Kara Plak Yayınları’ndan yeni kitap: “Bob Dylan – Kayıtlar”

EtkinliklerHaber

Bildiğiniz üzere ülkemizin tek müzik kitapları basan yayınevi Kara Plak, Mart 2016’dan bu yana harıl harıl çalışıyor. Bir sene içinde The Beatles (Hunter Davies), Kadife Bey (Richard Skinner), Highway 61 Revisited – Bob Dylan (Mark Polizzotti), Caz Çok Zor (Batu Akyol) ve I’m Your Man – Leonard Cohen’in Hayatı (Sylvie Simmons) olmak üzere beş kitap yayınladılar. Kara Plak’ın altıncı kitabı Bob Dylan – Kayıtlar (Birinci Cilt) ise 28 Nisan’dan itibaren bütün kitapçılarda ve internet satış sitelerinde olacak.

Bob Dylan Kayıtlar

Taciser Belge, Nergis Perçinel ve İpek Ruhnaz Üstüner tarafından çevrilen 272 sayfalık Bob Dylan – Kayıtlar’ın orijinali 2004 yılında yayımlanmış ve uzun süre çoksatarlar listelerinde kalmıştı. Geçen yıl Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Dylan, önce şarkı sözünün bir edebi tür olup olmadığı, ardından da ödülü kabul edip etmeyeceği tartışmalarıyla gündemi uzun süre oyalamıştı. Biz de bu tartışmaları seve seve takip etmiştik, zira dünya gündemini hep böyle mevzuların oyalamasından yanayız. Bu kitap Nobel’den önce de Bob Dylan’ın ödüller konusunda yaşadığı sorunlara ve bunların nedenlerine dair merakımızı birinci ağızdan, Bob Dylan’ın samimi anlatımıyla gideriyor.

Dylan’a yıllar sonra Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazandıracak olan yazarlık yeteneği Kayıtlar’da pırıltılarını gösteriyor. Bu kitap 60’ları anlatıyor; yani Dylan’ın müzik kariyerinin başlarını. Minnesota yıllarını, albüm kaydı için New Orleans’ta geçirdiği dönemi, fırsatlar şehri New York’a taşınmasını… Şehirleri ve insanları… Dylan’ı bu kadar büyük bir şarkı yazarı yapan ilham kaynaklarını: Woody Guthrie’yi, Bertolt Brecht ve Kurt Weill’ı, Amerikan edebiyatını… Elbette aşklarını da: Folk müziğin kraliçesi olarak gördüğü Joan Baez’i, ilk aşkı Suze Rotolo’yu, beş çocuğunun annesi Sara Dylan’ı…

“Uzun bir yoldan geliyordum ve çok aşağılardan başlamıştım. Ama artık kader kendini göstermek üzereydi. Sanki başkasına değil doğruca bana bakıyordu.”

Kara Plak Sunar: Bob Dylan Kayıtlar // Kitap Tanıtım Gecesi 26 Nisan’da Karga Bar’da!

Kara Plak’ın artık gelenekselleşmeye başlayan Karga Bar’daki kitap lansmanlarının yanılmıyorsam üçüncüsü 26 Nisan Çarşamba gecesi Bob Dylan – Kayıtlar için gerçekleşecek. Çarşamba akşamı Karga‘nın müzik direktörü Bahadır Dilbaz‘ın arşivinden Dylan, dostları, hisdaşları ve uyarlamalarından oluşan bir set dinleyeceğiz.
Daha önce The Beatles için yapılan lansman gecesi pek şenlikli, Leonard Cohen için olan ise pek hüzünlü geçmişti. Güzel müzik dinlemek, eşi dostu görmek ve evinize dönmeden önce Bob Dylan – Kayıtlar kitabınızı herkesten önce edinmek isterseniz 26 Nisan Çarşamba akşamı Karga Bar’da buluşalım. Etkinliğe katılım ücretsiz ve herkese açık.

Ayrıntılar için: facebook.com/events/1302967953122010

Eliniz değmişken şunları da takibe almayı unutmayın; zulada daha çok sayıda kitap var, habersiz kalmayın:

karaplak.com

facebook.com/kara.plak

twitter.com/kara_plak

instagram.com/kara.plak

Kara Plak Yayınları

Tags: , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Electronica Festival İstanbul’un Programı Açıklandı!
Rave Mag Dergi Yayın Hayatına Başladı

Yazar

Bize Katıl!