King Gizzard and the Bininci Tekil and the Bağlama

Haber

14-15 Mart tarihlerinde Salon‘da gerçekleşecek King Gizzard & The Lizard Wizard konserleri başına geleceklerden habersiz adeta sıradan bir günmüşçesine herkesin henüz öğle yemeğinden döndüğü 23 Ekim gününün güneşli öğleden sonrasında açıklandığında tarifsiz bir heyecan yaratmış, günün geri kalanında sosyal medyada başka bir mevzu konuşulmamıştı. Aynı gün Kadıköy’e çıktığımda rastladığım eş dost, biletleri tükenmeden almak için türlü hinlikler peşindeydi. Bileti ele geçirmek için sinsi planlar yapıp kanımın son damlasına dek savaşamayacak kadar işim başımdan aşkın olduğundan “kimse kimsenin nasibini yemez” şiarımı kendime hatırlatarak işi oluruna bıraktım. 25 Ekim’de satışa çıkan her iki konserin de biletleri 11 saat içinde tükendi. Kara haberin tez yayılması sosyal medyada derin bir yas ve homurdanma sürecini beraberinde getirdi. Mahallecek bilet alanlar, görmemiş gibi (oysaki hakikaten görmedik) her iki güne de bilet alanlar, lazım olur diye bol bol alıp elindekini avcundaki bilete yatıranlar hiddetle kınandı. Grubun ismini o güne kadar hiç duymamış olanlar cereyan eden tartışmalara anlam veremedi, ağızları açık bakakaldılar.

Aynı günün akşamında Bininci Tekil, rakiplerini alt ederek biletini ele geçirmiş olmanın verdiği galeyanla bağlamasını kucaklayarak üç King Gizzard & The Lizard Wizard parçasını her çalışmasında olduğu gibi hakkını vererek yorumladı. Nihil Piraye, Birileri gibi çeşitli projelerden de tanıdığımız on parmağında on marifet müzisyen Emre Dereli‘nin solo çalışmaları için kullandığı Bininci Tekil mahlasını daha önce duymayanlar varsa kendi deyişiyle şöyle tanıtabilirim: “Evde hazırladığım hamur işlerini size sunduğum plansız bir projedir. Afiyet olsun.”

Geçen yıl yayınladığı bağlamalı Radiohead cover’ı Present Tense ile ortalığı ateşe veren Bininci Tekil, saatler gece yarısına yaklaşırken 25 Ekim’in Aşık Veysel’in doğum günü olduğunu belirterek bu defa hem ustaya hem de King Gizzard & The Lizard Wizard’a selam çaktı. Kendi bağlaması ile çaldığı ilk şarkının King Gizzard & The Lizard Wizard’a ait olduğunu belirtmeyi de ihmal etmedi. İster konser biletini beş aylığına çekmecesine kaldırmış talihli seyircilerden biri olun isterseniz de biletsiz kalmış bir gariban; Anoxia, Billabong Valley ve Nuclear Fusion‘ı bir de Bininci Tekil’in bağlamasından dinleyin.

Bininci Tekil’in fırındaki hamur işlerini afiyetle midenize indirmek için takipte kalın: YouTubeFacebook, Twitter, Instagram

Tags: , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Yok Öyle Kararlı Şeyler: “Biz Şarkıların Hikayelerini Anlatacağız, Seyirci Resim Yapacak”
Bir Baba Indie #39 – “İnsanlar” @ Radyo Kanyon

Yazar

Bize Katıl!