İskandinavya’dan gelen sıcak sesler: “Mantua”

Sanatçı İncelemeleri
Uzun zamandır yazmak istediğim ancak sakin bir kafayla oturup yazma fırsatı bulamadığım güzel bir grupla sizi tanıştırmak için sabırsızlanıyorum. Karşınızda Danimarka çıkışlı alternatif pop rock grubu Mantua!

Öncelikle grup hakkında çok fazla bilgiye ulaşmak pek mümkün değil. Ancak sınırlı bilgiden ziyade yayınladıkları iki EP, grubu dinlemeniz için gayet yeterli bir sebep. Alternatif pop rock’a yakın bir tarzda müzik yapan, Kopenhag menşeli trio Mantua‘dan bahsetmekten mutluluk duyuyorum.

Grubun kendiyle aynı ismi taşıyan ilk albümü öncesi yayınladığı ilk single’ın Feel The Wheels olduğunu görüyoruz. Ancak benim grubu keşfetmem, 2016 yılında yayınladığı 6 şarkılık, grupla aynı ismi taşıyan albümde yer alan Void parçasıyla oldu. Şarkının genel ruh halini bambaşka yerlere götüren basit ama bir o kadar da vurucu olan solo gitarlarıyla aylarca dinlemekten kendimi alıkoyamadığım bu şarkının hemen ardından bizi daha melankolik sulara götüren, albümün açılış şarkısı olan Exile’s Letter da grubun bir diğer kitlendiğim şarkısı. (Adamlar melankoli yapmasın da n’apsınlar, yaz kış yağmura yürek mi dayanır?)

Grup, 2016 yılında çıkan bu 6 şarkılık albümün hemen ardından, 2017’nin Mayıs ayında yayınladıkları, 4 şarkılık Mantua II adlı EP’siyle bizi karşılıyor. İlk albümdeki gibi, şarkıların öne çıktığı bir albüm olmasından ziyade, albümü dinledikçe genel olarak sevmeye başladığımı söyleyebilirim. Yine de Life in the Sun ve Come Home parçalarına ayrı bir başlık atmak isterim, ıskalamayınız.

Yukardaki önerilerle birlikte, İskandinavya’dan gelen bu “sıcak” seslere kulak vermeniz için sizi hemen aşağıya alalım.

Tags: , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Hedonutopia’dan Yeni Video Klip Geldi: “Blonde”
Emre Akbay’dan Yeni EP Geldi: “Göğe”

Yazar

BBI Yerli: Rana Türkyılmaz & Kırık Pena

Bize Katıl!