Gerçekten Çok Başka: “Ibrahim Maalouf”

Gönül İşi

2013 yılı, Babylon Asmalımescit. Günümün muhteşem geçeceğine çok çok eminim. Çünkü konseri olan insan, hayatımda dinlemeyi en çok sevdiğim müzisyenlerin başında geliyor. İlk kez canlı olarak izlediğimde sahneden gözümü ayıramamıştım. Bir de o kadar güzel bir müzik ve müzik dinleyicisi vardı ki, hakikaten çok özel bir konserdi benim adıma. Ibrahim Maalouf’u canlı izlemek, dinlemek gerçekten özel bir durum. Özellikle benim için başka bir anlamı var. Sonrasında ise çok daha büyük bir sahnede izleme şansım oldu. 2016 yılında Red&Light albümü için yapılan turne kapsamında Volkswagen Arena’ya gelen Maalouf ve ekibi tüm dinleyicilerin harika bir gece geçirmesini sağlamıştı.

Geleneksel 3 sübaplı trompet yerine babası Nassim Maalouf’un 1960’larda icat ettiği 4 sübaplı trompeti çalan Ibrahim Maalouf üretim anlamında da hakikaten eşsiz müzik insanlarından birisi. İlk albümü Diasporas’ı yayınladıktan sonra ortaya koyduğu tüm albümlerde bambaşka sesler ve duygular karşılıyor dinleyiciyi.

Ben bu yazımda bir albüm incelemesine girişmeyeceğim. Tek tek her albümü hakkında bahsetmektense daha önce dinleyemeyen insanlara ulaşmasını istediğim bu müzik insanın özellikle sevdiğim şarkılarına küçük küçük dokunacağım ve kaçacağım. Evet, önce True Sorry. 2013 yılında yayınlanan Illusions albümünün bence en güzel şarkısı. Ben her dinlediğimde samimiyetle söyleyeyim bir acayip hüzünleniyorum. Özellikle 2016 yılında yayınlanan ve canlı performanslardan bir araya getirilerek oluşturulan Live Tracks albümündeki intro’lu versiyonu baş tacımdır. Şimdi açtım tekrar; “Gerçekten bu çok güzel bir şarkı.” Ardından 2012 yılında yayınlanan Wind albümüne gidelim. Surprises için de bu albümün en iyisi yorumunu getirebilirim. Bu şarkıyı da yolda boş boş dolaşırken, hiçbir işim yokken -ki genelde yolda boş boş dolaşırım- dinlemeyi pek seviyorum.

Red&Black Light albümünde ise Goodnight Kiss en dikkat çekici şarkı benim için. Şarkı içi değişimleri ve özellikle gitar bölümleriyle çok zengin. Albüme adını veren Red&Black Light’ı da atlamayayım. O da Goodnight Kiss kadar zengin bir eser. Aslında Ibrahim Maalouf’un elinden çıkan tüm şarkılar için özel övgüler yapabilirim. En çok bilinen şarkısı olduğunu düşündüğüm Beirut, Michael Jackson coverı They Don’t Care About Us, Yves Saint Laurent filminin müziklerinden olan Paris, hepsi gerçekten çok güzel eserler…

Ibrahim Maalouf konseri olduğunda görüşürüz. Boş boş dolaşmaya çıkıyorum.

Yetmedi mi?

Tags: ,

İlginizi Çekebilir

Alpman Yeni EP’sini yayınladı: “Forgotten Goods”
Yarımada’dan “Yeni” EP sonunda geldi!

Yazar

Bize Katıl!