Bahar Dalları – Mayıs 2017

Haber

Bu ay yayımlanan birkaç albüm ve EP’yi kısaca da olsa tanıtıp paylaşmak istemiştim fakat vakit bulamadan ayın sonuna geldiğimizi fark ettim. Hem de son günlerde bir süredir beklediğim birtakım albümler de birer birer düşünce boş geçmemek adına mayıs ayında yayınlanan işlerden dikkatimi çeken birkaç bahar dalını derip bir Spotify listesi oluşturdum. Siz yine benim listemle yetinmeyin tabii, albümlerin tamamını dinlemeyi ihmal etmeyin.

Nejat Dimili – Ambivalans: Son iki aydır dinlemeye doyamadığım, paylaşmak için yayınlanmasını heyecanla beklediğim bir albüm. Nejat Dimili’nin daha önceden duymuş olabileceğiniz Sus Onlara, Bazen, Yalanlarından gibi bazı parçalarının yeni düzenlemelerini ve yepyeni parçalarını bir araya getiren “Ambivalans” albümü son bir buçuk senedir üzerinde titizlikle çalışılan, her aşaması incelikle dokunmuş 10 şarkıdan oluşan bir ilk albüm. Almanya menşeli plak şirketi Timezone Records etiketiyle 26 Mayıs’ta yayınlanan Ambivalans’ın kayıtları Babajim İstanbul Studios&Mastering’de gerçekleşmiş. Albümün aranjesi Alpay Vural, mix’i Zeynel Günbek ve Uğur Yelkenci, mastering’i ise Pieter Snapper imzası taşıyor. İlk video “Bazen”e çekildi fakat ben liste için sözleri aklımda dönüp duran “Yalanlarından”ı seçtim.

Aytun (feat. Suha) – Stardust: Stardust, Radyo Babylon’dan tanıdığımız DJ ve Prodüktör Aytun’un, şarkıcı – söz yazarı ve elektronik müzik prodüktörü Suha ile beraber gerçekleştirdiği ilk projesi. Aytun’un kurucusu olduğu Ampirik Records’ın yayınladığı ilk çalışma olma özelliğini taşıyan “Stardust”ın temelleri Suha’nın Amerika’da olduğu bir dönemde atıldı ve proje kısmen Türkiye-ABD arasındaki mesafe üzerinden gerçekleştirildi. Geçen sene yayınladığı Moonkid EP’si sayesinde tanıştığım ve sonrasındaki her çalışmasını ilgiyle takip ettiğim Suha’yı böylelikle ilk defa ortak bir çalışmada görmüş olduk. Suha’nın, elinin/sesinin değdiği her işe bir sihir kattığı kesin.

Mehmet Güren – Üzerime Kalan Günler: Biz’in dağılmasının ardından Mehmet Güren ilk defa bir solo çalışmayla ses verdi. Üzerime Kalan Günler’in sadeliğinden gelen bir vuruculuğu var. Bu durum parçanın sözleri için de düzenlemesi için de geçerli. Her şey dozunda. Şimdilik tek şarkı. Devamı gelsin.

Canozan feat. Deniz Tekin – Transatlantik: Yine işlerini ayrı ayrı ilgiyle takip ettiğim iki ismin heyecan verici iş birliğinden doğan bir parça “Transatlantik”. Deniz Tekin’in önceki çalışmalarından farklı, elektronik altyapılı bir iş. Deniz Tekin’in vokalini farklı janrlardaki projelerde duymak pek güzel. Kendisinden benzer tarzda sürprizler duymak için şimdilik beklemede kalın.

Mehmet Güreli – Zamboni Sokağı: Vakt-i zamanında bolca dinlediğim Yağmur (1998) albümünde yer alan “Sen ve Ben” Mehmet Güreli’nin yeni albümü “Zamboni Sokağı”nda bu defa Jehan Barbur düetiyle yer alıyor. Halihazırda sevdiğin bir şarkıyı sevdiğin bir sesten duyma lüksü. Az buz şey değil bence. Albümün ünü kulaktan kulağa yayılmaya başladı bile, siz de bu şarkıyla yetinmeyin.

Emre Kula – Theory of Change: Emre Kula’nın “Theory of Change” albümü bana çölde vaha gibi geldi. Gitar müziğini özlemişim de haberim yokmuş. Albümü baştan sona dinleyin, sonra bir daha dinleyin, sonra bir daha… Ben bu liste için albümün nispeten sakin noktalarından Sorry – Hold On’u seçtim.

Yarımada –  Körgünü: Profesyonel adlı parçaları geçen sene Ironhand Records tarafından yayınlanan The New Generation of Turkish Psychedelic Vol. 1 adlı plakta yer aldıktan sonra atağa kalkan Yarımada şimdilerde EP çalışmalarında. EP öncesi warm-up niteliği taşıyan Körgünü ise 15 Mayıs’ta yayınlandı. Canlı performans olarak kaydedilen parçanın miks ve mastering’i Feryin Kaya’ya ait. “Körgünü”ne dair detayları öğrenmek isteyenleri şu tarafa alabiliriz: www.birbabaindie.com/?p=15170

The Young Shaven – Perv: The Young Shaven’ı ilk dinlediğim gün bende yarattığı rahatlama hissi geçen senelere rağmen hala sabit: “Hiçbir şey olmasa bile bu şehirde böyle bir grup var”, diye düşünmüştüm. Bu şehirde böyle bir grup var ve çalmaktan büyük haz duyduklarına şüphe yok. Sahne performansları da görülmeye, yaşanmaya değer bir tecrübe. Yani hayatınızda, şehirde hiçbir şey yolunda gitmese bile bir akşam bir yerde bir The Young Shaven konserine denk gelme ihtimaliniz var. İki parçalık EP ile aynı ismi taşıyan Perv’ü seçtim liste için. Perv’ün Trip’te geçen videosunu seyredince siz de göreceksiniz ki The Young Shaven seçilen mekanın hakkını vermiş, saygılar. Buyurun, siz de izleyin: https://www.birbabaindie.com/?p=15248

Housing Crash – Creeper: Geçen aylarda parçalarını Youtube üzerinden birer video ile beraber yayınlayan Housing Crash nihayet beş parçadan oluşan bir EP’yi dijital platformlardan dinlenebilecek şekilde yayınladı. Adeta bir Morrissey parçası gibi başlayan Creeper’ın Barbie’li videosu hipnotize ediyor: https://www.birbabaindie.com/?p=15230

Nihil Piraye – Çok Acayip: Nihil Piraye, “Değildir” single serisi kapsamında kendi evreninde küçük serserilikler yapmaya devam ediyor. Serinin sondan bir önceki parçası “Çok Acayip” kendinden remix’li, bol twist’li, akli dengesi -ne mutlu ki- yerinde olmayan haleti ruhiyesiyle bilinmez bir sona doğru yaklaştığımızın sinyalini veriyor. Ve daha bir sürü şey: www.birbabaindie.com/?p=15107

Ezhel – Müptezhel: Bir ilk albüm düşünün ki yayınlanmasıyla büyük heyecan yaratsın, 24 saat içinde gelsin gündeme otursun. İşte o (Ais) Ezhel’in yayınlanır yayınlanmaz listemdekilerin paylaşma yarışına girdiği albümü “Müptezhel”. Nadiren de olsa böyle şeyler oluyor. “Müptezhel, trap,hip-hop ve reggae soundlarını deneysel bir biçimde harmanlıyor.12 şarkıdan oluşan albümün prodüksiyon işlemleri son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Bugy’e ait. Altyapılarda Bugy, Dj Artz ve Ezhel’in imzası bulunuyor.” Dinleyin, bence siz de paylaşmadan duramayacaksınız. Haber kaynaklarını müzikle işgal etmeye hız kesmeden devam edelim.

Gürhan Öğütücü – Paraşütler: Come Again, Adamlar, Deniz Tekin gibi projelerden tanıyabileceğiniz, kanımca dahil olduğu her işe level atlatma yeteneğine sahip bir gitarist olan Gürhan Öğütücü’nün “Bilgisayarımda duracağına Spotify’da dursun” diyerek yayınladığı ilk solo çalışması “Paraşütler” 13 Mayıs’tan beri Spotify’da duruyor. Dolsun taşsın istediğim bir Spotify sayfasının daha açılışını bir single ile yapmış olduk, hayırlara vesile olsun.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Peyote Cennet Bahçesi Bu Cumartesi Açılıyor!
Bir Baba Indie #18 – “Eypio” @ Radyo Kanyon

Yazar

Bize Katıl!