimi zaman büyük sıkıntılar yaratabilen ‘konser öncesi saatlerce bekleşme” durumları yaşanmamasından ötürü direkt olarak sıkış tıkış olmayan Salon’daki yerimizi rahatlıkla alabilmiştik. Sadece birkaç ay önce tanıştığım “sade ama yürek teli titreren” bir müzik icra eden bu güzel grubun parçalarını mp3 player ya da bilgisayar vasıtasıyla dinlemek bile başlı başına heyecan verici bir durumken, kanlı canlı bir şekilde izlemek ise “eargasmın nirvanaya ulaşması”ydı benim için! Art arda patlatılan hitlerle, tokat ardına tokat yiyen bizler doyamadık bu güzel insalara.

Winter Dies, Acts of Man, Bring Down, Young Bride, Roscoe, Head Home, Core of NatureHatırladığım kadarıyla Small Mountain haricinde beklenilen bütün parçalar çalındı.

Yer yer bize ”kısa mı kestiler parçayı” dedirtseler de, bazı parçalara yerleştirdikleri uzun ve akıcı jam session’larla yağ gibi akıp gitti konser. Son olarak iki parçalığına bis’e gelen grup, arkadasında gözleri yaşlı bir grup genç insan bırakarak, bazı duyumlara göre de soluğu Peyote’de almış!

Son olarak; sahnesine getirdiği ve getireceği bir çok ”nokta atışı gruba” ön ayak olarak, ortamlara fena bir şekilde girmiş olan Salon ve onun yetkili kişilerine, kimseden tek bir olumsuz laf duymadığım bu güzel konseri sağladıkları için bir adet ”special thanks” göndermeden de yazıyı kapatmak istemiyorum.

Allahsızsın Midlake!

Tags: , ,

İlginizi Çekebilir

Haftanın Şarkısı | The Decemberists – We Both Go Down Together
Band of Horses’dan yeni video: Dilly

Yazar

Bize Katıl!