Ankara’dan Sesler Gelmeye Devam Ediyor: Al’York – “Plastic Jungle”

Albüm İncelemeleriHaber

Konuk Yazar: Halil Cengiz Karakuyu

İstanbul’dan çıkan grupların sayısı sonsuza yaklaşmaya başlamışken, Ankara taraflarından pek ses çıkmıyor(du). Grupların çoğu ya İstanbul’a taşındı ya da ilk albümleri sonrasında uzun bir sessizliğe gömüldü. Bu sessizlik Al’York‘un ikinci EP’si ile bozuldu.

Hayyam Stüdyoları‘nda kaydedilen Plastic Jungle, 4 adet şarkıdan oluşuyor. Şehirde kafese tıkılan insanların dertlerinden, karmaşanın içindeki sakinlikten ve dondurmadan bahseden EP, tam da grubun ‘garaj gazı’nı yansıtacak şekilde canlı olarak kaydedilmiş. Düzgün bağırma ve kontrollü gürültü konusundaki yetenekleri konserlerinde güzel şekilde deneyimlenebildiği için EP’nin yer yer sönük kaldığını düşünebilirsiniz. Hatta uslu bir çocuk olmazsanız “barda çalınacak şarkılar gibi ya” bile diyebilirsiniz. Ancak, özenli tremolo kullanımı ve İngilizce Müzik Yapılan Cephe‘nin en canavar davulları ile karşı karşıya olduğumuz için bu komplolara uymuyoruz. Aksine! Vokal konusundaki uyumlarını EP’de de sonuna kadar hissettiren Al’ York’un becerilerini 12-13 dakikadan daha uzun kayıtlar ile sunmalarını rica ediyoruz.

Sınırlı sayıda plak olarak da basılan ve Sinan Sakızlı tarafından kaydedilen şarkıların her biri için Facebook’a ve YouTube’a düşmelik bir klip serisinin yolda olduğunu belirtelim.

Unutmadan, 20 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek Chill-Out Festival’da Al’York’u canlı olarak da dinleyebilirsiniz…

Tags: , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Battle of the DJs’e Başvuruda Son Hafta!
Londra’ya açılan kapımız Electric Bliss’ten yeni animasyon klip!

Yazar

Bize Katıl!