BBI Haftanın TOP 5 Konseri (16-22 Ekim 2017)

EtkinliklerHaber

Selam sana ey Bir Baba Indie okuru! N’aber? Biz de iyiyiz, teşekkür ediyoruz. Bu hafta biraz yoğun olacağız ve her zaman olduğu gibi at gibi gezmeye, o konser senin bu konser benim dolaşmaya devam edeceğiz. Bu hafta kimler var peki radarımızda? The Black Keys‘e benzerliğiyle dikkatimizi çeken Hanni El Khatib, Ambivalans adlı müthiş albümünün lansmanıyla daha önce radyo programımıza da konuk olan Nejat Dimili, “Üzerimize biraz sakinlik at!” diyeceğimiz Douglas Dare, haftanın stresini unutturacak Betoko ve son dönemde en sevdiğimiz isimlerden Altın Gün! Her güne bir etkinlik seçtik ve sana da biraz yardımcı olmak istedik. Çıkar defteri, not almaya başla. Koş koş koş!

Hanni El Khatib / Ön Grup: Ayyuka // 17 Ekim Salı @ Babylon

Filistinli bir baba ve Filipinli bir anneden doğan Hanni El Khatib, ilk stüdyo albümü Will the Guns Come Out‘ı 2011’de, The Black Keys‘ten tanıdığımız Dan Auerbach prodüktörlüğündeki ikinci albümü Head in the Dirt‘ü 2013 yılında, üçüncü stüdyo albümü Moonlight’ı 2015’te ve son olarak içinde bulunduğumuz yıl Savage Times’ı yayınladı. 7 yıllık profesyonel müzik kariyerine dört albümü sığdırmayı başaran Hanni El Khatib’i daha önce dinlememişseniz ve “The Black Keys gibi müzik yapan birileri olsa da dinlesek!” diyorsanız şiddetle tavsiye ediyoruz. Ön grup olarak sahne alacak olan Ayyuka ise yıllardır yerli sahnenin en sevdiğimiz isimlerinden biri olmaya devam ediyor. Bizce biraz erken gelin ve iki ismi de sahne önünden izleyin.

www.facebook.com/events/1888391637841067

Nejat Dimili Albüm Lansmanı // 18 Ekim Çarşamba @ Salon

Nejat Dimili’nin daha önceden aşina olabileceğiniz Sus Onlara, Bazen, Yalanlarından gibi birtakım parçalarının yeni düzenlemeleri ile yepyeni parçalarını bir araya getiren Ambivalans albümü bir buçuk sene boyunca üzerinde titizlikle çalışılan, her aşaması incelikle dokunmuş 10 şarkıdan oluşan bir ilk albüm. Almanya menşeli plak şirketi Timezone Records etiketiyle 26 Mayıs’ta yayınlanan Ambivalans’ın kayıtları Babajim İstanbul Studios & Mastering’de gerçekleştirilmiş. Ambivalans’ın yayınlanmasından bu yana bir mevsim geçti. Yaz bitti, mademki sonbahar geldi çattı; albüm lansmanının vaktidir. Söz konusu böylesi özenli bir albüm olunca parçaları canlı dinleyeceğimiz günü aylardır heyecanla bekliyoruz. Bu konser hafta ortasını taçlandırır.

www.facebook.com/events/272343393170164

Douglas Dare // 19 Ekim Perşembe @ Salon

İlk EP’si Seven Hours‘ı 2013’te, ilk stüdyo albümü Whelm‘i ise 2014’te yayınlayan Douglas Dare, Olafur Arnalds ve Nils Frahm ile birlikte Avrupa ve Kuzey Amerika turnelerine çıktı. İki yıl önce Greg Haines’la birlikte İstanbul’da dinleme şansını bulduğumuz Douglas Dare, geçtiğimiz yıl, bağlı olduğu plak şirketi Erased Tapes etiketiyle ikinci stüdyo albümü Aforger‘ı da yayınladı ve bir anda tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başardı. Minimal elektronun piyanoyla kesiştiği noktadan hoşlanıyorsanız bu konseri kaçırmayın. Üzülürsünüz.

www.facebook.com/events/322001204879015

Betoko // 20 Ekim Cuma @ Zorlu PSM Studio

Techno ve deep house’ın dünya üzerindeki en önemli temsilcilerinden Betoko müzik kariyerine, 12 yaşında, çeşitli gruplarda gitar ve davul çalarak başladı. Daha sonra kendi plak şirketini kuran Betoko, nam-ı diğer Beto Cohen, 2002’de Londra’ya taşındı ve elektronik müziğe geçiş yaptı. Betoko’nun mix’leri, reklam filmlerinin yanı sıra çeşitli televizyon dizilerinde ve Madonna‘nın Sticky N Sweet turnesinde de kullanıldı. Raining Again‘le hepimizi ziyadesiyle yükseltmeyi başaran Betoko’yu dinleyip haftanın stresini atmak için şimdiden heyecanlanmaya başladık bile. Cuma akşamı yerimiz belli!

www.facebook.com/events/798690876959700

Altın Gün + Ernesto Chahoud // 21 Ekim Cumartesi @ Garaj

King Gizzard & the Lizard Wizard‘dan ve The Gaslamp Killer‘dan sonra 70’ler Türk psychedelic rock müziğinden esinlenen Hollandalı Altın Gün, yayınladığı Goca Dünya ve Kırşehir’in Gülleri cover’larıyla bir anda radarımıza girmeyi başarmıştı. “Ya kim bunlar, gelseler de artık dinlesek!” diye isyan ederken konser haberiyle sevinmiş ve öğrendiğimiz günden bu yana geriye doğru saymaya başlamıştık. Artık kemerlerimizi çıkarmaya hazırlanıyoruz, çünkü cumartesi akşamı Altın Gün’le kendimizden geçeceğiz. Sonrasında da Ernesto Chahoud‘un etnik ve funk DJ setiyle tüm stresimizi atacağız. Bekleriz.

www.facebook.com/events/718528758343534

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Bir Baba Indie #38 – “Beton Orman” @ Radyo Kanyon
ALBÜM | Vega – Delinin Yıldızı

Yazar

Bize Katıl!