Etkinlik Takvimi (6-12 Mart)

EtkinliklerHaber

Bu hafta da yine farklı tarzlarda müzik sevenlerin ayrı ayrı sevineceği bir hafta olacak. Radarımıza takılan etkinlikleri şöyle bir toparladık. Buyurun.

8 MART ÇARŞAMBA

INTERNATIONAL WOMEN’S DAY / SISTA SOUNDSYSTEM @Nayah

Gözümüze çarpan kadınlar günü etkinliklerinin ilki Nayah‘da gerçekleşecek olan Sista Soundsystem: Mikrofonda Sista I (Aysu Çöğür) ve Melissa Lara Clissold, set başında Sista Aloha ve Lady Kadijah. Bu ekip çok kolay ve sık bir araya gelemiyor, o yüzden toplanmışlarken kaçırmayın. Nayah’da geçen ay yaşanan Bob Marley doğum günü kutlamasındaki coşkuya şahit olanlar bu etkinliği de kaçırmayacaktır zaten. Üstelik giriş de ücretsiz.

facebook.com/events/1391322860939041

Tuğçe Yapıcı

LOKALİZE: DÜNYA KADINLAR GÜNÜ @Zorlu PSM / Studio

Bir diğer kadınlar günü etkinliği ise Zorlu PSM Studio’da geçen aydan beri devam eden Lokalize serisi kapsamında gerçekleşecek. Bu özel Lokalize gecesinde Nilipek, Merve Çalkan, Sedef Sebüktekin ve Selin Sümbültepe konserlerini arka arkaya izlemek mümkün.

facebook.com/events/161736627653999

T.Y.

9 MART PERŞEMBE

ETHNIQUE PUNCH @Kargart

“Sözlerim anlaşılmıyomuş, anlaşılsın diye yazdım sanki” diyerek rap müziğe yeni bir bakış açısı getiren Ethnique Punch bu perşembe Kargart sahnesinde. Sözleri anlamazsanız da Alphadub‘dan, Grup Ses Beats‘ten şahane altyapılar var. Kısacası gidin bir izleyin bence.

facebook.com/events/240566683071144

T.Y.

ADAMLAR @Babylon Bomonti

Adamlar‘ı Rüyalarda Buruşmuşuz albümü sonrasında yeni kadrolu hallerini izleme fırsatı bulamamıştık. İşte bize fırsat! Yine sold-out olmasını beklediğimiz yerli grup konserlerinden biri daha. Gitmeyi düşünenler; avantajlı biletler çoktan tükenmiş bile…

facebook.com/events/1911683925728349

Cihad Satıroğlu

10 MART CUMA

HUMBABA & EL TOPO @Kargart

Şubat ayında yayınladığı albümü “A Timeless Mass”in ardından Humbaba‘yı bir defa daha izlemenin tam zamanıdır. El Topo‘yu henüz geçen hafta izledik. Tertemiz, albüm kaydına girmiş gibi çalıyorlar. Bu hafta bir defa daha dinlemeye varım. Karanlıktan korkan varsa korkusunu yenmesi için en doğru yer El Topo konseri.

facebook.com/events/263632504062358

T.Y.

STAVROZ @Babylon

“Müzik bir uyuşturucu ise en büyük torbacılarından biri de bunlardır. Muazzam kafa yapıyorlar.” nouma21 / @ekşisözlük

Elektronik müzik janrasında, son zamanlarda benim de en keyif aldığım isimlerden olan Belçikalı House Müzik dörtlüsü Stavroz Cuma akşamı Babylon’u sallamaya geliyor. Warm Up ve After’larında ise Kaan Düzarat setin başına geçecek. Ancak bilet almadıysanız, bu etkinlik sizi çok da ilgilendirmeyebilir. Biletleri çoktan tükendi bile.

facebook.com/events/220382641719753

C.S.

11 MART CUMARTESİ

LOKALİZE: BÜYÜK EV ABLUKADA @Zorlu PSM

Büyük Ev Ablukada geçen ay olduğu gibi bu ay da Lokalize kapsamında Studio‘da matine (16.00) ve suare (19.00) olmak üzere aynı gün içinde iki ayrı performans gerçekleştirecek. Biz geçen ay 19.00 seansında izledik, vakitlice bitiyor, cumartesi akşamına güzel bir başlangıç oluyor, orada ısınıp sonra başka konserlere akmak saat itibarıyla mümkün oluyor. Ay Şuram Ağrıyo konserlerini bilenler bilir, konserden daha ziyade teatral bir performansa benziyor. Arkamızdaki gençlerin “ay Bartu’nun çorapları çok güzeeeeel”, “ay Bartu çok tatlı yaa ihihihi” nidaları arasında dinledik konseri. Ne diyelim, Bartu hayranları bu 360 derece konseri kaçırmasın ve açılarını iyi ayarlamaya özen göstersin.

facebook.com/events/1350450908358426

zorlupsm.com/tr/etkinlik/konser/pop/lokalize-buyuk-ev-ablukada-ay-suram-agriyo-2

T.Y.

SATTAS @Kargart

Kadıköy’de Sattas izlenebilecek en güzel yer kesinlikle Kargart. Anadolu yakasındaysanız kaçırmayın. Hem bugünlerde Sattas’ın size bir sürprizi de olabilir, yakın takibe almanızda fayda var.

facebook.com/events/769717259863368

T.Y.

OFF THE RECORD: NİHİL PİRAYE & GLASXS @Peyote

Sık sık yaptıkları release’lerle her ikisini de son bir senede bir hayli aktif gördüğümüz iki isim olan Nihil Piraye ve Glasxs 11 Mart’ta Peyote‘de bir geceliğine telefon ekranlarını, kameraları sahneyle aramızdan kaldıracağımız bir konser tasarlamış. Konser esnasında kameraya çekim yapılmasının konser izleme deneyimini nasıl etkilediği son dönemde dünyada popüler bir tartışma konusu haline geldi. Nihil Piraye ve Glasxs de bu konudaki dertlerini şöyle dile getiriyor:

“Gördüklerimizi kaydetmek ve paylaşmak her ne kadar yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş olsa da sizi birkaç saatliğine bu alışkanlıktan vazgeçmeye davet ediyoruz. Konserleri telefon ekranından izlemekten sıkılanları Nihil Piraye ile Glasxs’in sırayla sahne alacağı gecede Peyote Nevizade Canlı Sahne’de tek bir fotoğraf veya video çekmeden konser izlemeye bekliyoruz. 11 Mart gecesi birkaç saatliğine telefonlarınızı unutun. Belki o zaman hep beraber başka sesler duyabiliriz.”

Aynı akşam Peyote terasta da Cihad Satıroğlu ile Evrim Cantimur olacak, onlara da uğrayıp selam vermeyi unutmayın. Off the Record’ın mantığına benzer biçimde Evrim de “Shazam çıktı mertlik bozuldu” diyor. İyisi mi siz bilmediğiniz şarkıları shazam’lamayın, gidin dj’in kendisine sorun.

facebook.com/events/1254456848002793

T.Y.

NİRVAN BİLİRMUL @Böcek Live

Başka bir şeyle ilgilenmeden müziği dinlediğiniz takdirde kendinizden geçmenize sebep olacak Nirvan Bilirmul‘un canlı performansında göreceğiniz enstrümanlar bendir, didgeridoo, santur, ağız arpı ve synthesizer. Nirvan Bilirmul ise bilmeyenler için kendisini şöyle tanımlamaya çalışıyor:

“Nefessiz bırakılan ve köleleştirilen dünyadaki, tüyleri ürperten, dişleri kamaştıran, tek kanadı yolunmuş karasineğin sırt üstü dönerken çıkarttığı ses, camdan gelene geçene, kim olursa utandıracak küfürleri savuran yaşlı teyzenin haykırışları, denizin ortasındaki can yeleğinin inerken verdiği huzursuz inleyiş, dikkate değer olmayan, değer bırakılmayan, unutulmuş, geri plana atılmış her türlü ses ve gıcırtı Nirvan Bilirmul ruhunu oluşturdu. İcra edilen müzik dinleyenlerce deneysel, şamanik, psychedelic, efsunlu vs. olarak nitelendirilse de, grup elemanları ortaya koydukları tınıları bir kalıp ve tür içerisine sokmamakla birlikte, olmayan sınırlarını da zorlamaktadır.”

Nirvan Bilirmul’u yakaladığınız yerde mutlaka dinleyin. Üstüne üstlük Böcek Live’ın ses sistemi İstanbul’da pek çok sahneye oranla son derece başarılı, bütün sesleri tek tek duyabilmenin konserin etkisini de artıracağı bir vaka Nirvan Bilirmul. Kaçırmayın.

facebook.com/events/1733780023618704

T.Y.

DEMONATION FESTİVALİ No: 7 – 2. Gün @Babylon

Ocak ayında kar yağışı sebebiyle ertelenen Demonation Festivali’nin ikinci gün konserleri nihayet bu cumartesi Babylon Bomonti’de gerçekleşecek. Islandman, Da Poet, Loradeniz, Secondhand Underpants ve Lopenstraat 11 Mart Cumartesi gecesi Demonation Festivali No:7 kapsamında Babylon sahnesinde olacak. Beşi bir yerde.

facebook.com/events/400998693581783

T.Y.

İLLE DE MÜZİK // KOMİK GÜNLER & BETON ORMAN SOUNDSYSTEM @The Mekan

Sahnede kendileri de eğlendikleri için seyircinin eğlenmesini de kaçınılmaz kılan nadide gruplardan biri Komik Günler. “The only good system is a soundsystem” diyenler için Da Frogg, Genjah ve Sista I (Aysu Çöğür) Beton Orman Soundsystem ile Komik Günler konserinden sonra gecenin geç saatlerinde The Mekan‘ı devralacaklar. Biraz bas duymak isterseniz uğrayın, bugün bir soundsystem kolay kurulmuyor.

facebook.com/events/1852329291691309

T.Y.

11-12 MART // NO CLEAR MIND @Salon

İşte o grup ve o konser! Makena albümü sonrasında, “Arçil ve Şota ikilisi gibi olduk” demiştik, Bir Baba Indie ve No Clear Mind ikilisi için… Daha önceden öncülük ve aracılık ettiğimiz İstanbul’da verdikleri 2 Peyote konseri sonrasında, Yunan dostlarımızı bu sefer, yine sevdiğimiz bir başka mekan olan Salon İKSV‘de keyifle seyredeceğiz. 11 ve 12 Mart günleri art arda 2 gün gerçekleşecek olan konserlere gitmeyi düşünüyorsanız bizce biletlerinizi tükenmeden alınız.

No Clear Mind bizi yine hüzünlere gark etmeye geliyooor ulaaan!!!

(Cümle, konseri olgunlukla karşıladıktan sonra kalan sayılı günlere dayanamayıp ‘gaza gelme’ nidası içermektedir.)

11 Mart Cumartesi: facebook.com/events/1319786911418601

12 Mart Pazar: facebook.com/events/1741444806184472

C.S.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

İlginizi Çekebilir

Özge Arslan’ın İlk Teklisi Fark Et’e Video Klip
OFFBEAT: Mevcut dinamiklere alternatif platform “Merhaba” dedi!

Yazar

Bize Katıl!