Yok Öyle Kararlı Şeyler ile Resimli Dinleti’den Geriye Kalanlar

EtkinliklerHaberOradaydık

Kasım ayında bomontiada ALT’taki Music Sessions’ın Bir Baba Indie işbirliğiyle gerçekleşeceği müjdesini vermiştik. İnteraktif etkinliklerimizin ilki Yok Öyle Kararlı Şeyler ile Resimli Dinleti + Kamufle DJ Set 7 Kasım akşamı gerçekleşti. “Anlatılmaz yaşanır” nitelikteki bu etkinliği deneyimleyemeyenler için o akşam çekilen fotoğraflar bir teselli olsun.

Fotoğraflar: Murat Dürüm

Katılımcılar bomontiada ALT’ın kapısından girip alt kata indiklerinde kabindeki yerini çoktan almış olan Kamufle ortamı ısıtmaya başlamıştı. ALT’a vakitlice gelenlerin hem müziğin keyfini çıkarmak hem de mekanın çeşitli köşelerini keşfetmek için yeterli vakitleri oldu. (Bir sonraki etkinlik için kulağınıza küpe olsun; konserler 20.30’da başlıyor!)

 

Salona girmeden önce renkli resim kağıtlarını, renkli kalemlerini ve Bir Baba Indie sticker’larını alan dinleyiciler ister minderlere uzanıp, isterlerse sandalyelerinde arkalarına yaslanıp konser esnasında akıllarından geçenleri resmetmeye hazırlardı.

Bir Baba Indie olarak aylık programdan kısaca bahsedip seyircileri sabırsızlandırmadan YÖKŞ’ü sahneye çağırdık. Erdem Topsakal ve Çağrı Özer bu akustik performans için herkesi memnun edeceğini düşündüğümüz kapsamlı bir setlist hazırlamışlardı. “Acelesi Yok”, “Kalabalıklar”, “Bir Sherlock Değilsin”, “Nefret Söylemi”, “Sonlubahar”, “Gel Tamamla”, “Özümden Çok”, “Yolların Sonundayım” ve daha niceleri birbiri ardına su gibi aktı gitti.

Konser esnasında yoğun bir konsantrasyonla çizimlerine gömülmüş durumdaki seyirci, daldığı düşlerden Erdem’in şarkı aralarında anlattığı tatlı hikayelerle uyandı. Salonun ortasına konumlandırılmış sahne sayesinde mesafeler kısalmış, uzaklar yakın olmuştu. Şarkı aralarında resimlerini YÖKŞ’e gösterenler, aldığı yorumlarla eserine kaldığı yerden devam edenler oldu.


Bir iki kağıtla yetinmeyen seyirciler için aralarda kağıt takviyesi yapmayı ihmal etmedik. Kimsenin çizecekleri içinde ukde kalmasın istedik. Bir resim yapan da oldu dört beş resim yapan da…

Origami sanatını resme tercih eden seyirciler ellerindeki kağıtları uçak, gemi vs. yapmak için kullandı.

Girişte dağıtılan Bir Baba Indie sticker’larını da oyuna dahil eden seyirciler bizi bile şaşırttı. Sticker’lardan maksimum randıman alan seyircileri yaratıcılıklarından ötürü özellikle tebrik ediyoruz.

Konserin bitiminde seyirciler salonu terk edip lounge alanına doğru ilerlerken Kamufle groove’u esirgemeyen, yerimizde durmayı zorlaştıran seti için play’e bastı.

Son iki şarkı kala salondan toplanan resimleri konser çıkışında duvarlarda gören seyirciler resimleri merakla incelemeye, yanlarında fotoğraf çektirmeye doyamadı.

Sergiyi kapatmaya gönlümüz elvermedi, YÖKŞ dinleyen seyircilerin neler resmettiğini görmek isteyenler için serginin konserin ardından bir hafta boyunca ALT’ta ziyarete açık kalmasına karar verildi. Yok Öyle Kararlı Şeyler ile Resimli Dinleti’nin maalesef tekrarı yok fakat kaçıranlar için sergi 12 Kasım Pazar akşamına kadar bomontiada ALT’ta ziyaret edilebilir (mekan pazartesi hariç her gün 14.00-20.00 arası ziyarete açık).

Bu etkinliği kaçıranlar geç kalmış sayılmaz. Kasım ayı boyunca salı akşamları Bir Baba Indie işbirliğiyle A Corner in the World x bomontiada ALT kapsamında gerçekleşecek üç interaktif etkinliğimiz daha sizleri bekliyor:

14 KasımDolu Kadehi Ters Tut ile Fotoğraflı Dinleti + Zafer Sernikli DJ Set

21 KasımDeniz Tekin ile Hamurdan Heykelcikler + C Fyah DJ Set

28 KasımCan Kazaz ile Açık Prova + Yunus Emre Gök DJ Set

Etkinliklere dair her türlü ayrıntı şurada mevcut.

Biz çok eğleniyoruz, siz de bize katılmak isterseniz yerinizi şimdiden ayırtın ki bu deneyimleri birlikte yaşayalım.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

İzmir’den Genç ve Bağımsız Sesler: “Longaz”
Zafer Sernikli: “Büyük Hareketlerden Uzak ve Akıcı Setlerden Keyif Alıyorum”

Yazar

Bize Katıl!