Nihil Piraye’den Parkfest öncesinde yeni single: “Çok Acayip”

Nihil Piraye

Geçen senenin temmuz ayında başladığı Değildir single serisinin sonlarına yaklaşan Nihil Piraye’den serinin altıncı single’ı Çok Acayip geldi. Spotify, iTunes, Apple Music vb. dijital platformlardan dinlenebilecek şarkının önümüzdeki günlerde yayınlanacak videosu üzerindeki çalışmalar sürüyor.

Çok Acayip’i ve Değildir serisindeki diğer parçaları canlı dinlemek isterseniz Nihil Piraye yarın 15.00’te Parkfest kapsamında Küçükçiftlik Park’ta sahnede olacak. Daha önce hiç Nihil Piraye konseri izlemeyenler için sahne performanslarına dair birkaç anahtar sözcük verelim: 7 müzisyen, çift davul seti, bol bol synth, ayin.

Çok Acayip hakkında Nihil Piraye’nin kendi sözleri şöyle:

“7 parçadan oluşan “Değildir” serisinin altıncı single’ı “Çok Acayip” serinin fıtratında bulunan olumsuzlama faktörünü devam ettiriyor. Hayatta çarpıştığımız insanları iletişim kurma kisvesi altında kendimize benzetmeye çalışmak ve aynı zamanda da birilerine benzemeye çalışmak tarih boyunca vazgeçemediğimiz bir rutin. Haliyle “kendinden bahsetmek” insanların kolayca vazgeçemediği bir fabrika ayarı gibi. Algı kapılarımızın açıldığı ve küçük şeylerin tetiklediği büyük hissiyata baktığımız yer tam da burası işte. “Birisini görmek” neden güzel olsun veya “kendinden bahsemeye” neden ihtiyaç duyasın? Temel yaşam amacımız pekala da mastürbasyon olabilir ve bu yüzden dünya giderek daha kötü bir yere dönüşebilir. Biz ise bu esnada birbirinin tıpatıp aynısı olan birkaç milyar yaratık olsak da kendimizi farklı ve özel hissetmeye devam edebiliriz. Halbuki bunların hiçbir önemi yok. Rüyaydı, geçti. Günaydın.”

“Değildir” serisindeki diğer parçaları ise Nihil Piraye’nin hazırladığı “Değildir” listesinden takip edebilirsiniz:

facebook.com/NihilPiraye

twitter.com/NihilPiraye

instagram.com/nihilpiraye

Tags: , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

BİR BABA INDIE MIX | “Mayıs 2017”
Peyote Cennet Bahçesi, 3 Haziran’da Burgazada’da açılıyor!

Yazar

Bize Katıl!