Gökyüzünü İzletirsin Hedonutopia!

Sanatçı İncelemeleri

Herhangi bir parkta uzanıp gökyüzünü seyretme şansınız oldu mu bilmiyorum ama ben bu ara çokça yapıyorum bunu. İşte böyle güzel günlerde ne dinlediğim de önemli oluyor. Eğer yanımda bir arkadaşım yoksa kulaklıksız kalmam da mümkün değil. Yine öyle bir günde, öyle güzel bir albüm dinledim ki. Özellikle bir şarkıyı üst üste kaç defa dinlediğim konusunda hiçbir fikrim yok, bildiğim gerçekten çok fazla olduğu… Bahsettiğim bu muazzam albümü yapan grup ise Hedonutopia.

Son zamanlarda, yavaş yavaş adını sıkça duymaya başladığımız Hedonutopia’nın ilk albümü Ucube Dizayn 2016 yılında yayınlanmıştı. Benim albümün başına oturmam uzunca bir zaman sonra oldu ama güzel oldu. “Geç olsun, güç olmasın…” klişesini de atlamayayım. Özellikle bir şarkı var ki, yukarıda da bahsettiğim gibi, üst üste sürekli dinliyorum. Şarkının intro melodisi gülümsememe neden oluyor. Nedeni hakkında da gerçekten hiçbir fikrim yok, sanırım iyi melodi duymak, güzel bir cümle duymak bunu gerektirir. Dediğim gibi bir parkta uzanıp, soğuk çay eşliğinde gökyüzüne bakarak bu şarkıyı saatlerce dinleyebilirim. Şaka yapıyorum. Öncelik  her zaman biranındır. Neyse, şarkıyı bilen bilir zaten. Bilmeyenlere gelsin: Maymun Kral!

Çok iyi şarkı yapmışsınız, çok iyi! Albümde dikkatimi çeken diğer şarkıların da altını çizeyim. Blonde, Mayalar ve Japon Orman. 7 şarkılık albümde yer alan diğer şarkılar ise Lasido, Eridin Amma ve Sar. Bu güzel albümü dinlemeyen var ise hemen listesine eklesin diyorum. Hakikaten hemen yapın bunu!

Bu arada Hedonutopia, 27 Temmuz’da Kabak Nena Sahne’de olacak. O taraflarda olanlara da haber etmiş olalım

www.facebook.com/events/306268573127348

Parlak gökyüzünü izlemeye devam!

Ayrıca Radyo Kanyon yayınlanan Bir Baba Indie programında Hedonutopia’nın konuk olduğu yayını dinlemek için de sizi aşağıya alabiliriz.

www.birbabaindie.com/?p=15222


Tags: , , ,

İlginizi Çekebilir

Uçan Halıda Nihil Piraye!
BBI YERLİ #53 | “INDUCTION”

Yazar

BBI Yerli: Rana Türkyılmaz & Kırık Pena

Bize Katıl!