Back to the Belle and Sebastian Dedirten Yeni Şarkı: “We Were Beautiful”

Haber

1996 yılında Stuart Murdoch tarafından öyle tatlı bir grup kuruldu ki en güzel anlarımızda, terk edildiğimizde, hüzünlendiğimizde, yalnızken, arkadaşlarımız yanımızdayken o da hep bizimleydi. Bakın, hüzün ve mutluluk bir arada diyoruz. Naiflik ve tokat gibi çarpan gerçekler yan yana diyoruz; Belle and Sebastian diyoruz!

Belle and Sebastian, son stüdyo albümü Girls In Peacetime Want to Dance‘i 2015’te yayınlamış, o senenin sonunda da ikinci kez Türkiye’ye konser için gelmişti. O konser günü, şüphesiz hayatımdaki en güzel günlerden biriydi. Tek başımaydım, kimseyi görmüyordum. Şarkılar, ben ve Stuart’ın Sprite’ı vardık sadece. Bir de görevli Tolga abinin hiç unutamayacağım bir jestle beni sahne önüne geçirmesi… Selamlar sana Tolga abi, güzel adamsın!

Diyeceğim o ki bu tatlı İskoç grup benim hayatımda çok önemli bir yere sahip ve geçen yıl yayınladıkları 12 single’lık The Jeepster Singles‘tan sonra geçtiğimiz gün yepyeni bir şarkı paylaştılar; We Were Beautiful!

Şarkı başladığında eski Belle and Sebatian’ı hissetmiyorsunuz, bir anlık hüzünden sonra Stuart’ın sesiyle kendinize geliyor, şarkı ilerledikçe doğru yerde olduğunuzu anlıyorsunuz. İyi ki diyorsunuz, bu grubu çok seviyorum. İyi ki…

Güzeldik, hala güzeliz Belle and Sebastian! Ama en güzel sensin!

 

 

Tags: , , ,

İlginizi Çekebilir

O Bisiklet Buraya Gelecek: “múm”
Bir Baba Indie #26 – “Murat Mrt Seçkin” @ Radyo Kanyon

Yazar

BBI Yerli: Rana Türkyılmaz & Kırık Pena

Bize Katıl!