LCD Soundsystem’dan İki Yeni Şarkı!

Haber

2002 yılında New York’ta kurulan ve her indie dinleyicisi gibi bizim de hayatımızda sağlam bir yere sahip LCD Soundsystem, 2011’de dağılmasının ardından 2016’da yeniden bir araya gelerek bizi fazlasıyla mutlu etmişti.

2010’dan beri kendilerinden yeni bir şey dinleyememiş olsak bile, aradan geçen 7 yılda, bugüne kadar yayımlanmış üç stüdyo albümünü de defalarca dinledik; arkadaş ortamlarında, rakı masalarında, karanlık odalarda, parklarda, sahillerde çaldık. O da yetmedi, LCD Soundsystem’i sadece “ses sistemi” zanneden kişilere bile sevdirmeyi başardık!

Bu mükemmel grup, 4 Mayıs gecesi, bir değil, iki şarkı birden paylaşarak bizleri bir kere daha güldürürken hüzünlendirdi. Bu hüznün sebebi ise, eski bir arkadaşımıza yıllar sonra yeniden rastladığımız zaman hissettiğimiz “kaybolan zamana üzülme” hissinden başka bir şey değildi.

Gruba karşı olan hislerimizi bir kenara bırakıp şarkılardan da biraz bahsedelim.

Call the Police, tıpkı alıştığımız LCD Soundsystem şarkıları gibi hareketli, insanı anında sarıyor ve hafta sonu havasına girmemize ön ayak oluyor. Özlediğimiz tınıları duyduğumuz için bir anda şarkıya sarılıyor ve Call the Police‘i bağrımıza basıyoruz. American Dream ise ilk parçadan biraz daha farklı. Ne yalan söyleyeyim, ilk dinlediğim zaman çok benimseyemeyeceğimi düşündüm. Fakat bazen bir şarkıyı, bir “an”la birlikte yaşamanın ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. American Dream’de de aynı durum benim başıma geldi. Karaköy’de deniz kenarında bir bankta oturmuş, elimdeki karton bardaktan kahvemi içerken, kulaklıkta bu şarkı, kafamda ise binbir türlü soru ile birlikte içimde minik bir heyecan vardı. Küçük şeylere sevinmenin romantizmiyle şarkı daha içten, daha samimi ve tüm soruların cevabı gibi geldi. O yüzden American Dream, benim için bir tık önde, bir o kadar da özel bir şarkı olmaya hak kazandı.

Sonuç olarak, başta James Murphy olmak üzere bütün grup üyelerine bu güzel iki şarkı için teşekkür ediyor ve kendi hayatlarımıza dönüyoruz.

“Her yerinden öpüyoruz LCD Soundsystem!”

Read the latest car news and check out newest photos, articles, and more from the Car and Driver Blog.

Tags: , , ,

İlginizi Çekebilir

Publik Park 13 Mayıs’ta İzmir Kübana Gazinosu’nda Gerçekleşecek
The Afghan Whigs’ten Yeni Albüm: “In Spades”

Yazar

BBI Yerli: Rana Türkyılmaz & Kırık Pena

Bize Katıl!