İşe Sırıtarak Gitmek: Sağ Olasın Jens Lekman!

Gönül İşi

Unuttuğumuz ve önemsediğimiz şeyleri ne zaman ve nasıl hatırlarız? Pek bilmiyorum. Ama bir şekilde hatırlarız sanırım, sadece geç kalmamak en önemlisi. Şimdi ben yakın, artık belki de uzak zaman içerisinde bir şeyleri unutmuştum. Ama nasıl unutmak. Yok böyle bir unutmak. Ama Bir Baba Indie‘de ve Play Tuşu‘nda yazar olan arkadaşım Gözde Ulukan, geçtiğimiz günlerde bir yazı yazdı ve ben yeniden anımsadım o hatırlanması gereken bazı şeyleri.

Öncelikle o yazı için güzel arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Sonra da onun sayesinde tanıştığım daha önce dinlemediğim bu güzel adamın şarkılarına balıklama atlıyorum.

Bugün sabah uyanıp biraz daha mutlu olmak için dinlediğim, gömleğimi daha da güzel ütülememi sağlayan, saçlarımı güzelce taramama vesile olan –yok öyle bir şey, kafam 1 numara, kel gibi bir şeyim-, ayakkabılarımı çok daha güzel ve estetik bağlama nedenim -bazen bağcıklarını ayakkabının içine sokuyorum üşengeçlikten-  Jens Lekman’ın Life Will See You Now albümünde ufak bir gezinti yaptım ve buradan da sizlerle, bizlerle buluşturmak istedim.


What’s That Parfume That Wear şarkısını sırıta sırıta dinlemeye başladım evden çıkarken. Arkasından Evening Prayer ile metroda neredeyse dans etmeye başlayacak bir haldeyim, -normalde de hiç dans edemem, kalas biriyimdir o konularda, ama güzel içilirse zincirleri acayip koparıyorum-, ve metroda daha yolumun bitmesine varken başlayan How We Wet, the Long ile keyifler iyice yerine geliyor. Yürüyen merdivenin tepesinde How Can I Tell Him ile biraz sakinleyip adım adım ofise geçiyorum…Güzel bir güne başlamış oldum Lekman dost sayesinde. Sağ olsun.

Ayrıca hemen belirteyim; Jens Lekman, grubuyla birlikte ilk kez 8 ve 9 Eylül’de, iki gün üst üste Garaj sahnesinde olacak. Canlı canlı izleyebileceğiz.

Bu arada yaz bitti bitiyor, hoş geldin sonbahar!

8 Eylül: www.facebook.com/events/1473977056043086

9 Eylül: www.facebook.com/events/1843489749011265

Tags: , ,

İlginizi Çekebilir

BBI YERLİ #57 | “KOZMİK YIKIM”
Çeşme Palmiyeler’le Daha Da Güzel!

Yazar

BBI Yerli: Rana Türkyılmaz & Kırık Pena

Bize Katıl!