Gezelim, Görelim, Besteleyelim: “Karavan”

Ey ahali, toplaşın! Birazdan müthiş bir oluşumla tanışmanıza vesile olacağız, heyecanlıyız.

Karavan, Belçika’dan Lefto ve Amerika’dan Free The Robots’un bir araya gelmesiyle ortaya çıkmış bir müzik projesi.

İki müzisyen de analog ve dijital synthler ile enstrümanları harmanlayarak ortaya çıkardıkları caz, blues, psychedelic, elektronik ve hip-hop beatleri ile tanınıyor. Hâl böyle olunca kendilerini bir anda ortak bir turnede buluyorlar. Turnenin üzerinden bir buçuk yıl geçiyor ve “Abi, biz yedik, içtik. Yediğimiz bizim olsun ama gördüklerimizi neden müziğe dökmüyoruz ki?” diyorlar. Böylelikle gezindikleri coğrafyadan ilham aldıkları proje, yani Karavan ortaya çıkıyor.

Batı ve doğu sentezini fazlasıyla hissettiğimiz albümün açılış parçası East, sizi oturduğunuz yerden alıp Ortadoğu’nun içine fırlatıyor. La Experiencia, Lebanon, Voyager derken aynı bölgenin içinde dolaşmaya devam ediyorsunuz. Warzone ve Choose Your Drug’ı da dinledikten sonra West çalmaya başlıyor ve gözlerinizi açıp kendinizi Los Angeles’ta bir caz kulübünde buluyorsunuz. Sona doğru yaklaşırken Red Rum isimli bir parça karşılıyor dinleyeni ve akıllara ilk olarak Kubrick geliyor. Danny’nin çatallı sesini hatırlayıp biraz gerilmişken Stay ve Outro ile albümü bitiriyoruz.

New Los Angeles etiketiyle 19 Mayıs’ta yayımlanmış Karavan’ı giriş, gelişme ve sonuç etkisiyle bir dinleyin. Belki siz de bize gezdiğiniz yerlerden aldığınız ilhamları anlatırsınız, paylaşırız.

Öyleyse lafı uzatmadan sizi aşağıya alalım!

Tags: , , ,

İlginizi Çekebilir

Hedonutopia’dan Yeni Video Klip “Eridin Amma”ya Geldi
Can Kazaz’dan Yeni Video Klip: “Bir Ben Kalsam”

Yazar

Bize Katıl!