The Flabbies’in Yeni Albümü “Back In Town”u Dinlediniz mi?

HaberYeni ÇıkanlarYerli Sahne

2015 yılı sonunda yayınladıkları Feels Like Home adlı teklisiyle bizlere merhaba diyen, daha önce birçok farklı isimle olan çalışmalarından bildiğimiz Oğuz Kont ve Sarp Dağlar Şahin’in projesi The Flabbies‘ten geçtiğimiz Eylül ayında ilk albüm geldi.

23 Eylül’de dijital mecralara düşen Back In Town albümünü yazmakta biraz gecikmiş olmanın bize verdiği yetkiye dayanarak “geç oldu ama kesinlikle güç olmadı” demek istiyoruz.

Başta şunu belirtmekte fayda var; Albümde vokal yok, tüm albüm tamamen enstrümantal parçalardan oluşuyor. Albümü açtığınızda sizi kucaklayan Nosedive ve albüme ismini veren Back In Town özellikle The xx ve Foals severlerin dikkat kesilmesi gereken parçalar. Aynı zamanda, beni ilk etapta yakalamayı başaran, ilgimi, odağımı daha çok albüme vermemi sağlayan güzel bir giriş ikilisi! Sonrasında gelen Family Portrait ise bana “yok abi bu albüm sadece yukarıda saydığım iki grubun güzel bir örneği değil” cümlesini kurdurdu. Kişisel sırama göre After All, Yellow House, Been Gone Too Long ve Last parçaları da yine indie pop/rock janr’ı altında toplayabilsek de farklı tarzlara girmekten korkmayan, kendini defalarca dinleten şarkılar olarak aklımdaki ve telefonumun içindeki günlük dinlediğim Spotify listemin içerisindeki yerini aldı.

Sonuç olarak; ilk şarkıdan son şarkıya kadar bir bütünlük içinde 7 parçalık güzel bir albüm dinledim. Daha da özetle; şu an mutluyum, hüzünlüyüm, keyifliyim ve de mutsuzum. 🙂

Açıklanacak konser tarihlerini de merakla beklediğimizi son olarak ekler, albümün playlist’lere girmesini şiddetle salık veririm.

facebook.com/theflabbies

instagram.com/theflabbies

youtube.com/channel/UCggzQuNATm7O2DvIzbZpdCQ

Tags: , , , ,

İlginizi Çekebilir

RÖPORTAJ | MİDVİL – “…bütün saadetler mümkündür!”
Kamufle: “İletişime Geçmeye İhtiyacımız Var”

Yazar

Bize Katıl!