Blue filmi Başka Çarşamba’da, Bir Baba Indie Radyo’da ve Vizyonda!

Haber

Blue Blues Band‘in iki dahi müzisyeni Kerim Çaplı ile Yavuz Çetin‘in hikayelerini anlatan Blue filmi geçen hafta İstanbul Film Festivali kapsamında ilk gösterimini gerçekleştirdi ve festival kapsamındaki Ulusal Belgesel Yarışması Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu. 21 Nisan’da vizyona girecek film vizyon öncesinde 19 Nisan‘da “Başka Çarşamba” kapsamında Başka Sinema salonlarında olacak.

Gösterim programı şöyle:

Altunizade Capitol Spectrum – 21:30
Beyoğlu Sineması – 21:30
Boğaziçi Üniversitesi Sinebu – 19:00
Etiler Akmerkez Cinema Pink – 21:30
Kadıköy Rexx – 21:30
Ankara Kızılay BÜYÜLÜ FENER SİNEMALARI– 21:00
Izmir Karaca Sinemasi – 19:00

Etkinlik sayfasında ayrıntılar mevcut:

facebook.com/events/290309374729056

İlk defa 11 Nisan Salı günü İstanbul Film Festivali’nde gösterilen, 12 Nisan’da ise galası gerçekleştirilen filme dair söylenecek, üzerine konuşulacak çok fazla ayrıntı var. Vizyona girecek olması sevindirici bir haber, zira bildiğiniz üzere belgesellerin vizyona girmesi her zaman mümkün olmuyor. Başka Çarşamba gösterimlerinden ve vizyon imkanından faydalanarak filmi izlemek için zaman ayırmanızı ekipçe tavsiye ediyoruz. Filmin vizyona gireceği 21 Nisan akşamı Blue’nun yönetmeni Mehmet Sertan Ünver ve yapımcısı Suzan Güverte‘yi Radyo Kanyon’daki Bir Baba Indie programında ağırlayacağız. Blue filmi üzerine konuşmak için bir saatin bize yetmeyeceğinden eminim, yine de elimizden geldiğince filmin yapım sürecini ve bundan sonraki yolculuğunu ele alıp farklı açılardan irdelemeye çalışacağız. Program 21 Nisan Cuma akşamı saat 22.00‘de www.radyokanyon.com.tr adresinden dinlenebilir. Kaçıranlar için programın tekrarı ise 25 Nisan’da yine saat 22.00’de yayınlanacak.

Kerim Çaplı ve Yavuz Çetin’i “doğru” anlatmak için büyük çaba sarf ettiği her halinden okunan belgesel iki müzisyenin de portrelerini çizerken duygu sömürüsünden kaçınarak, Çaplı ve Çetin’in efsanevi yönlerini gösterirken insani yönlerini göstermeyi de ihmal etmeden, kahramanlaştırmadan meramını anlatmayı başarabilmiş. Nokta atışı konu başlıkları ve -her ne kadar görmesek de- başarılı bulduğum röportaj sorularıyla doğru noktalara parmak basan bu film Çaplı ile Çetin’i tanıyanlar için büyük bir arşiv değeri taşıyor, tanımayanlar için ise ideal bir tanışma fırsatı.

Duygu sömürüsünden bilinçli olarak kaçınmasına rağmen izlerken gözlerimin hiç kurumamış olması ve bünyemde yarattığı “bir an önce DVD’si çıksa da evde izleyip rahat rahat ağlasam” hissi bir süre daha kaybolmayacak gibi görünüyor. Göğsüme oturan ağırlık yetmezmiş gibi öldürücü darbe finalde Erkan Oğur’dan geliyor. Tam sözcükleri hatırlayamasam da hatırladığım kadarıyla sözlerinin özü şöyle bir şeylerdi:

“Anlaşılmama kaygısı diye bir şey yok, olmamalı. Sen yaptığın müziği anlıyorsan yeterli, o zaman başka biri de elbet anlar. Anlamazsa da anlamaz. Müzik vardır, anlaşılmazsa yok olmaz. Sen de yok olmazsın.” 

Filmin sosyal medya hesapları bugünlerde pek hareketli, gelişmeler için takipte kalmanızda yarar var:

facebook.com/bluefilmi

twitter.com/BlueFilmi

instagram.com/bluefilmi

Filmde duyabileceğiniz, Blue Blues Band repertuvarında yer alan parçalardan oluşan bir playlist ise Spotify’da sizleri bekliyor:

Yine Yavuz Çetin’in ölümünden sonra basılan 2001 yılı albümü Satılık‘ı da dinlemek isteyenler için şuraya bırakalım:

Tags: , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Bir Baba Indie #12 – “Vera” @ Radyo Kanyon
Etkinlik Takvimi (18-23 Nisan)

Yazar

Bize Katıl!