Nilüfer Müzik Festivali 2017’ye Son 1 Hafta!

EtkinliklerHaber

Bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan Nilüfer Müzik Festivali için geri sayım devam ediyor: Son 1 hafta! Festival 10-11-12-13 Ağustos tarihlerinde üç ayrı sahnede toplam 60 konsere ev sahipliği yapmaya ve 120 bin katılımcıyı ağırlamaya hazırlanıyor!

Önceki yıllarda olduğu gibi Balat Atatürk Ormanı’nda gerçekleşecek olan Nilüfer Müzik Festivali bu yıl dört gün sürecek. Festivalde yerli sahneden çok sevdiğimiz isimlerin haricinde birbirinden eğlenceli yabancı isimler de dinleyicilerle buluşacak.

Yaz yaz bitiremeyeceğimiz, yerli sahnenin son zamanlarda öne çıkan birçok isminin sahne aldığı festivalde, ülkemize sıklıkla uğrayan Fransız caz trompetçisi Erik Truffaz ve ünlü müzisyen İlhan Erşahin’in ortak projesi, Katalan rumbasını Latin ritimleri ve ska ile birleştiren La Pegatina, tarzlar arasında gidip gelen gürültülü ama bir o kadar da eğlenceli Bosna Hersekli topluluk Dubioza Kolektiv, Makedonyalı trompetçi Dzambo Agusev ile sahne alacak.

Yine Portekizli soul divası Marta Ren, Katalonya’nın poler gruplarından Txarango, Filistin kökenli 47Soul, Dario Faini imzalı müzikal proje Dardust, cumbia müziğini alışılagelmişin dışında yüksek tempolu latin ritimleriyle süsleyen Chico Trujillo, hip hop, funk, house ritimlerinden doğan müziğiyle Gallowstreet, çingene orkestrası La Caravane Passe, tarzını speed-folk-freak-punk olarak tanımlayan Bohemian Betrays, Basklı Ska grubu Vendetta, ortamda dans etmeyen insan bırakmayan Karayipli topluluk Kuenta I Tambu, rock, punk ve rembetiko ritimlerini kendine has bir şekilde harmanlayan Yunan grup Koza Mostra, “folklorik delilik” olarak tanımladığı tarzıyla Mr. Zarko, 2014 yılı sonrasında ilk kez Türkiye seyircisiyle buluşacak olan Newcastle çıkışlı Maximo Park festivalin en son açıklanan ağır toplarından olacak.

Festivalin tam kadrolu programını uzun uzun incelemeyi ihmal etmeyin!

 

Biletlerinin aşağıdaki resmi internet sayfasından alınabildiği festivale dair gelişmeleri festivalin sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz.

www.nilufermuzikfestivali.com

www.facebook.com/NiluferFest

www.twitter.com/niluferfest

www.instagram.com/niluferfest

Ayrıca geçen cuma Radyo Kanyon‘da yayınlanan, Festival Başkanı & Nilüfer Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman ve Nilüfer Müzik Festivali – İçerik Yönetimi ve Sanatçı İlişkileri Sorumlusu Onur Kapıkıran‘ın konuk olduğu, festivale dair birçok ayrıntıyı konuştuğumuz programın kaydını aşağıdan dinleyebilirsiniz.

Programda, festivalin başlangıcından bugüne kadarki yolculuğu üzerine etraflı bir sohbet gerçekleştirdik. Festivalin ortaya çıkışı, manifestosu, önceki senelere dair deneyimlerinin yanı sıra bu seneki festivale dair line-up, etkinlikler, konaklama, ulaşım gibi festivale katılmayı planlayan dinleyicilerimizin merak ettiği konulara değindik; festival programında yer alan gruplardan parçalar dinledik.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

25 Ağustos Öncesi Bir The War On Drugs Şarkısı Daha Geldi: “Pain”
Gülşah Erol Polisler Tarafından Darp Edildi

Yazar

BBI Yerli: Rana Türkyılmaz & Kırık Pena

Bize Katıl!