BBI Haftanın TOP 5 Konseri (6 – 12 Kasım 2017)

EtkinliklerHaber

Yok Öyle Kararlı Şeyler ile Resimli Dinleti + Kamufle DJ Set // 7 Kasım Salı @bomontiada ALT

Geçen hafta yayınlandığımız haberlerde Kasım ayında bomontiada ALT’ın müzik programının Bir Baba Indie işbirliğiyle gerçekleşeceği müjdesini vermiştik. İşte ilk konser geldi çattı. Mutluyuz, gururluyuz! Bu ay boyunca her salı akşamı gerçekleşecek Dolu Kadehi Ters Tut, Deniz Tekin ve Can Kazaz konserleriyle ilgili ayrıntılar için bknz. https://www.birbabaindie.com/?p=16492

Yok Öyle Kararlı Şeyler‘in tasarladığı ve ilk iki albümü için de hayata geçirdiği özgün “Şarkı Sergisi” konseptinin interaktif bir versiyonunun gerçekleşeceği konserde grup üyelerinden Erdem Topsakal (vokal, gitar) ve Çağrı Özer (klavye, gitar, vokal) akustik bir performans sergileyecek. Katılımcıların konser esnasında resim yapmalarına imkan tanıyan bu konserin bitiminde lounge alanında izleyicilerin yaptığı resimlerden oluşan bir pop-up sergi oluşturulacak. Böylelikle YÖKŞ’ün ilk iki albümünde kendi denetiminde gerçekleştirdiği bu geleneksel sergi konsepti bu defa seyirciyi üretime ortak olmaya davet eden interaktif bir yapıya bürünecek. Konserin hemen ardından lounge alanında sergiyi gezen katılımcıları bir de sürpriz bekliyor! Yerli rap sahnesinin yükselen isimlerinden Kamufle bu akşama özel olarak groove’dan mahrum bırakmayacak seçkisiyle kabinde olacak.

Bu resimli dinleti fikrine dair merak ettiğiniz tüm ayrıntılar için bknz. Taptaze YÖKŞ röportajı & çıtır çıtır Kamufle röportajı

Facebook etkinlik sayfası: www.facebook.com/events/1039131059561839

 

Ólöf Arnalds // 8 Kasım Çarşamba – 9 Kasım Perşembe @ Salon

“Bu hanımefendinin Ólafur Arnalds’la bir alakası var mı?” diye soracak olanlara baştan söyleyelim; kendisi ciddi bir İstanbul aşığı olan Ólafur’un kuzeni. Hem İzlanda’nın hem de kuzenini çok sevmemizin etkisiyle, naif sesli İzlandalı müzisyenimizi, iki gün üst üste Salon sahnesinde izlemek için şimdiden yerimizi ayırtıyoruz. Ólöf Arnalds‘ın Blonde Redhead, Björk, Jose Gonzales, The Dirty Projectors gibi isimlerle sahne aldığını öğrenince bizce siz de aynı şeyi yapacaksınız. Eh o zaman, hafta ortasında yerimiz belli.

www.facebook.com/events/1394510897331851

www.facebook.com/events/258893071272431

Reggae Weekend 5 // 10 Kasım Cuma – 11 Kasım Cumartesi @KargART

Sırada mini bir festival olarak nitelendirebileceğimiz Reggae Weekend var. Karga ile Beton Orman‘ın ortaklaşa organize ettiği Reggae Weekend beşinci defa 10-11 Kasım tarihlerinde Karga’nın bütün katlarına pozitif titreşim yayacak. Artık klasikleşen bu 2 günlük etkinlikte hem KargART sahnesi hem de Karga Kabin reggae ritmleriyle gönlünüzü hoş etmeye, kaslarınızı gevşetmeye hazırlanıyor. Kasmayın, kendinizi müziğe bırakın. Garanti veriyoruz ki kafası gelecek.

10 Kasım Cuma
————Canlı Sahne————
– Dub Again
– Da Poet ( Special Reggae and Dub Dj Set)
– Beton Orman Sound System ( Da FroggDa ProffSelekta GenJah,GramafoniaBaşıbozuk)

————Karga Kabin————
Selekta Firuzaga
King Seroman
Volkan Judocu

11 Kasım Cumartesi
————Canlı Sahne————
Genjah & Afel
Enzo Ikah Official Page
Komik Günler
Kamufle

————Karga Kabin————
Ras Memo
Mahi
Da Frogg

www.facebook.com/events/1619358108123383

Gevende // 11 Kasım Cumartesi @ Salon

Yerli müzik sahnesinin her işini severek takip ettiğimiz gruplarından Gevende, son stüdyo albümü Kırınardı’yı bu yılın başında yayınladı ve halihazırda yüksek olan sevgimizi yeni albümle ikiye katlamayı başardı. Albümde yer alan Vertigo adlı şarkıya Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nda, Tolga Karaçelik’in çektiği video ile de büyük bir kitleye ulaşmayı başardılar. Gevende, cumartesi akşamı Salon sahnesinde olacak. Ağlaya Ağlaya dinlerken eski sevgilinizi, yüz vermeyen flörtünüzü düşünmek için bundan daha güzel bir fırsat olamaz. Kaçırmayın deriz.

www.facebook.com/events/830179817145842

Bonobo (Live) // 11 Kasım Cumartesi @ Volkswagen Arena

Simon Green, bizim onu tanıdığımız adıyla Bonobo, 13 Ocak 2017’de yayınladığı Migration adlı son stüdyo albümüyle müzik dünyasının gündemine yeniden oturmayı başardı. Yeniden diyoruz çünkü her albümünde, kısaçalarında; kısacası yayınladığı her yeni işte, müzik otoritelerinin en sevdiği isimlerden biri olmayı başardı. Migration da Pitchfork, Stereogum gibi dünyaca ünlü müzik sitelerinden yüksek puanlar alarak, Bonobo’nun başarısını bir kere daha kanıtlamış oldu. Bonobo live setiyle 11 Kasım Cumartesi akşamı 27. Akbank Caz Festivali kapsamında Volkswagen Arena‘da olacak. Daha önce dinlemiş olanlar yeniden dinlemek, dinlememiş olanlar ise merakını gidermek için sahne önündeki yerini alsın. Bizce kaçmaz.

www.facebook.com/events/123691164876343

BONUS

Ars Longa // 9 Kasım Perşembe @ DasDas

Sony Music Türkiye ve Istanbul Blue Night Records işbirliğiyle yayınladığı son teklisi Yüreğim İmparator ile bir anda müzik gündemimizde ilk sıralara yerleşen, pek sevdiğimiz ve geçtiğimiz haftalarda radyoda da ağırladığımız Ars Longa, hafta sonuna yaklaşırken DasDas sahnesinde olacak! “Yaa bütün konserler de Avrupa’da ama!” diyenlere duyurulur. Kaçırmayın!

www.facebook.com/events/183422718885412

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Bir Baba Indie #41 – “Zeytin” @ Radyo Kanyon
Dolu Kadehi Ters Tut “Dünyanın En İyi Albümü”nü Yayınladı

Yazar

Bize Katıl!