Kamufle: “İletişime Geçmeye İhtiyacımız Var”

EtkinliklerHaberRöportaj

A Corner in the World x bomontiada ALT kapsamında kasım ayı boyunca salı akşamları Bir Baba Indie işbirliğiyle gerçekleşecek interaktif müzik etkinliklerinin ilki Yok Öyle Kararlı Şeyler ile Resimli Dinleti + Kamufle DJ Set olacak. 7 Kasım akşamı YÖKŞ’ten Erdem Topsakal ile Çağrı Özer’in akustik bir performans sergileyeceği konserin hemen ardından lounge alanında katılımcıları bir de sürpriz bekliyor! Yerli rap sahnesinin yükselen isimlerinden Kamufle bu akşama özel olarak groove’dan mahrum bırakmayacak seçkisiyle kabinde olacak. Gerek solo çalışmaları gerekse Kamufle Moral Band ile olan çalışmalarıyla Bir Baba Indie’nin bir süredir radarına aldığı Kamufle’nin dj setleriyle de tanışmanızı istiyoruz. Etkinlik öncesinde Kamufle sorularımızı yanıtladı.

Geçen yaz Red ile beraber “Sorunumuz Var” isimli bir single yayınladınız, Red senin önceden de çalıştığın bir isimdi. Bugünlerde de Ezhel konserlerinde sana sıkça sahnede rastlayabiliyoruz. Görüşmeyeli nasıl geçiyor günler?

Albüm davalarına yüklendim, yeni işlerin peşindeyim bu aralar. Red ile zaten 2010 yılında Gravür isimli bi ortak albüm yapmıştık; hem Red hem de Ezhel ile 10 yıla dayanan arkadaşlığım var. Bu aralar Ezhel’in İstanbul ayağındaki konserlerine dahil oluyorum. Çorbada benim de tuzumun olması çok mutluluk verici ve onun bu başarısına şahit olmak güzel bir duygu. Yakın zamanda bir single çıkartma durumum var, şimdilik ona kanalize oldum. İşler kallavi gidiyor, her şey yolunda çok şükür. Arada kendi bireysel konserlerim, freelance işlerim, çamaşır bulaşık derken akıyor zaman.

Ufukta görünen yeni işbirlikleri var mı?

Var yaa, olmaz olur mu! Birkaç ters köşe proje var, kendi müzik tarzımızın dışında gruplar ile güzel işlerin peşindeyiz. Yakın zamanda piyasaya intikal eder. Ne kadar orijinal iş o kadar taze kan. Bütün müzik türleri birbirinden beslensin. Acaba olur mu, nasıl olur gibi durumlara kapılmasınlar. Biz yapıyoruz yılan gibi oluyor. 🙂

Kamufle Moral Band Studio Session albümünü bu sene içerisinde yayınladınız. Kamufle Moral Band işleri nasıl gidiyor, sizden yakın zamanda yeni çalışmalar duyabilecek miyiz?

Geçen yaz İstanbul Caz Festivali kapsamında “Gece Gezmesi” sahnesinde yer aldık, bir de Rain Lab & Kamufle Moral Band olarak Babylon Bomonti’de Midnight Sessions kapsamında bir konserimiz oldu. Bir süredir başka konser vermedik fakat 9 Aralık Cumartesi günü Kadıköy Karga”da “Kamufle Moral Band” konseri var, bizim için güzel bir geri dönüş olacak. Bugüne kadar mahallede hiç “Kamufle Moral Band” konseri yapmadık. Güzel olacak güzel.

Photo Credit: Can Tunaboylu

Soundcloud hesabından paylaştığın birtakım edit çalışmaların da mevcut. Daha çok ne tür parçaları edit’lemekten hoşlanıyorsun? Tezgahta yeni edit’ler var mı?

Genel olarak 70’li yıllarda hazırlanmış Anadolu funk çalışmalarını editlerimde kullanıyorum ya da tarihin tozlu sayfalarında kalmış enstrümantalleri kendi tarzımla harmanlıyorum. İlk “instrumental” albümü yaklaşık iki buçuk yıl önce çıkarmıştım. Onun dışında Cem Karaca, Durmuş Çiğdem ve Edip Akbayram editleri yayınladım. (Bknz. https://soundcloud.com/kamufle34)

Geçen seneden beri çeşitli mekanlarda dj setlerine rastlıyoruz. Dj’liğe nasıl merak saldın, ne tür setler hazırlıyorsun?

Sağlam bir arşivci olduğumu düşünüyorum ve yıllardan beri yığınla albüm, yığınla şarkı dinledim. Hem sample kullanmak amaçlı hem de müzik kültürümü geliştirmek için. Arkadaşlar “sen neden şunları bi yerlerde çalmıyorsun?” deyip duruyordu ama çok çetrefil bir şey dj olmak. Ben hala yaptığımın dj’lik olduğunu savunmuyorum. Kendi editlerimi ve 70’s 80’s 90’s arasında sürüklenen Funk & Soul & Hip Hop sound’lu işleri çalıyorum. Bazen ipin ucu kaçıyor. Keyifli mevzu, insanlar da sevmeye başladı.

7 Kasım Salı günü Bomontiada x alt’ta Bir Baba Indie iş birliğiyle düzenlenen etkinliklerin ilki olan Yok Öyle Kararlı Şeyler konserinin ardından lounge alanında kabin sana emanet olacak. Kasım ayı boyunca her salı Bir Baba Indie kürasyonuyla Bomontiada x Alt’ta gerçekleşecek konserlerin açılış partisi sayılacak bu akşamda bize neler çalacaksın?

Funk & soul ve jazz sound’lu çoğu insanın kulağına pek çarpmamış 90’lı yıllara uzanan hip-hop şarkılar çalacağım, umarım insanların kulağına şifa olur. O günü heyecanla bekliyorum. Farklı bakış açılarına sahip insanlarla iletişime geçmeye çok ihtiyacımız var şu zamanlarda.

7 Kasım Yok Öyle Kararlı Şeyler ile Resimli Dinleti + Kamufle DJ Set Facebook etkinlik sayfası için buradan, biletler için şuradan buyrun.

A Corner in the World x bomontiada ALT kapsamında kasım ayı boyunca salı akşamları Bir Baba Indie işbirliğiyle gerçekleşecek diğer müzik etkinliklerine göz gezdirmeyi de ihmal etmeyin: https://www.birbabaindie.com/?p=16492

Kamufle‘nin 10.03.2017 tarihinde Radyo Kanyon‘da konuk olduğu Bir Baba Indie programının kaydını dinlemek isterseniz şuraya bırakıyoruz:

Tags: , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

The Flabbies’in Yeni Albümü “Back In Town”u Dinlediniz mi?
Bir Baba Indie #40 – “Güz Gülleri” @ Radyo Kanyon

Yazar

Bize Katıl!