Etkinlik Takvimi (22-26 Mart)

EtkinliklerHaber

Adeta günler çuvala girmişçesine 9 ayın konseri festivali bu haftaya toplanmış. Yazarken yorulduk, gitmeye dermanımız kalmadı. Multivitaminle, ginsengle enerji toplamaya çalışıyoruz, bize şans dileyin. En azından birkaçında karşılaşalım.

Hemen bu haftanın etkinliklerine geçelim.

22 MART ÇARŞAMBA

TINARIWEN @Zorlu PSM

Güzel haber: Sahra çöllerinde akıl kaçırtacak güzellikte müzikler yapan Tinariwen 10 Şubat‘ta yayınladığı yeni albümü “Elwan”ın ardından konser vermeye geliyor. Kötü haber: Biletler şimdiden tükendi. Bileti olmayanlar için yeni albümdeki favorilerimizden bir parçanın canlı performansını paylaşıyoruz. Sold out konserler karşısında elden başka bir şey gelmiyor.

facebook.com/events/55609233457399

PİLLİ BEBEK @Dorock XL

Pilli Bebek‘in geçen hafta yeni bir single yayınladığını belki fark etmişsinizdir. “Çoğu Zaman” single’ı aynı zamanda uzunca süredir hasretle beklenen yeni bir Pilli Bebek albümünün de ufukta göründüğünün habercisi.

Yeni single’ın hemen ardından Pilli Bebek “Erken saat konseri dinlemek isteyen tüm dinleyicilerimize özel, hafta içi konseri.” açıklamasıyla perşembe akşamı sizi Kadıköy’e davet ediyor. Konser 22.00’de başlıyor, geç kalmayın.

facebook.com/events/394458137596665

YARIMADA / AVAILABLE TENSIONS @Peyote

Geçen yaz yayınladığı “Profesyonel” single’ının ardından ismini daha sık duymaya başladığımız, geçtiğimiz hafta kayıtlarını tamamladığı yeni 4 parçalık EP’leri öncesi yakaladığı ivmeyi devam ettiren Yarımada ile maalesef henüz hiç tanımadığımız Available Tensions perşembe gecesi Peyote‘de. Tanıdıklarımıza sarılmaya, tanımadıklarımızla tanışmaya gidiyoruz.

facebook.com/events/182762095561447

RAKI GECESİ // MELİK ŞAH & CAN KANDAZ (Konser) @Zor

Çarşamba akşamı Kadıköy taraflarında olmayı planlıyorsanız kaçmayacak bir etkinlik var. Baba Zula‘dan tanıdığımız Melik Şah Müzeyyen Senar, Safiye Ayla, Zeki Müren, Orhan Gencebay, Selami Şahin, İbrahim Tatlıses, Kibariye şarkıları yorumlarken Can Kandaz da kendisine uduyla eşlik edecekmiş. Siz de kadeh kaldırmak isterseniz program şöyle:

Mezelerin servis saati: 21:00
Konser başlama saati: 22:00

Etkinlik ve konser ücretsizdir.

facebook.com/events/1840252379570765

23 MART PERŞEMBE

HERANHERŞEYOLABİLİR @Salon

Bol seyircili ve yoğun etkileşimli performanslarını birkaç ay önce Peyote’de izlediğimiz Heranherşeyolabilir bu defa Salon‘da. Biz yalnızca Gülin Kılıçay ve Öyküm Elif Erdoğan ikilisini izlemiştik, şimdi Burkay Yalnız (tanımadıysanız Ağaçkakan diyelim) da bu ünü dilden dile dolaşan ikiliye dahil olmuş. Henüz izlemediyseniz “Yakalayamam” demeyin, yakalayın.

facebook.com/events/1832951610296858

24-25 MART CUMA/CUMARTESİ

SONAR İSTANBUL @Zorlu PSM

Aylar önce açıklandığından beri büyük heyecan uyandıran; bugüne kadar dünyada 27 farklı şehirde 53 defa, Türkiye’de ise ilk defa düzenlenen Sónar Festival‘in tarihleri geldi çattı. İki gün boyunca Zorlu PSM’nin 4 sahnesinde eş zamanlı olarak gerçekleşecek festival elektronik müziğin dünü, bugünü ve yarınını merak edenlerin kaçırmak istemeyeceği zengin ve nitelikli bir program sunuyor. Konserlerin yanı sıra yaratıcılık ve teknoloji başlıkları altında gerçekleşecek yoğun bir konferans ve atölye programı da iki gününüzü Zorlu PSM’de geçirmenize neden olabilir.

Ayrıntılı programı incelemek ve gelişmeleri takip etmek için en doğru adresler:

facebook.com/events/1118074534901336

sonaristanbul.com/tr/2017

24 MART CUMA

SOUND PORTS İSTANBUL

24 Mart’ta başlayacak bir diğer önemli festival ise bu yıl ikinci defa düzenlenen Sound Ports İstanbul festivali. Geçen sene “Tel Aviv-İstanbul Bağlantısı” teması ile iki şehirde birden gerçekleşen festivalin bu yılki teması “İçsel Yolculuk” (Journey Within). “Değişimin öncelikle zihnimizde ve ruhumuzda başlayacağını bilerek” seçilmiş bir tema bu. 2 Nisan‘a kadar devam edecek festivalin bu seneki mekanları şöyle: Kargart, Arkaoda, Flamme, Bina ve Salon.

Ayrıntılı programa festivalin internet sitesinden ulaşabilirsiniz:

soundports-ist.com

facebook.com/soundportsistanbul

SOUND PORTS İSTANBUL OPENING PARTY / Scratchy Sounds @Arkaoda

Bugüne kadar The Clash, Iggy Pop, Blondie, The Cramps ve Black Uhuru gibi isimlerin dünya turnelerinde warm–up DJ’i olarak yer alan, 40. yılını devirmiş efsane dj Scratchy Sounds cuma akşamı Arkaoda‘da Sound Ports İstanbul’un açılış partisi için set başına geçecek.

facebook.com/events/401400156880208

ŞEHİR RİTÜELLERİ // KAM ATA & YAKAZA ENSEMBLE (Sound Ports İstanbul) @KargART

Festivalin ilk gecesi ortak özellikleri Orta Asya ve Anadolu Şamanizmi ile bağlantılı müzikler icra etmek olan iki gruba ayrılmış. 2016 sonunda yayınladığı “Tengri Teg” albümüyle dikkat çeken Kam Ata ve kudretinden sual olunmayan Yakaza Ensemble ile uçuşa geçmeye hazır olun.

facebook.com/events/195202690960186

SOUL PUNCH: RAS MEMO & DA-FROGG @Punch

Cuma akşamı Kadıköy’de uğranabilecek bir diğer mekan da Punch. Her ay bir defa gerçekleşen Soul Punch gecelerinde mekanın küçük sevimli dj kabini önündeki disko topunun altında büyük dans dönüyor, yerdeki kilim yerinde durmuyor. Ras Memo ve Da-Frogg‘un Punch’a özel hazırladığı bu sette funky parçalar birbiri ardına akıyor. Dans bu adamların işi!

facebook.com/events/1830786237181286

KAM / SKATA @Peyote

Gitar, trompet, bas ve perküsyonların eşsiz uyumuyla birlikte Folk Rock ve Caz etrafında dolanan deneysel bir müzik düşünün! Ya da düşünmeyin ve Cuma akşamı Kam‘ı izlemeye Peyote‘ye gelin! Kam ile birlikte, elektronik seslerin de olduğu post rock dolaylarında gezinen, tarzlarda sabit kalmayı sevmeyen müziğiyle Skata da bu gece sahnede olacak. (Cihad)

facebook.com/events/1452816114790002

Kam ile geçtiğimiz aylarda yaptığımız röportaj için: https://www.birbabaindie.com/?p=10431

25 MART CUMARTESİ

AHMET BEYLER @Kuzguncuk Sanat Tiyatrosu

Hem cumartesi akşamını İstanbul’un kalabalık merkezlerinden birinde geçirmek istemeyen hem de eğlenceli bir konser izlemek isteyenler için adres Kuzguncuk. Ahmet Beyler orijinal grup, Kuzguncuk havası da cabası.

facebook.com/events/206717576478112

PENTAGRAM 30. Yıl Akustik Konseri @Volkswagen Arena

Önden yayınladığı “Sonsuz” single’ı ve ardından gelen “Akustik” albümüyle 30. yılını taçlandıran Pentagram’ı bugünlerde bir defa daha izlemek isteyenler için iyi bir fırsat. İleride “oradaydım” diye anlatacağınız bir konser olacağı kesin.

facebook.com/events/1272911856131736

REBEL MOVES @Babylon Bomonti

En son konserlerini ne zaman vermişlerdi hatırlamıyoruz ama aradan uzunca bir zaman geçtiği kesin. Bilenler bilir, Rebel Moves son senelerde sık konser veren bir grup değil. Tam da bu yüzden her konser haberi evde bir bayram havası estirmeye yetiyor. Rebel Moves’un ardından Midnight Session için yukarıda bahsettiğimiz Scratchy Sounds set başında olacak.

facebook.com/events/238582176601879

KOLEKTİF İSTANBUL @Salon

Sazıyla sözüyle sahnedeki muhabbetiyle memleketin en eğlenceli gruplarından olan Kolektif İstanbul bu cumartesi Salon’da. Son zamanlarda gidecek düğün bulamadıysanız fırsat ayağınıza geldi, zira Kolektif İstanbul konserleri düğün gibi bir şey oluyor.

facebook.com/events/423401964661507

KORHAN FUTACI & KARA ORKESTRA @Peyote

Değişen ekibi ve yenilenen sounduyla birlikte Korhan Futacı ve Kara Orkestra ayin şeklinde geçen, farklı deneyimler yaşatan konserlerine devam ediyor! KFKO ve Peyote’nin güzel uyumuyla birlikte farklı müzikal alemlere gitmek isteyenler etkinliği ıskalamasınlar! (Cihad)

facebook.com/events/435847883425163

26 MART PAZAR

JAKUZİ: FANTEZİ MÜZİK / Albüm Lansman Partisi @Arkaoda

Hafta sonunu sağ salim atlatabilenler için bir de pazar etkinliği var bu hafta. Yakın zamanda Berlinli label City Slang Records ile anlaşan Jakuzi, 24 Mart’ta tüm dünyada dijital, plak ve CD formatlarında yayımlanacak albümünün lansman partisi için Arkaoda’da set başına geçiyor. Kutlama gibi kutlama.

facebook.com/events/148661215654816

BALKAN EXPRESS // Toxica Apovlita (GR) – Ofisboyz – İstanbul Ska Foundation @Peyote

Atinalı Ska/Punk grubu Toxica Apovlita, ülkemizde Punk denince akla gelen ilk isimlerden olan Ofisboyz ve İstanbullu Ska/Reggae ekiplerinden İstanbul Ska Foundation‘ı da yanına alarak Balkan Express adı altında, bol skalı, punklı bir pazar akşamı vaat ediyor. (Cihad)

facebook.com/events/170109046828995

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Bir Baba Indie #8 – “123” @ Radyo Kanyon
BİR BABA INDIE MIX | “Mart 2017”

Yazar

BBI Yerli: Rana Türkyılmaz & Kırık Pena

Bize Katıl!