Karanlık, Alacakaranlık Bir Gece!

Etkinlikler

Korku sineması seven herkes ama herkes için şahane bir akşam gerçekleşecek. Freddy’e saygı duyanlar, Chucky ile oynamanın keyfine varmak isteyenler, 13. Cuma’nın kıymetini bilenler, hepimiz oralarda olacağız.

Korku sinemasını sayfalarla buluşturan ve 4.sayısı yayınlanan Alacakaranlık Dergisi ekibi 22 Temmuz akşamı Kadıköy Moda Idea’da Alacakaranlık Dergi Koleksiyoner Festivali yapıyor.

Kadıköy Moda Idea’da saat 16.00’da kapılarını açacak olan etkinlik, çeşitli stantların yanında, birçok etkinliğe de yer verecek.

16.00’da başlayacak olan etkinlikte nitelikli, özel koleksiyon ürünlerine yer verilecek. Bu ürünler arasında VHS, DVD, lobi kartları, sinema afişleri, çizgi roman, figür, plak vb. parçalar yer alacak.

18.00’de düzenlenecek olan Çizim Atölyesi’nde ise Alacakaranlık çizerleri uygulamalı bir Workshop ile etkinliği daha da hareketlendirecek.

22.00’de ise gecenin finali Amerikan korku sinemasının önde gelen yönetmenlerinden John Carpenter’ın unutulmaz filmlerinden “The Fog” (1980) gösterimi ile yapılacak. Geçmişe bağlı olarak açık hava sineması kültürüne uygunluğu, konu ve tematik olarak bireysel korkulardan ziyade toplumsal korkulara hitap etmesi ve sonuç olarak etkinlik kapsamında bir topluluk tarafından izlenecek olması da bu filmin seçilmesinin ana nedenleri arasında.

ETKİNLİK PROGRAMI

16.00 – 21.30: Koleksiyoner Festivali

Film arşivcileri, çizgi romancılar ve figür koleksiyonerlerini buluşturacak olan takas pazarı, çok sayıda materyalin sunum, paylaşım ve döngüsünü sağlayacak.

18.00 – 21.30: Çizim Atölyesi

Alacakaranlık’ın 2017 Nisan-Temmuz sayılarında çizer olarak katkılarını sunan isimlerin moderatörlüğünde gerçekleşecek olan atölye, katılımcıların, derginin ve etkinliğin içeriğine yönelik üretim sürecine dahil olma serüvenini oluşturacak.

22.00 – 00.00: “The Fog” Film Gösterimi ve Kapanış

“The Fog” filminin yönetmeni John Carpenter, Amerikan korku sinemasının en önemli yönetmenlerinden birisidir. Kendisi aynı zamanda slasher alt türünün de yaratıcısı konumundadır.

Web: www.alacakaranlikdergi.com

Twitter: twitter.com/alacakaranlikd

E-Mail: info@alacakaranlikdergi.com

Instagram: instagram.com/alacakaranlikdergi

Facebook: facebook.com/alacakaranlikdergi

Tags: , , ,

İlginizi Çekebilir

Ozbi’den Yeni Video: “Bahar Yanmadan Gel”
Bir Baba Indie #25 – “Dolu Kadehi Ters Tut” @ Radyo Kanyon

Yazar

Bize Katıl!