BBI Haftanın TOP 5 Konseri (30 Ekim – 5 Kasım 2017)

EtkinliklerHaber

KFKO & Nihil Piraye // 2 Kasım Perşembe @ Zorlu PSM Studio

Lokalize serisinin her ikisi de geçen yıl Studio sahnesinde izlediğimiz iki ismi içeren muhteşem eşleştirmelerinden bir diğeriyle devam ediyoruz: Korhan Futacı & Kara Orkestra ile Nihil Piraye’yi bir gecede art arda dinleme fırsatı her zaman elinize geçmez, zira bu iki ekibi her ses sistemi kaldıramaz. KFKO’yu anlatmak için fazla söze hacet yok, aynı suda iki defa yıkanamadığınız bir ırmak desek kâfidir. Her izlediğinizde yeni boyutlara geçmenizi sağlayan KFKO müziğinin öncesinde şu sıralar yeni albüm hazırlıklarıyla meşgul olan Nihil Piraye’yi izleyeceğiz. Yeni albüm öncesinde Değildir serisindeki parçalara yer verecekleri son konserlerden biri. Kaçırırsanız bir süre daha tekrarı yok.

www.facebook.com/events/362665124165586

Baths // 3 Kasım Cuma @ Zorlu PSM Studio

Los Angeleslı Will Wiesenfeld, Post Foetus ile Geotic adı altında kaydettiği ambiance kayıtlardan sonra, müziğine electro-pop olarak devam etmek istedi ve projesinin adını Baths olarak değiştirdi. 10 yaşından beri müzik yapan Will Wiesenfeld, şarkılarında kullandığı farklı seslerle müzikseverlerin radarına girmeyi başardı. Son olarak Dream Daddy oyunu için yayınlandığı şarkıyla dikkatimizi çeken Baths, 3 Kasım’da Zorlu PSM Studio sahnesinde olacak. Bu konserin en güzel yanlarından biri de ön grup olarak çok sevdiğimiz Mind Shifter ve kim ki o’nun çalıyor olması. Bizce kaçmaz.

www.facebook.com/events/115641032455866

Lindstrøm // 4 Kasım Cumartesi @ Garaj

Todd Terje ve Prins Thomas’la birlikte Norveç’in en önemli DJ’lerinden biri olarak kabul edilen Lindstrøm, yeni albümü It’s Alright Between Us As It Is ile müzik otoritelerinden ve en önemlisi bizden beş yıldızlı pekiyi ile ayrıldı. Kuzey’in Grammy’si Spellemannsprisen’e 4 kere aday olup 3’ünde ödülü kucaklayıp evine götüren ve yeni albümünden bol bol şarkı duyacağımız Lindstrøm’un Garaj konseri için sabırsızlıkla bekliyoruz. Haftanın yorgunluğunu unutup bol bol dans etmek istiyorsanız siz de bu konseri kaçırmayın.

www.facebook.com/events/1620863021297814

Nicola Cruz // 4 Kasım Cumartesi @ Babylon

Müzik hayatına perküsyoncu olarak başlayıp sonrasında elektronik müziğe yönelen Fransa doğumlu Ekvadorlu prodüktör, Dj, müzisyen Nicola Cruz 27. Akbank Caz Festivali kapsamında live olarak Babylon’a geliyor. Güzel bir cumartesi gecesi geçirmek adına haftanın güzel alternatiflerinden…

www.facebook.com/events/161012414465060

Sun Ra Arkestra // 5 Kasım Pazar @ Garaj

Şair, besteci, müzisyen ve filozof kimliklerinin kendisine kattığı birikimi notalarla buluşturan; Antik Mısır kostümleriyle Uzay Çağı’nın kapılarını cazla aralayan, yüzün üstünde albümü ve binin üstünde şarkısıyla 20. yüzyılın en büyük müzikal miraslarından birine hayat veren eşi benzeri bulunmaz bir müzisyenin meşhur orkestrası.

Marshall Allen’ın önderliğinde 1995’ten beri Sun Ra’nın mirasını ve reformlarını dünyanın dört bir köşesine ulaştıran Sun Ra Arkestra, müzik gündemimizin en üst sırasına yerleşecek derecede önemli konseriyle bir tarihe tanıklık etmenizi, bu sırada da kozmik bir yolculuğa çıkmanızı sağlayacak.

BONUS 1:

Ben Frost // 1 Kasım Çarşamba @ Salon

Avustralya doğumlu İzlanda’da minimalist, deneysel ve noise müzik prodüktörü Ben Frost, 29 Eylül’de yayınladığı son albümü The Centre Cannot Hold turnesi kapsamında Salon’da sahne alacak. Rahatsız eden, karamsar dijital seslere kendinizi bırakıp, ruhsal bir seyahate çıkmak istiyorsanız bu konseri kaçırmayın!

www.facebook.com/events/1982795452000225

BONUS 2:

ELZ And The Cult // 1 Kasım Çarşamba @ Zor

Bir Baba Indie’nin bu yıl ilgisini çeken isimlerden birisi olan ELZ uzun zamandır canlı performans sergilemiyordu. Şimdi ise ismi ELZ AND THE CULT olarak değişmiş ve üç kişiden oluşan bir band’e evrilmiş. Çarşamba akşamı görsellerle destekleyecekleri bir sahnede bu yıl yayınladıkları “Polycephaly” albümünü sergileyecekler. Giriş ücretsiz.

www.facebook.com/events/1757355427891720

BONUS 3:

Austra // 2 Kasım Perşembe @ Salon

Torontolu elektronik müzik projesi Austra, 2017 yılında yayınladığı Future Politics albümü sonrasında eski ve yeni şarkılarıyla birlikte Salon’a geliyor. Konseri izleyeceklere de şimdiden minik bir uyarı. Çok dans edip terinizi üzerinizde soğutmayınız ya da yanınıza yedek kıyafet alınız. Sizi seven Bir Baba Indie iyi konserler diler.

www.facebook.com/events/359296844508276

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Cihan Mürtezaoğlu’ndan Yeni Klip: “Hatırla Mektupları”
Yok Öyle Kararlı Şeyler: “Biz Şarkıların Hikayelerini Anlatacağız, Seyirci Resim Yapacak”

Yazar

Bize Katıl!