Emre Akbay’dan Yeni EP Geldi: “Göğe”

Yeni ÇıkanlarYerli Sahne

Öncelikle çıkan işleri gördükçe Eskişehir’in havasında, suyunda bir şeyler olduğunu düşünüyorum ve güzel yapılmış pop müziği her zaman sevdiğimi de bir kez daha kendime itiraf etmek istiyorum. Hemen akabinde ise Eskişehirli üretken müzisyen Emre Akbay‘ın, 1 senedir üzerine titrediği yeni EP’si Göğe‘yi 4 Ağustos itibariyle dinleyicileriyle paylaştığı haberini vermekten mutluluk duyuyorum.

Daha önce dijital ortamlarda farklı demo ya da canlı kayıtlarını dinleme şansı bulabildiğimiz Mühür, Kimim Ben, Rüzgar, Beyaz, Göğe gibi şarkıların da olduğu 5 parçadan oluşan yeni EP, toparlanmış kayıtlarıyla bu sefer mini bir albüm olarak karşımıza çıkıyor.

Birçok farklı müzisyenin katkılarının olduğu albümün kayıtları ise Şenol Coşkun (BAU Galata Kampüsü), Mesut Mustafa Yıldırım (theremin, BAU Galata Kampüsü), Arif Tunç Konak (elektrogitar, Eskişehir) tarafından alındı. Albümün prodüktör, mix ve masteringlerinde Şenol Coşkun‘un, albüm kapağında ise Aydın Ceran‘ın imzası bulunuyor.

Albümü genel olarak hoş melodiler ve vurucu sözlerden oluşan güzel bir alternatif pop albümü şeklinde tarif edebiliriz. Emre Akbay’ın bilinirliğini ve dinlenirliğini bir adım daha öteye taşıyacağını düşündüğüm Mühür ve Rüzgar‘a da ayrıca bir parantez açmak istiyorum. Kimi zaman bir şarkıyı ya da albümü ilk dinlemeden sonra bir kez daha dinleyebilmem için çok ufak bir vokal melodisi bile yeterli olurken özellikle bu iki şarkıda aldığım, tadından yenmeyen o eski Türkçe Pop şarkıları havası da sanırım ayrıca hoşuma gitti.

Ayrıca albümü “nerelerde dinleyebiliriz?” diye soracak olursanız, sizi hemen aşağıdaki dijital platformlara yönlendirebiliriz.

YouTube: youtube.com/emreakbay

Soundcloud: soundcloud.com/emreakbay

iTunes: itunes.apple.com/tr/album/goge-ep

Tags: , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

İskandinavya’dan gelen sıcak sesler: “Mantua”
25 Ağustos Öncesi Bir The War On Drugs Şarkısı Daha Geldi: “Pain”

Yazar

Bize Katıl!