2nd Harvest Festival’da Sahne Önündeki Yerinizi Almanız İçin 9 Neden!

EtkinliklerHaber

-Of ya! Yaz bitti, artık festival filan da olmaz. Çok mutsuzum! Kim bekleyecek bir dahaki yaza kadar?

+Haberin yok galiba! 27 Ekim’de KüçükÇiftlik Park’ta yılın son festivali, 2nd Harvest Festival var!

-Oooo koş, hemen biletleri alıyoruz!

Bir süredir arkadaş ortamlarında, gittiğimiz mekanlarda, kıyısından, köşesinden müzik muhabbetine girdiğimiz insanlarla konuştuğumuz önemli bir konu var, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Harvest Festival! Neden bu kadar konuşuyoruz? Eh, bizim de bir bildiğimiz var!

Kendi aramızda “mahallemizin konser alanı” olarak nitelendirdiğimiz KüçükÇiftlik Park, 2nd Harvest Festival sayesinde, 27 Ekim‘de yemyeşil bir bahçeye dönüşecek. Biz ne yapacağız? Hafta bitişini #tgif hashtag‘leriyle kutlarken, en sevdiğimiz arkadaşlarımızı da yanımıza alıp kendimizi çimlerin üstüne bırakacağız ve güzel anılar toplamak için yılın son festivalindeki yerimizi alacağız!

2015’te düzenlenen 1st Harvest Festival‘a gitmek için birbirinden güzel iki sebebimiz vardı. Bunlardan ilki “Abi canlı canlı izlemek istiyorum artık, dayanamayacağım.” dediğimiz alt-J iken, diğeri dinledikçe İskandinav ülkelerine olan aşkımızı artıran Mew idi. O yılı güzel bir deneyimle geride bıraktıktan sonra, gözlerimiz yollarda kalmışken, 2nd Harvest Festival haberiyle özel günler için sakladığımız konfetileri patlattık bile!

2nd Harvest Festival‘a gitmek için tamı tamına dokuz sebebimiz var! Merak etmeyin, hepsini tek tek açıklayacağız.

1- JUNGLE

Gerek geçmişin etkisiyle, gerekse günümüzde sinema, müzik ve televizyondaki başarısıyla deli gibi İngiltere övmeye devam ediyoruz. O halde Londra’da, Tom McFarland ve Josh Lloyd-Watson tarafından kurulan Jungle‘ı nasıl sevmeyelim! 2013 yılında ilk single’ları The Heat‘i yayınladıklarında tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başaran Jungle, ilk ve tek stüdyo albümünü de 2014’te XL Records etiketiyle yayınlandı. Albümde yer alan her şarkı playlist’lerimizdeki yerini üç yıldır korumayı başarırken, ilk single’ın yayınlanmasından tam 4 yıl, 6 gün sonra Jungle’ı KüçükÇiftlik Park‘ta dinleyeceğimiz için epey keyfimiz yerinde! Bu konser kaçar mı? Bizce kaçmaz.

2- KOVACS

Romantik anlarımızın soundtrack listesinde başı çeken Kovacs ise festivalin ana sahnesinde yer alan ikinci isim olarak açıklandı. O günden beri flörtümüze, sevgilimize, “Ya aramızda kesin bir şey olur ama yine de bilemiyorum.” dediğimiz kişilere bol bol Kovacs şarkısı göndermeyi ihmal etmedik. My Love adlı EP’si ile müzik sahnesine giriş yapan Kovacs, Shades of Black adlı stüdyo albümüyle de bulunduğu konumda uzun süre kalacağını kanıtlamayı başarmıştı. O zaman şimdi ne yapıyoruz? Müstakbel sevgilimizi de alıp kendimizi KüçükÇiftlik Park‘a atıyoruz. Aranızdaki “Yani şimdi biz neyiz?” belirsizliği Kovacs konseri sırasında seviyeli ilişkiye dönecek, garantisini veriyoruz.

3- MAX THE SAX

Bir Baba Indie DJ Set‘lerinde yer vermeyi çok sevdiğimiz Parov Stelar’ın grubu Parov Stelar Trio‘nun saksafoncusu Markus Ecklmayr, solo projesi Max the Sax ile Harvest Festival’da bu yıl dinleyeceğimiz için meraklandığımız isimlerden biri. Elektronik müziği, swing ve jazz’la birleştirerek müziğin çok yönlü olabileceğini bize bir kere daha kanıtlıyor. Sahnedeki enerjisiyle nam salmış Max the Sax konseri için de ajandamıza bir çizik atıyor ve arkamıza yaslanıp beklemeye başlıyoruz.

4- FLÖRT

Performansı sırasında elimizde rakımızla, kendimizi adeta The Beatles gençliği gibi hissedeceğimizden emin olduğumuz efsane grup Flört de Harvest Festival’ın ana sahnesinde tüm dinleyenleri twist’e doyuracak! Aşka Dair ve İstanbul gibi şarkılarıyla eski sevgilimizin profiline bir kere daha bakmamıza neden olacak olsa da hareketli parçalarıyla tüm keyfimizi yerine getireceğinden emin olduğumuz Flört’ü çimenlerin üstünde salına salına dinleme fırsatını asla kaçırmayız!

5- SATTAS

Yerli sahnemizin en sevilen reggae gruplarından, her performansını aynı heyecanla beklediğimiz Sattas, Harvest Festival’ın Bahçe sahnesinde, tüm dinleyenlerin kıpır kıpır olmasına, Jamaika ruhunu en derinlerde yaşamamıza neden olacak! Geçtiğimiz aylarda yayınladıkları Bir Ben Miyim şarkısı ve Duman‘ın Aman Aman cover’ıyla, daha önce Sattas dinlememiş insanların bile dikkatini çekmeye başaran grup, hiç şüphesiz festivale en çok yakışan isimlerden biri olacak. Merakla bekliyoruz.

6- THE RINGO JETS

Demonation ve Newcomers gibi festivallerle hayatımıza giren, davulda ve vokalde Lale Kardeş, gitar ve bass’ta Deniz Ağan ile Tarkan Mertoğlu‘ndan oluşan The Ringo Jets, 2nd Harvest Festival‘in Bahçe sahnesinde dinleyeceğimiz bir diğer isim. Festivalin rock’n roll ayağının öncüsü olacak The Ringo Jets’i bir kere daha canlı canlı dinleyecek olmanın heyecanı içerisindeyiz. O zaman ne yapıyoruz? The Ringo Jets’i dinlerken, gruba bağıra çağıra eşlik edeceğimiz için şimdiden heyecanlanıyoruz.

7- PALMİYELER

İlk stüdyo albümleri II (Venus) ile yerli sahnenin en sevilen isimlerinden biri olmayı başaran, bizim de çok sevdiğimiz Palmiyeler‘i Bahçe sahnesinde dinleyeceğimiz için inanılmaz keyifliyiz. Neden? Geride bıraktığımız yaz mevsimini bize bir kere daha, hem de açık havada yaşatacak Palmiyeler’i dinleyeceğimiz için biz sevinmeyelim de kim sevinsin?! Deniz havasını festivalin üzerine taşıyacak olan Palmiyeler’i henüz canlı canlı dinlemediyseniz bu konser kaçmaz. Kaçırmayın!

8- ALPMAN

Türkiye’nin psychedelic rock konusunda en iyi çıkış yapan ismi Alpman, Allah-Las‘ı akıllara getiren müziğiyle en sevdiğimiz isimlerden biri olmaya devam ederken, aldığımız haber de bizi gerçek anlamda mutlu etmeyi başardı. Harvest Festival’da bu sene Alpman’ı da dinleyeceğiz! “Ya yok mu bir Alpman konseri, gitsek izlesek!” demeye başladığımız şu günlerde, yeni EP’si Forgotten Goods da henüz çok tazeyken bu konseri asla kaçırmayız diyor ve topu size atıyoruz.

9- KAAN DÜZARAT

FOC Edit Mix‘leri ve DJ setleriyle sıkı takipçisi olduğumuz Kaan Düzarat da Harvest Festival’da dinleyeceğimiz bir diğer isim olarak açıklandı. Gittiğimiz etkinliklerde dinledikçe dans etme isteğimizi biraz daha artıran, Red Bull Music Academy birincisi Kaan Düzarat’ın performansını merak ediyorsanız en doğru yerde, 2nd Harvest Festival için KüçükÇiftlik Park‘tasınız! Gündüz saatlerinde, Analog Kültür standından bizlere seslenecek olan Kaan Düzarat, plak arşivinden seçtiği parçalarla ortamı yükseltmeye devam edecek!

BONUS:

Kaliteli müziğin yanı sıra organik gıda, kıyafet, plak satışları ile çeşitli atölyeleri ve ünlü isimlerin söyleşilerini de 2nd Harvest Festival‘da, çimlerin keyfini çıkarırken doyasıya yaşayacağız.

İster biramızı, ister kahvemizi içelim; ister çok merak ettiğimiz bir konseri, ister daha önce dinlediğimiz ama her seferinde bizi heyecanlandıran bir ismi dinleyelim, 27 Ekim Cuma günü sevdiğimiz insanlarla birlikte, KüçükÇiftlik Park‘ta olacağımız için gerçekten çok heyecanlıyız! Belki bu kez denk getirip festival alanında sizinle de karşılaşırız!

Etkinlikle ilgili daha fazla bilgi için seni hemen şu linke alalım: www.facebook.com/events/1664488870251083

Tags: , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Bomontiada ALT Kasım Ayı Müzik Programı Bir Baba Indie’den!
King Gizzard & The Lizard Wizard Salon’a geliyor!

Yazar

Bize Katıl!