Etkinlik Takvimi (27 Mart – 2 Nisan)

EtkinliklerHaber

Bu haftada yine Tuğçe Yapıcı ve Cihad Satıroğlu olarak radarımıza takılan etkinlikleri şöyle bir toparladık. Yine gündem oldukça yoğun! O yüzden fazla uzatmadan hemen haftanın etkinlikleriyle sizi baş başa bırakalım.

29 MART ÇARŞAMBA

CAN KAZAZ @Babylon Bomonti

Alternatif Pop olarak tanımladığı müziğiyle Can Kazaz, Bilgi Music Label etiketiyle yayımladığı ilk stüdyo albümü Ben Sizden Kaçtım‘ın lansman konseriyle Babylon Bomonti sahnesinde!

Aynı zamanda Radyo Kanyon’daki Bir Baba Indie programının ilk konuğu olan Can Kazaz’la gerçekleştirdiğimiz programa ise buradan ulaşabilirsiniz

facebook.com/events/1911571222409232

Cihad Satıroğlu

CAZ ATÖLYELERİ / 6 – Cazda Sosyal Medyanın Kullanımı @Akbank Sanat

Feridun Ertaşkan moderatörlüğünde gerçekleşecek 2 saatlik bu atölye sohbetinin konuşmacıları şöyle: Ferit Odman (Müzisyen), Cenk Erdem (DJ ve Psikolog), Sami Kısaoğlu (Akbank Sanat Sosyal Medya Yöneticisi)

Sohbette ele alınacak birtakım faydalı başlıkları aşağıda bulabilirsiniz:

· Facebook ve Twitter’ın caza olan etkisi?
· Caz müzisyenleri sosyal medyayı yeterince kullanıyor mu?
· Cazın en büyük arşivi Youtube!
· Kurumlarda sosyal medya kullanımı? 
· İçerik paylaşımı mı yoksa polemiğin dayanılmaz çekiciliği mi?

Bilet: 10 TL. (Katılımcı sayısı 50 kişiyle sınırlıdır.)

facebook.com/events/755534924611072

Tuğçe Yapıcı

YOLDA @Arsen Lüpen

Yolda konserlerinin ne kadar eğlenceli geçtiğini bilen bilir. Siz bilmeyenlerdenseniz fırsat bu fırsat, denemesi bedava.

facebook.com/events/1879877055587283

T

Sound Ports Istanbul: ASTRONAUTS OF SOUND @Flamme

Sound Ports Istanbul’un hafta içi güzelliği Flamme’de 23.00’ten 4.00’e kadar sürecek bir elektronik müzik gecesi. Gecenin açılışını Mystic Flow yapacak, ardından Tolga Böyük’ün pamuklara sarmalanası projesi Islandman sahne alacak. DJ Asaf Samuel ve kapanışta Orkun Özdemir ise sabaha kadar sizi eve gitmekten alıkoyacak.

facebook.com/events/434197880251658

T

DENİZ TEKİN @Hayal Kahvesi Beyoğlu

Deniz Tekin, lansmanını yapmış olmasına rağmen, yayımlayamadığı ilk albümü Kozakuluçka‘nın konserlerini vermeye hızla devam ediyor! Yoğun bir programa sahip çarşamba gününün bir diğer ilgi çeken yerli etkinliklerinden.

facebook.com/events/1641424399500700

C

30 MART PERŞEMBE

BİLGİ Yeni Müzik Festivali 8 // Elektroakustik Kesişmeler @Kargart

Kargart’ta 19.00’da başlayacak konserin girişi ücretsiz, programı ise bir hayli yoğun:

“İki bölümden oluşan bu heyecan verici etkinliğin ilk yarısında; sesleri dijital olarak işlediği “Yer” isimli performansıyla Gökalp Kanatsız, özgün ses dünyasını sergilediği elektroakustik performansıyla Fulya Uçanok, akustik bestecilik yaklaşımlarını elektroakustik estetikle genişleten bir performansla Enis Gümüş, görsel-işitsel performanslarını canlı enstrüman kullanımıyla da zenginleştiren Alican Okan & Mehmet Ünal sahnede olacaklar. Konserin ikinci yarısında ise dikkat çeken birçok deneysel sanat çalışmasına imza atan, yurtdışında ve yurtiçinde bu alandaki önemli festival ve sergilere katılan Candaş Şişman, görsel-işitsel gösterimiyle sahnede olacak.”

facebook.com/events/1382383898489021

T

Film Gösterimi: The Wonderful Kingdom of Papa Alaev @Bina

Sound Ports Istanbul kapsamında Bina’da gerçekleşecek The Alaev Family’ye dair müzik belgeseli gösterimine giriş ücretsiz, ayrıntılar şurada:

facebook.com/events/1916973198521105

T

MICK HARVEY @Dorock XL

Fazla tantana yapmadan sessiz sedasız gelip gitmek Mick Harvey‘nin şanındandır. Yine haber kaynağıma düştüğünde inanmakta zorlandığım bir konser haberi oldu. 20 Ocak’ta yayınladığı “Intoxicated Women” albümünün ardından bu defa Serge Gainsbourg yorumlarından oluşan özel bir setlist ile geliyormuş gönlümün efendisi.

acebook.com/events/240625699740918

T

AYSU ÇÖĞÜR / SEDEF SEBÜKTEKİN @Peyote

Buralarda kadrinin kıymetinin yeterince bilinmediğini düşündüğüm vokallerden Aysu Çöğür’ü Peyote’nin programında görmek mutluluk verici. Ne demek istediğimi anlamadıysanız “Korkunun Olmadığı Yer” single’ını dinlemeniz yeterli olacaktır.

facebook.com/events/1486067568122157

T

31 MART CUMA

ATHENA (AKUSTİK) @Zorlu PSM

BBI olarak Zorlu PSM’de birkaç ay önceki akustik Athena konserine gitmiştik. Bir cuma akşamı 3000 kişi bir araya gelince konser bir süre sonra akustik olmaktan çıktı tabii ama eski Athena fanlarını mutlu edecek bir setlist ile başlayıp ikinci yarıda “Dilek Taşı”, “Diyemedim”, “Bahçe Duvarından Aştım (Yanıyorum) gibi cover’lara varan 3 saat su gibi aktı. İçimizdeki Athena sevgisi bambaşka, hatta ekipte Athena’nın “dünyanın en iyi grubu” olduğunu düşünen bir arkadaşımız bile var. İsmi bizde saklı kalsın.

T

Athena’nın klasikleşmiş akustik konserlerinden biriyle daha karşı karşıyayız bu Cuma! Yaşı şu an 30 civarlarında olan çoğu insanın beynine işlenmiş olan ‘el classico’ parçalarıyla birlikte Athena yine keyifli bir konser için Zorlu PSM Ana Sahne’sine çıkmaya hazırlanıyor.

facebook.com/events/1056085977836870

C

Sound Ports İstanbul: TAMIKREST / TAU @Salon

Geçen hafta Tinariwen konserine bilet bulamadığım için sızlanırken Sound Ports Istanbul ekibinden yüreğime su serpen bir hatırlatma geldi: Bu hafta Tamikrest konseri var. (Tinariwen seven bunu da sevdi.) Sahra Çölü’nden, Mali’den birtakım psychedelic sedalar duymak isterseniz Tamikrest biletlerine de bir el atın. TAU ise Berlin’den doğru kendisini çölün ruhani zenginliğine kaptırmış bir diğer oluşum. Cuma akşamı boyunca serap görmeye hazırım şahsen.

facebook.com/events/1455652931173126

T

EL TOPO / KİNESİS @Peyote

Cuma gecesi kulağınız biraz sert ve teknik bir şeyler çektiyse sizi hemen Peyote’ye alıyoruz! En son ay başında Zorlu PSM’de ‘9’dan Sonra Rock’ gecesinde izleme fırsatı bulduğumuz, sevdiğimiz oluşumlardan El Topo ve geçtiğimiz yıl içerisinde yayımladıkları 3 parçalık EP’leri Miasma sonrası yeni EP hazırlıklarına devam eden Math Rock grubu Kinesis bir araya gelerek Peyote’de rüzgar gibi eseceğe benziyor.

facebook.com/events/217208822093707

C

İLHAN ERŞAHİN & OCEANVS ORIENTALİS @BabylonBomonti

Biletleri tükenen her konser bizi sevindiriyor. İlhan Erşahin ve Oceanvs Orientalis bir araya gelince de farklı bir sonuç beklenemezdi zaten. Ne gelir elimizden bileti olan şanslı azınlığa iyi eğlenceler dilemekten başka.

facebook.com/events/1115630231893785

T

100 Derece: KOZMONOTOSMAN @Ziba

Kozmonotosman’ı tanımayan yok. Giriş de ücretsiz. Daha ne diyelim.

facebook.com/events/1317379938354444

T

1 NİSAN CUMARTESİ

MULATU ASTATKE / NUSAIBIN @Babylon Bomonti

Berklee College of Music’in ilk Afrikalı öğrencisi olmasının yanı sıra geleneksel Etiyopya müziğine eklediği Latin ve Caz müzik tınılarıyla birlikte yaşayan efsanelerinden biri olan Mulatu Astatke yine saydığım tarzların ilgililerini şimdiden heyecanlandıran bir performansa imza atmaya Babylon Bomonti sahnesine geliyor! Ayrıca etkinlikte, geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleşen Acid Arab konseri öncesinde dinleyip, bayıldığımız Nusaibin de Midnight Session’da yer alıyor. Ama ne yalan söyleyeyim, Mulatu Astatke’den ziyade Nusaibin için oldukça heyecanlıyım. Şuradaki şarkı haricinde internet üzerinden parçasını dinleyemediğimiz Nusaibin’i aklınızın bir köşesine muhakkak yazın ve canlı performanslarını mutlaka izleyin!

facebook.com/events/1382521245121150

C

Söyleşi + Plak Partisi: OKAY TEMİZ @Bant Mag Havuz

Ritm ustası Okay Temiz, 38 yıl sonra yeniden yayınlanacak olan “Zikir” albümü şerefine müzik araştırmacısı ve Record Store Journal kurusucu Haluk Damar’ın konuğu oluyor. Giriş ücretsiz, yer sınırlı, erken gitmekte fayda var. Söyleşi 19.00-21.00 arası. Ardından Haluk Damar plak koleksiyonuyla partiyi başlatıyor.

facebook.com/events/1100155393445637

T

BUTTERING TRIO feat. ESTER RADA / Önce: Rain Lab @Salon

Geçen sene yine Sound Ports Istanbul kapsamında izlediğim huzurlu trip-hop üçlüsü Buttering Trio‘nun buralarda sevenleri artıyor. Siz de henüz dinlemediyseniz bu defa kaçırmayın derim.

Da Poet ve İdil Meşe‘nin bir süredir devam eden ortak projelerinin şimdilerde yeni bir ismi var: Rain Lab. (Hemen takibe alınız.) Gecenin açılışı da bu şahane ikiliden. Kısacası festival gibi festival Sound Ports Istanbul.

facebook.com/events/1188081777976252

T

HOUSING CRASH / PONZA / PLAJ @Peyote

Cumartesi Peyote’ye uğramak için iki değil tam üç sebebiniz var.

facebook.com/events/1352585788151292

T

ORÇUN ‘LEO’ SÜNEAR (DJ Set) @Nayah

10 Mart’ta yayınladıkları Bir Ben Miyim EP’si ile bugünlerde her yerde adlarına rastlamanın mümkün olduğu Sattas yakın zamanda Afrika yolcusu. Fildişi Sahili’nde headliner olarak sahne alacakları AbiReggae Festivali öncesinde grubun vokalisti Orçun Sünear Nayah’ta set başında.

Facebook.com/events/1258713767510766

T

2 NİSAN PAZAR

Beton Orman Presents: RADIO NOT #1 @Punch Kadıköy

Beton Orman’dan yine merak uyandıran bir etkinlik. Hem de bu defa gündüz saati. Üç radyo programcısı bu pazar 16.00’da Kadıköy Punch’ın balkonunda bir araya geliyor: Ras Memo (High Times on air – Açık Radyo 94.9 FM), Hepyek Selekta (Kafa Sesi – Radyo ODTÜ 103.1 FM) ve Da Frogg Eyez (Beton Orman On Air – Açık Radyo 94.9 FM)

Beton Orman’ın sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak bu radyo programında Mento, Ska, Rocksteady’li Jamaika günlerinden günümüzün dijital reggae türlerine uzanan reggae tarihi üzerine bir sohbet gerçekleştirilecek. Reggae hakkında bilmediğiniz her şeyi öğrenebileceğiniz bu üç adamın sohbetlerine doyum olmaz. Gelin, tanışıp kendiniz görün. Pazar akşam üzeri yapılacak daha iyi bir şey yok + giriş ücretsiz.

facebook.com/events/1825907841006184

T

SOUND PORTS ISTANBUL 2017 CLOSING PARTY @Arkaoda

Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi Sound Ports Istanbul da bu senelik sona eriyor. Açıldığı gibi kapanmak için de Arkaoda’yı seçen festival 20.00’den sonra üst katta TAU ve Islandman konserleriyle, alt katta ise Rejoicer‘ın DJ seti ile bu senelik bize baş baş diyor. Böyle orijinal, niş bir festival daha kazandığımız için mutlu mesut bir halde kapanışı yapıyor, üçüncü seneyi şimdiden iple çekiyoruz.

facebook.com/events/159963571187793

T

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Sound Ports Istanbul başladı, 2 Nisan’a kadar devam ediyor!
Açık Radyo 14. Dinleyici Destek Özel Yayınları Devam Ediyor

Yazar

Bize Katıl!