“Kim, Kiminle, Nerede, Ne Yapıyor?” Etkinlik Rehberi: 8 – 10 Eylül

EtkinliklerHaber

Oh be! Sonunda adamakıllı nefes alabildiğimiz, “Aman hırkanı almadan çıkma, akşam soğuk olur.” dediğimiz havalar başladı. Hırkalara, gömleklere sıkı sıkı sarıldığımız gibi kulaklıklara da sıkıca sarılmaya başladık. Soğuk kahveler yeniden ısınırken; biralar yerini şaraba, pikeler ise battaniyelere bıraktı. Müzik mevsim normallerinin üstünde keyifli hissedilirken, konser sezonu da geldi çattı! Ne iyi oldu, ne güzel oldu!

Sevdiğimiz birçok mekan bu hafta sonu sezon açılışını yapmaya hazırlanıyor. Kimileri kaliteli çizgisine devam ederken, bazıları da kendini yeniliyor ve “Durun, biz daha ölmedik!” deyip kendine ön sırada yer buluyor!

Bu hafta sonu kim, kiminle, nerede, ne yapıyor?

Garaj:

Eski adıyla garajistanbul, şimdiki adıyla Garaj, sezona bomba gibi giren isimlerden olacak gibi duruyor. İsveç’in hüzünlü atmosferini, akılda kalıcı sözleri ve güzel melodileriyle aynı potada eriten Jens Lekman, 8 ve 9 Eylül’de Garaj sahnesinde olacak! Daha önce ülkemizde dinleme şansını bulduğumuz Jens Lekman, bu sefer grubuyla birlikte geliyor ve bu da Türkiye için bir ilk olma özelliği taşıyor.

Aşk acısı çekiyorsanız ya da yeni aşık olmuşsanız, hayata yeniden karışmak istiyorsanız ya da zaten hayatın içindeyseniz; kısacası ne olursanız olun bizce Jens Lekman‘ı kaçırmayın!

https://www.facebook.com/events/1473977056043086

https://www.facebook.com/events/1843489749011265

Salon:

Şehrin müzik konusunda en büyük destekçilerinden Salon, bu sefer denizleri aşıyor ve kapıların ardındaki konser keyfini merkezden uzağa, Beykoz Kundura‘ya taşıyor. 10 Eylül’de gerçekleşecek Gezgin Salon konseptiyle bize “Haydi bakalım, artık yerimizde durmayacağız!” diyen Salon’un getirdiği isimler ise keyfimizi ciddi anlamda yerine getiriyor. Ólafur Arnalds ve Janus Rasmussen‘den oluşan, konserleri her daim sold-out olan İzlandalı Kiasmos, techno’nun ana vatanı Berlin’den Pantha du Prince, İspanya’nın sıcak ikliminden –bizim de performansını iple çektiğimizPional, ülkemizin elektronik müzik denince akla gelen iki ismi Mind Shifter ve Men With A Plan ile DJ setletiyle gece hayatının nabzını tutan Büber, Gezgin Salon kapsamında Beykoz Kundura’da dinleyeceğimiz isimler olacak. Kesinlikle kaçmaz!

https://www.facebook.com/events/1768754626748270

Babylon:

Babylon, Bomonti’deki evine geçmeden önce tatilin tadını son kez çıkaralım diye Babylon Soundgarden kapsamında bizleri Kilyos’ta ağırlıyor. 8 ve 9 Eylül’de gerçekleşecek Babylon Soundgarden’da; The Drums, Kadebostany, Anne Marie, Wax Tailor, Gorgon City, Ezhel, Hey! Douglas, Whilk & Misky, Men With A Plan, Sevdaliza ve Derrick May gibi isimleri dinleyeceğiz. Daha önce canlı canlı dinleme şansı elde ettiklerimizi yeniden dinlemek için sabırsızlanıyor, diğerleri için ise müthiş bir heyecanla beklemeye başlıyoruz! E geri sayıma başlayalım o zaman!

Bu arada sizi, geçtiğimiz günlerde yaptığımız Wax Tailor röportajı için buraya, Babylon Soundgarden’ın detaylı programı için şuraya alalım.

https://www.facebook.com/events/1396988920377564

Zorlu PSM:

Zorlu PSM, sonbahara ayak uyduruyor ve Japonya’dan post-rock janrının en sevilen isimlerinden birini, MONO‘yu getiriyor. Bu sene Studio‘ya daha fazla önem vereceğini açıklayan Zorlu, MONO‘yu da Studio sahnesinde ağırlayacak. Ülkemizde daha önce Salon’da dinleme şansını bulduğumuz grubu yeniden dinlemek için heyecanlanıyoruz. Hüznü en derinlerde hissedeceğimizden öyle eminiz ki konser öncesi mendilleri hazırlayacağız. Her an kalbimiz yerinden çıkabilir, hazırlıklı olmakta fayda var!

https://www.facebook.com/events/1879383955713845

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Dâm-Funk’ın Modern-Funk İdeali
Bir Baba Indie #32 – “Yaza Damgasını Vurmayan Şarkılar” @ Radyo Kanyon

Yazar

Bize Katıl!